Vápník/D kontrola hladin v těhu

malytlustyhroch
11. črc 2019

Ahoj,
Chci se zeptat tehotnych, ktere (nemohou mlecne vyrobky a) berou vapnik jako doplnek stravy. Kontroluje vam pak nektery lekar hladiny vapniku (v krvi/v moci)? Gynekolozka mi doporucila vapnik brat, ale kontrolovat ho nechce, jenze v pribalovem letaku pisou, ze se kontrolovat musi, kdyz to clovek bere dyl nez 14dni. Moje obvodacka ma dovolenou a gastroenterolog porad obsazeno. Tak by me zajimaly aspon zkusenosti oostatnich. Diky.obsazeno. Tak bych rada aspon zatim zkusenosti ostatnich. Diky.

klea81
11. črc 2019

Můžeš si odběr zaplatit i sama 😉

malytlustyhroch
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
klea81
12. črc 2019

@malytlustyhroch rozmezí hodnot budeš vidět na tom výsledném papíru z laboratoře, oni tam sami píšou jestli zvýšeno nebo sníženo, popř se můžeš zeptat jaké jsou hodnoty přímo pro těhotné

klea81
12. črc 2019

Každopádně aby se vápník dobře vstřebával potřebuješ i hořčík, fosfor a vitamín K2, takže pozor nejíst jen samotný vápník, to je hloupost a může se to začít ukládat místo do kosti tak do tkání jako jsou třeba ledviny. Takže ano, měl by to lékař sledovat a predepisovat jen v nutnosti.

klea81
12. črc 2019

Vápník je i v brokolici, ořechy, semena, ryby, mandle, fazole, čokoláda, mořské řasy...

malytlustyhroch
autor
12. črc 2019

@klea81 Diky za vsechny informace.

sahrazad1
12. črc 2019

Ja nemuzu mléčné vyrobky. V těhotenství mi nikdo nic nekontroloval, až ted, dva roky od porodu, ptz jsem unavená, tak ano. A zcela v pořádku. A to pořád hodne kojim, mliko nepiju, jogurty nejim. Ono v Africe taky kravske mleko nemaji, a osteoporozu neznaji. Mleko je dnes hlavně jeden velky byznys, i nasi předci měli masla trochu ( a to prepustene, ghi), a jogurty obcas, rozhodně ne denne. A jak bylo psano vyse, jsou i jiné zdroje, ale spis res vyvazenou stravu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru