Těhu cukrovka s inzulínem. Je někdo?

pajasala
27. srp 2021

Ahoj holky je tu někdo okolo 30 týdnu s tehu cukrovkou a pícháním inzulínu na noc?

palja
27. srp 2021

@pajasala ahoj já. Jsem ve 26tt mám inzulín na noc. Co by tě zajímalo?

pajasala
autor
27. srp 2021

@palja kolik si pichas? Já začínala na 4 a teď zatím 6. Uvidím co na příští kontrole. Do toho mám vysoký tlak a zvýšené hodnoty štítné žlázy tak mám prášky. Z kolika ba kolik ti to kleslo? Já měla špatnou lacnou.

palja
27. srp 2021

@pajasala měla jsem lačnou na dietě 5,4-5,8 asi ve 13tt mi dali inzulín na noc 5j, to mi kleslo na 5-5,1. Kolem 20tt mi to ještě kleslo a ranní jsem měla 4-4,4 jednou dokonce 3,6 takže mi to snížili na 4j na noc. Teď mívám ranní glykemie 4,5. Jednou za měsíc chodím na laboratorní odběry.
Hlídají i mimi kvůli té cukrovce, teď je menší o 3 dny, tak uvidíme jestli se těhotenství neukonci dřív. Placenta zatím vyživuje tak jak má.

pajasala
autor
27. srp 2021

@palja já měla lacnou hrozně rozlitanou i při dietě to bylo 5,8 - 8,4 tak mi dal 4 je. Po třech dnech píchání mi to kleslo na 5,2-5,6 tak mi přidal na 6j. Dnes jsem prvně měla 4,9 tak uvidím co mi řekne v pondělí na kontrole. Na utz velký jdu ve čtvrtek. Takže když bude větší je to špatně a když menší tak taky?

palja
27. srp 2021

@pajasala ano přesně tak. Musí se hlídat i dítě. Při té cukrovce jde o to, aby plod nevyrabel žádný inzulín a bral si ho od matky. Plod se má vyvíjet a růst, když bude vyrábět inzulín, může se stát, že orgány nebudou dostatečně vyvinuté, ale vlivem cukru bude velké. Naopak když je dítě malé může to být z důvodu nedostatečného vyzivovani placentou a pupecniku, někdy se tomu říká retardace plodu, někdy může dojít i k infarktu placenty a úmrtí plodu. Proto je důležité, aby cukrovka byla dobře kompenzovana a zalecena. Kamarádka měla na noc dokonce 30j a porodem to vše skončilo. Jak se porodí placenta, tak by měla těhotenská cukrovka vymizet nebo se to upraví po šestinedělí.

pajasala
autor
27. srp 2021

@palja no tak snad nám to dopadne dobře

palja
27. srp 2021

@pajasala jo já taky doufám, když to máme kompenzovane a hlídané 🙂

martulka88
28. srp 2021

@pajasala Jsem diabetik a na konci těhotenství jsem měla 44j... Je jedno, kolik si pícháš, nejdůležitější je, aby byla cukrovka dobře kompenzovaná a miminko bylo v pořádku.

mamadvoudeti
28. srp 2021

Píchám si 3x denně 18 j a na noc 16jednotek

mirkam06
29. srp 2021

@pajasala ahoj, já jsem ve 32 TT, inzulin si píchám 8-8-6 a na noc 16. Na vysoký tlak beru prášky. No přiznám se, že úplně v klidu nejsem, zatím mi ještě dávky úplně neustáli.

pajasala
autor
30. srp 2021

@mirkam06 tak to musí být nepříjemné. Já mám naštěstí jen lacnou na prd a občas po jídle hraniční. Dnes mám kontrolu na dia tak doufám že mi to nezvýší. A co miminko projevuje se to třeba nějak na odhadu váhy?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru