icon

Těhotenská cukrovka už ve 12. týdnu. Kdo to měl také tak brzy?

30. lis 2020

Ahoj, dnes mi na druhých testech po sobě vyšel vysoký cukr, dokonce ještě vyšší než při prvním testu a to jsem dva dny předem nic sladkého ani ovoce nejedla, takže fakt paráda 🙄 všude čtu že se cukrovka odhaluje až mnohem později, ke tu někdo kdo to měl také takto brzo? Já to teda celou dobu tak nějak tušila, protože po sladkém je mi opravdu dost zle, nejen od žaludku ale tak celkově, takže vzdát se sladkého nebude až tak moc těžké. Ale přesto, do porodu mám ještě hoodně daleko 😵 snažím se to brát sportovně, dieta při cukrovce je obecně jak bych měla správně jist i bez ní, ale mám docela strach když se takto výrazně objevila už tak brzy aby to nebyl větší problém než si myslím. S lékařem budu mluvit až zítra ale předpokládám že mi jen po tel vystaví žádanku do poradny a vše podstatné mi řeknou až tam, což zatím netuším kdy bude.

Strana
z2
majena39
30. lis 2020

@agneska7 no blbý je, že pro ně je směrodatná laboratoř. Než glukometr... Taky jsem zvědavá na čem skončím. Ale tvoje hodnoty šest rozhodně na inzulin nejsou. Maximálně dieta a metformin bych řekla. Proč hned inzulin... To je daleko složitější kontrola hladiny cukru. Inzulin nechceme!!! 😩

majena39
30. lis 2020

@agneska7 ted koukam na tu tvoji laborku a 7,5 nalačno už je fakt hodně no 😩 tim spíš je záhadou ten velký rozdíl mezi domácím měřením na glukometru. Já mam rozdíl max 0,8... Ne přes dva 😮😮😮

agneska7
30. lis 2020

@majena39 no to víš že nechceme , to bylo psáno jen ,, obrazně,, ty moje hodnoty jsou oproti třeba tvému jen zvýšenému dost vysoké ,,, a po jídle taky nemivam ani 6 ,,, no jsem zvědavá jak se na to budou tvářit v poradně 😆

klea81
30. lis 2020

Až ke konci, častější utz a často vyvolavany porod v 38 tt.

lachtanice86
30. lis 2020

@klea81 mne vyvolavali porod až v den terminu dle 1.screeningu, kvůli cukrovce

agneska7
30. lis 2020

@lachtanice86 a měla jsi inzulin nebo jen dietu ?

lachtanice86
30. lis 2020

@agneska7 dietu

agneska7
1. pro 2020

@lachtanice86 tyjo já jsem si říkala že je to v klidu , protože jsem všude četla že při dietě berou rodičku jako zdravou a do porodu nezasahují 😟

lachtanice86
1. pro 2020

@agneska7 to jsem si říkala taky, ale zase byl to rok 2018, treba se to posunulo. Jen mezi námi, to vyvolání bylo peklo

agneska7
1. pro 2020

@lachtanice86 no právě , mě se malý narodil 40+3 překotně , a nechtěla bych kvůli třem dnům zažít peklo , a řekli ti duvod ? Nebo čistě jen cukrovka tak automaticky vyvolavačka ?

klea81
1. pro 2020

@lachtanice86 tak pokud bylo dítě malé...

klea81
1. pro 2020

@agneska7 dcera se narodila sama v 38 tt a syn vyvolane měl větší odhad váhy

klea81
1. pro 2020

@agneska7 zdravou, s cukrovkou? To je rizikový faktor přece.

klea81
1. pro 2020

@majena39 inzulín je prověřený, tělu přirozený hormon a pro dítě bezpečný, určitě bych ho brala radši než léky s vedlejšími účinky.

martinazidkova
1. pro 2020

@agneska7 nevím jak to je u diety ale mě ylo řečeno že pokud bych měla inzulin nižší než 10,tak by se vyvolávalo na termín. Já měla inzulinna noc 36 jednotek a vyvolávali mi porod ve 39+4
A myslím že ve skupině holky jenom s dietou psali že je nechávali klidně i do tpho 42 týdne

agneska7
1. pro 2020

@klea81 ano že ji považují za zdravou a není důvod porod vyvolávat , no kvůli váze si porod vyvolat určitě nenechám

agneska7
1. pro 2020

@martinazidkova to doufám 🙏 já mám sice do porodu ještě sakra daleko ale doufam ze zůstanu jen na dietě a Mimi se rozhodne samo vyvolávačku nechci 😢 to ať mě raději kuchnou

lachtanice86
1. pro 2020

@klea81 3,3kg a 52cm, neřekla bych že byla malá ani velká

lachtanice86
1. pro 2020

@agneska7 jen cukrovka, tak automaticky. Příště je pošlu někam

autor
1. pro 2020

@lachtanice86 proč je vyvolávaný porod špatný ? 😰 začínám se bát 😅

lachtanice86
1. pro 2020

Cesty nebyly připravené, trvalo to hodne dlouho, bolelo to, Hamilton, preindukce balonkem, tablety, pichnuti vody, cevkovani, oxytocin. Od první kontrakce, po narození dcery to trvalo 39,5 hodin

autor
1. pro 2020

@lachtanice86 teda to zní strašně... moje kamarádka před měsícem rodila taky vyvolávaně myslím v 38t také s cukrovkou a ještě navíc zadečkem napřed. Tabletku jí zavedli myslím kolem 8 ráno a malý byl venku nějak kolem 16hod odpoledne. Tak když to tak slyším tak měla teda ještě štěstí 🙈

lachtanice86
1. pro 2020

Jo to měla

klea81
2. pro 2020

@lachtanice86 u mě vyvolavany 5,5 hod, je to individuální. Porod mi rozjelo až prasknutí vody.

lachtanice86
2. pro 2020

@klea81 vodu mi pichali v 7 ráno a mala se narodila až po dalších 10 a neco hodinach, ale souhlasím, že je to hodně individuální

autor
3. pro 2020

Ono i naprosto přirozený porod může trvat 40 hodin, člověk prostě nikdy neví ... a upřímně je to tak dobře, vědět to dopředu by nebylo o moc lepší 😅

Strana
z2