Těhotenství a Cipralex, doporučil psychiatr jiné léky?

rastynek
27. bře 2015

Zdravím maminky,
chtěla jsem se zeptat, zda některá z Vás v těhotenství bere nebo brala antidepresiva Cipralex. Zda Vám psychiatr doporučil přejít na jiné léky nebo snížení dávky až vysazení. Jsem na začátku těhotenství a mám strach , aby léky nepoškodily miminko. Děkuji za všechny názory a přeji pěkný den.

dana3262
27. bře 2015

@rastynek nevím, zda ti někdo odpoví. Je jasné, ze je nejlepší nebrat nic.. nikdo nic v tomhle ohledu nezaručí.

lexton
27. bře 2015

@rastynek myslím, že cipralex má účinnou látku citalopram nebo escitalopram, a pokud má někdo deprese, v těhotenství se nevysazují. Když má někdo depresi nově v těhotenství, tak se právě citalopram dává. Když to najednou vysadíš, tak si akorát způsobíš horší nevolnosti a úzkost z vysazení.. spíš vyčkej a až na doporučení dr. eventuelně můžeš snižovat dávku..

aklin
27. bře 2015

ja taky beru antidepresiva Quetiapim, je to přímo lék určený v období těhotenství. Akurát, že nebudu moci kojit, ale s tím jsem se smířila. Vůbec nemám obavy, že bych dítěti uškodila.

werumka
27. bře 2015

@rastynek Brala jsem celé těhotenství, bez problémů.

rastynek
autor
30. bře 2015

Dekuji moc za odpovedi.Zitra jdu k dr a uvidim,co mi poradi.

mogwaika
31. bře 2015

Měla jsem do pátého měsíce, pak jsem vysazovala. Chytla jsem ošklivý syndrom z vysazení a byla jsem ráda, že je mimčo ještě v břiše. Nevysadila jsem najednou, ale postupně @rastynek.

ajina10
10. kvě 2015

Ahojky cipralex jsem užívala 2 roky ted již více jak rok jde bez nich .. Tenkrát jde se na to ptala doktorky protoze cipralex uz je dost silný.. Rekla mi ze by bylo dobre ho vysadit ale pokud to bez nej nepůjde snizime dávky.. Pred rokem jsem si je odbourala sama a uz rok se držím 🙂 s lekama vyvolate závislost i miminku ale záleží jak na tom jste hodne stesti

rastynek
autor
11. kvě 2015

Nakonec jsem ihned v 6 tydnu prestala po porade s lekarem brat.takze jiz 6tydnu jsme bez leku 🙂

ajina10
11. kvě 2015

@rastynek jak to zvladas jak ti je?

usoplesk1
21. kvě 2015

Ahoj, já Cipralex dřív brala taky, ale velmi malou dávku, tak jsem jednou zkusila vysadit postupně úplně a do 3 měsíců přišel neskutečný zlom a masakr, z kterého jsem se rychtovala přes půl roku. Jelikož jsem už o rodině přemýšlela, můj doktor mi tehdy rovnou doporučil Trittico, beru ho i teď. Jsem v 15t, ale i s léky to se mnou začlo zas cloumat. Mám normálně podvýživu a do teď jsem nemohla téměř jíst a furt jsem zvracela. A izolace, únava a ztráta hmotnosti udělaly zase své :(. A to doktor doufal, že dávky do porodu snížíme....Máme taky zkušenosti, že se s těhotenstvím zhoršíte? Dost se bojím o mimčo :(. Musím ale zas trénovat, páč se mi k tomu vrací agora a zachvíli bych nevylezla z domu, ale ty nervy....

misimisi
21. kvě 2015

Ahoj, usoplesk1, když jsem pročítala diskuse na Vitalion o depresích a těhotenství, tak si na to maminy také dost stěžovaly, že vysazení jim udělalo dříve či později zle. Naopak si chválily pokračování v léčbě, i u kojení, samozřejmě ve slabších dávkách. Snad to tu někomu pomůže 😉 Vitalion doporučuji pročíst na toto téma. Jinak neléčená deprese v těhotenství, prý, má špatný vliv zejména na porodní váhu, může být příliš nízká, dítě je jakoby nedonošené.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru