V 33tt má miminko 1760 g
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, dnes jsem byla u dr. na běžné kontrole a odběrech, při ultrazvuku mě dr. vyděsil. Prý je miminko malé, a neroste, jak by mělo. Zkontroloval průtoky a ty byli v pořádku. Příští týden mám znovu kontrolu, a pokud miminko "nedohoní" váhu, budu muset do nemocnice.
Když jsem koukala na net, a občas našla nějaké příspěvky, tak se mi zase nezdá, že by mimi bylo až tak moc malé.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Překlep 34tt
Syn mel ve 30 tt 1300 g a za měsíc už měl 2800 g, takže bych nepanikarila. 😉
@kabul
@lumixii také jsem mela menší miminko. V 32tt mela 1200g, v 35tt 1550g, nakonec jsem rodila 38+5 holčičku s 2185g (den předtím odhad 2180g), váhový ji vady odhadovali dobře 😉 mela zpoždění růstu, jelikož část placenty byla nekroticka. Hrozí dřívější porod, jelikož většinou miminko je méně vyživovací a důvodu k tomu růstu muže byt spousta, ale pokud se neznají, tak je ta hospitalizace lepší. Mé hospitalizováno jen na 24h na podání kortikoidy v 35tt kdyby se narodila dříve, ale docházelo jsem co 2 dny na monitoring a utz s průtoky. Den před přirozenym porodem se uvažovalo o možnosti vyvolání ptz se začalo dilatovat srdce z důvodu nedostatku výživy, ale nebylo to nic vázne ho naštěstí.
Já už lezim v nemocnici. 🙂
Mně hrozil předčasný porod kvůli zkrácenému hrdlu a ve 34.tt už mě nikdo z nemocnice nepustil, jelikož malá vážila ve 34+0 1.900 g. Taky se jim to zdálo málo. Narodila se s 2.300 g ve 37+1 kvůli tomu vyvolávaně. Byla v pořádku, jen trochu ochablá, což přičítám lékům Gynipral na udržení těhu. Kámošky dcera měla to samé při normoš váze.. Dodnes je drobná (na délku, baculatá je dost)

@bonavoxa Děkuji za povzbuzení. Já jen doufám že bude vse v pořádku.