Utrogestan: Je lepší polykat nebo zavádět?
Dobry vecer,
chci se zeptat, dostala jsem tento hormon, abych ho dvakrát denne polykala. Mela jsem lehke krvaceni, nyni jiz jen spineni. Jsem 5+4 tt.
Problemy mi to nedela, neni mi po nem špatně. Ale byla jsem dnes u kamaradky a ta rikala ze je lepsi zavadet. Plus jsem pak cetla pár příspěvku z poraden. Tak jsem z toho mimon.
Gynekolozka kterou mam, je celkem kapacita. Tak snad vi, jestli je to v poradku ze?
Já Utrogestan zaváděla po IVF a když jsem začala špinit musela jsem ho polykat a dolů raději nic nestrkat a nedráždit to tam
Prý při zavádění se dostane víc toho Utrogestanu kam má než při polykání ,mě doktorka řekla ,že účinnější je zavádět vaginálně.
Já teda zaváděla, ale i potom mi po něm bylo pekelně blbě. Dle mého gynekologa při zavádění lepší dostupnost (víc hormonu tam,kde je potřeba) a méně nevolností.
Tak mě nic není. Když ho polykám.
@journals nemusíš si bouchat do hlavy.
Vím, že dr. určitě ví co dělá, jen mě zmatli diskuze, kde i pan Koucký doporučuje jen zavádět. Samozřejmě polykám dál podle de.

A na co se ptas? Jestli mas verit vystudovane lekarce nebo kamaradce? Ktera to asi tak bude vedet lip…?
🤦🏻♀️