icon

Velký hematom v 19.tt. Zkušenosti? Jak to dopadlo?

ellyem
15. únor 2021

Dnes jsem byla na 2. screeningu a dr. zjistil, že mám vedle placenty hematom (9,5 x 8,7 cm). Nařídil mi přísný klid na lůžku a příští týden jdu na kontrolu, jestli hematom roste nebo ne. Jsem z toho úplně vystreslá. Sice mi bylo řečeno, že to většinou končí dobře, ale většinou není vždy. Uklidňuji se tím, že kdyby to bylo fakt tak hrozné, tak mě hned pošle do nemocnice a nečeká ještě týden, ale i tak, 9,5 cm je fakt docela dost a mám strach z toho, že se nezmenší a dojde na nejhorší...

Máte některá zkušenost s tak velkým hematomem ve 2. trimestru? Jak to dopadlo?

bezinka22
15. únor 2021

@ellyem hematom se mi udelal v 15. tt, zacala jsem rano krvacet jasnou cervenou krvi. Jeli jsme do nemocnice a tam miminko v poradku, ale obrovsky hematom pod placentou. Tvarili se, ze je to hodne spatny a muzem jen doufat. Byla jsem tyden hospitalizovana a docela dost jsem krvacela. Po propusteni prisny klidovy rezim, ktery jsem fakt dodrzovala. V podstate jsem jen lezela a zvedala se jen na jidlo a na wc a sprchu. Na ultrazvuku v 16. tt obri hematom pres celou predni stranu delohy. Brala jsem utrogestan a lezela. Krvaceni pak preslo na spineni a spinila jsem v kuse dele nez mesic. Na ultrazvuku v 21. tt uz hematom nebyl. Ted jsem v 27. tt a doufam, ze uz mame vse spatne za sebou. Doporucila bych fakt klid, nic nezvedat a polehavat. Drzim palce.

ellyem
autor
15. únor 2021

@bezinka22 Tak to máš fakt štěstí, držím palce do konce. ❤️ Já doufám, že to mé ležení pomůže a bude všechno v pohodě. Zatím ani nekrvácím, nešpiním. Věřím, že kdyby se to do příštího týdne nezlepšilo, tak doktor nasadí potřebné léky.

bezinka22
16. únor 2021

@ellyem hele uprimne, nejdulezitejsi je ten klidovy rezim. Ty prasky jsou spis placebo, neublizi, ale nezachrani. I v tom nejvetsim krvaceni by me pustili domu, ale hospitalizovali me, protoze mam doma skoro 3 leteho syna, tak abych ten tyden fakt jen lezela. Pak to bylo slozite, bez manzela a babi bychom to asi nedali. Pokud bys zacala krvacet nebo spinit, tak se nedes. Urcite v takovem pripade hned k doktorovi, ale muze se to stat. Proste ta krev tam je a bud odtece nebo se vstreba, ale pri tehle velikosti to bude trvat celkem dlouho. Moc drzim palce, je to desny stres. Co jsem cetla zkusenosti holek s hematomem, tak vetsinou to opravdu dobre dopadne, takze nezoufej a odpocivej.

ellyem
autor
16. únor 2021

@bezinka22 Moc děkuji za podporu ❤️

alinka1993
16. únor 2021

@ellyem také jsem měla hematom ve 2. Trimestru. Krvacela jsem a u doktorky vše v pořádku. Dostala jsem léky a měla nařízený přísný klid na lůžku. Naštěstí vše dopadlo dobře a teď mám už skoro dvouletou zdravou holčičku. Hlavně se nestresovat a opravdu jen ležet nic nedělat. Uvidíte že to dopadne dobře 🍀 držím palečky 🍀

ellyem
autor
16. únor 2021

@alinka1993 Děkuji moc ❤️ Ležím od včerejška, vstávám jen na wc a do sprchy. Přítel je horší jak bachař :D Věřím, že to dobře dopadne, stejně jako u vás 🙂 Gratuluji ke zdravé holčičce 👧🏼

alinka1993
16. únor 2021

@ellyem určitě ano 😊🍀