Těhotenství a covid-19. Prošla si tím některá a bylo vše ok?

viktorie1517
16. dub 2021

Ahoj holky, jsme v 6tt, teď pátým dnem se peru s covidem. Slabší průběh. Ale mám šílené bolesti kloubů, nemůžu ani ležet, beru každý ráno parapyrex jednu tabletku. Na mírný kašel neberu nic. Prošla jste si některá z Vás taky tím a bylo vše ok?

kukuca
16. dub 2021

Nebojte, hodně odpocívejte, naštěstí tento vir není pro tehotne nebezpečný. Taky jsem si tim prošla v 7tt a tři dny jsem po ustoupeni příznaků silně špinila z vyčerpání. Miminko je úplně v pořádku.Hodně sil a pozitivní nálady i když je to těžké.

kevi1
16. dub 2021

Ahoj, ja som jeden den mala pozitivny tehu test a zaroven pozitivny covid test 😁 po karantene v 7tt som bola na prvej kontrole a miminko malo aj srdiecko a vsetko bolo ok. Teraz som na prelome 10-11tt, ale na dalsiu kontrolu idem az o tyzden a pol takze neviem 🙂 jedine co pocitujem oproti minulemu tehu je, ze mam strasne nevolnosti, ktore zacali uz na konci 5tt, ale nemyslim, ze to suvisi s covidom.

pampeliska1313
16. dub 2021

Nebezpečná je akorát horečka 38 a více, dýl jak tři dny, zejména v prvním trimestru kdy se všechno tvoří. Ne, že to není pro těhotné nebezpečné vůbec. Pokud by se objevila teplota, tak snižovat, jinak buďte v klidu.🙂

merope
16. dub 2021

Pohlídejte si léky, které berete - aby tam nebylo něco, co není vhodné pro těhotné. Zbytek bude snad ok.

petruskaaa9
16. dub 2021

Covid v 5.týdnu těhotenství. Teď jsem ve 39.týdnu a celé těhotenství probíhala bezproblémově. Jen sem se první 2-3 měsíce prala s šílenou únavou, ale to nevím jestli patřilo k těhu nebo ke covidu (možná obojí) 🙂

viktorie1517
autor
16. dub 2021

@merope beru jen jednu tabletku parapyrexu denně...jinak nic víc 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru