Viróza v 11tt, bude miminko v pořádku?

wrbka
7. bře 2015

Ahoj pracuju jako učitelka v mateřské školce, jsem dnes 10+2tt a chytla jsem v práci od dětí virozu, bohužel je asi dost agresivní protože děti padaly jak mouchy... no a já teď už druhý den ležím, teplota se drží tak 37,7 ale stále... bojím se o miminko. Bude v pořádku?

irisie
7. bře 2015

Bude! Musi! A z vlastni zkusenosti radim... mazej na nemocenskou. Ve skolce je to samy bacil!

brendamonique
7. bře 2015

... Ahoj já v 11tt prodělala dovolím si říct "brutální" střevní chřipku 🙂 ... můj starší syn také přinesl ze školy ... vůbec školní zařízení jsou perfektní zásobárny nemocí ... po 2 dnech zvracení, kdy jsem zkolabovala a omdlela, jelikož už jsem nemohla při zvracení ani stát ... jsem měla bříško úplně propadlé .. bála jsem se jít na kontrolu k dr. že mi řekne něco ošklivého ... měla jsem k tomu zvýšenou teplotu a naštěstí dr. řekl, že vše v pořádku ... teď mám již zdravého druhého synka (no zdravého - zrovna kašleme jako ovečky) ale jinak vše v pořádku ... ty dětičky tím nabírají svým způsobem i imunitu. Jinak v těhotenství můžeš paralen, takže pokud bude teplota vyšší, určitě si vezmi ... teplota je to co by mohlo miminko ohrozit, takže kdyžtak při přetrvávající teplotě k dr. ... ale nešil prosímtě ... vezmi prášek a teplota určitě klesne ... kdyby stoupala někam do závratných výšín, raději bych jela na pohotovost, ale myslím, že po prášku to bude v pořádku :*

ladyhacek
7. bře 2015

Za prvé zůstala bych určitě doma. Za druhé také jsem měla virózu tedy asi ve 13 tt - ale řekla bych že je to podobné. Porod mě čeká, ale mimi vypadá v pořádku a to jsem prodělala ještě v sedmým měsíci další virózu 😉
Pokud nepůjdeš k DR určitě mu zavolej a zeptej se co si můžeš vzít za prášek - já začínala 2 trimestr a mohla jsem paralen (ale brala jsem raději půlku) na kašel velmi doporučuji StopKašel (je i pro těhotné a mě pomohl) - tato firma dělá i StopRýmě > kapky do nosu se nedoporučují ale přesně nevím proč > zeptala bych se na to v lékarně.

> jinak hodně ležet, pít čaj s medem a já brala i lžičku medu mimo čaj (je to prý zdravé) a samozřejmě čerstvé ovoce! 🙂 ať je ti brzo lépe a nezapomeň že čím víc se stresuješ tím víc to miminko vycítí 😉

milmic
7. bře 2015

@wrbka Neboj, miminko bude v pořádku. 🙂
Já jsem v prvním těhotenství chytila v 11.týdnu salmonelu, potom jsem asi dvakrát lehla s hnusným nachlazením. V druhém těhotenství jsem zase měla streptokoka v krku.... obě děti jsou úplně v pohodě.
Zkus nějakou přírodní léčbu, cibulový čaj, cibulový sirup, jitrocelový sirup, vysoké dávky vitamínu C a bude zase dobře.

wrbka
autor
7. bře 2015

Moc vám děkuju, uklidnily jste mě. Samozdrejme ze me už poboliva i podbrisek ale to si doufám jen zpusobuji tim jak se sleduji... zvazuju jestli se na tu praci fakt nevyprdnu. Ale jeste dodelavam dalkove skolu a nevim jak bych na neschopence jezdila na zkoušky. ..

ladyhacek
7. bře 2015

@wrbka PODBŘIŠEK MĚ NA ZAČÁTKU TĚHU POBOLÍVAL TAKÉ > DOKTOR ŘÍKAL, ŽE CÍTÍM JAK SE ZVĚTŠUJE DĚLOHA

janinapd
7. bře 2015

Kamoška měla střevní v.,byla s tím ve špitále,ležela a říkala,že měla snad deset paralenů za den,prý ji dali vždy dva naráz,ležela na gyndě.Já osobně bych si dala,můžou se čtyři denně,brala jsem taky.já jsem se v těhu teploty bála.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru