Velká placenta - může to znamenat problém?

sim007
13. bře 2015

Dnes jsem byla na kontrole a doktor rikal ze mam velkou placentu....jsem cca 34tt a mimco vazi uz cca 2900g.
Muze ta placenta znamenat nejaky problem?

romantika
13. bře 2015

Nene to je v pohode, prave ze dobře, opak je problém. Jen az porodite, tak ty kila odleti lehčeji 🙂))) Mela jsem velkou u první. Musí se dat akorát bacha jestli při porodu není v brance aby nedoslo k jejimu poskozeni a muze se to stat když nejak zlobi shodnosti krevnich skupoin co si pamatuji nebo je nejaky problém s dítětem od zacatku. Malou jsem mela u druhého a to byl velky problem, je mensi plocha na vymenu zivin apod. Nebojte se a vždy se radeji ptejte rovnou dr. oni si nekdy tak placaj pate přes devate pro sebe nahlas a maminku tim akorát vydesi.

sim007
autor
13. bře 2015

@romantika no on cosi placall o tom ze potom kdyz uz je moc velka, tak uz spatne prenasi ty ziviny a kyslík a hrozi infarkty placenty a ukazoval na jednu čmouhu ze tady je jeden maly infarkt. ...
spis me zajima jestli nejak poznam ze je treba neco spatne....jestli zacnu krvacet nebo tak....

sim007
autor
13. bře 2015

Nikdo jiny neporadí?

romantika
14. bře 2015

@sim007 infarkty jsem mela v te male, i dite bylo nedovyzivovane, a to bych rekla celkem dlouho, proste v porodnici to zapinkali. rodila jsem normalne v terminu, placenta totalne infarktova, mala. prcek byl spis kratky a vahove to ještě slo. také jsem se bala, bylo mi receno, ze telo pak ty ziviny co zustanou hlavne posilaji do důležitých organu, takze dite pak je třeba male ale organy vyvinute. jedine jak to hlidat je utz od 36teho tydne porad. když uz placenta stoji zaprd tak se obvykle v 36tem vyvolava. u ne to totalne po.... ikdyz jsem porad ugovala utz, pry není potřeba.zacala jsem krvácet, placenta uz se uvolňovala. vse dopadlo dobře. takze urcite si pak hlidejte ten utz a rust dítěte. Vas prcek ma peknou vahu, tak bych se nebala, to jsme se museli na takove číslo propracovat. CO miry? Muj byl i desne maly, proste všechno na to ukazovalo, jen doktori byli asi dlouhodobe mimo misu.

sim007
autor
14. bře 2015

@romantika moc dekuji za "utechu" 🙂
Miry vubec nevim....vzdy mi rekne jen kolik asi vazi... On ten muj doktor byl primar takze tady je kapacita, tak mu hold duveruji a vzdycky mi je blbe se vyptavat, ale budu muset....potom doma stresuji a jelikoz nechci aby se stresoval manzel a ostatni tak nic nerikam a stresuju se sama....

romantika
14. bře 2015

@sim007 jojo neboj se ptat,proste na rovinu rekni ze ti to lezi v hlave a on ti to rad vysvetli. mne maly vazil v termin v 40tt 2,6kg a mel jen 44cm. cili u vas to vypada dobře. a neboj, jestli je primar tak to urco vi co a jak.

sim007
autor
16. bře 2015

Jeste nekdo ma nejakou zkusenost?

romikka
26. srp 2015

@romantika mě diagnostikovali placentopatii před týdnem v gennetu.. malý prý neroste tak jak by měl ☹ a placenta prý není v dobrém stavu... mám další kontroly v gennetu naplánované a podle toho se bude řešit co dál.. vy jste měla nějaké problémy v průběhu těhotenství? na morfo ultrazvuku v polovině těhotenství a ostatních utz odpovídalo mimčo délce těhotenství?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru