Vyléčená kvasinková infekce, ale stále nějaký problém

kajos12
19. pro 2016

Holky,
před měsícem jsem byla u svého Dr. s kvasinkovou infekcí v II. trimestru těhotenství. Předepsal mi Dafnegin globule na šest dnů. Svědění a další příznaky přestaly asi po osmi dnech. Svědilo mě jen zevně, takže jsem okolí hráze a poševního vchodu mazala Imazolem, který to dost vysušil, takže pak jsem mazala Bepanthenem - měla jsem od lékaře dovoleno mazat. Pak byl chvíli klid. Jenže poslední dva týdny mám okolí hráze červené, svědí to a vypadá to, jak kdyby tam byla úplně čerstvá kůžička - taková tenká, že jdou přes ní vidět žilky. Když dám na to kokosový olej, tak se pokožka zklidní a nesvědí. Ale jakmile mám chvíli kalhotky nebo to není namazané, zase to začne svědit, zarudne to atd...
Může to být obnova kůže po předchozí kvasinkové infekci nebo je to podle vás spíše začínající kvasinková infekce?
Děkuji za vaše názory.

annasmyckova
19. pro 2016

podle mě to můžou být už zase kvasinky (zkusit mazat Clotrimazolem nebo Fungicidinem a když to pomůže, je to jasné..) Kvasinkám se dobře daří ve vlhku, většinou v těhotenství je zvýšený výtok, tak se jim mrchám daří...a často se vrací.

puutalo
19. pro 2016

Bohužel mě to trápí taky. Dostávám různé bobule, masti. Chvíli je klid a pak se to zase vrátí. Snažím se mýt i několikrát denně, ale je to marné. Kvasinky se mi během těhotenství vrátily už snad po 4. Kůžičku máme úplně popraskanou, strašně to pálí, svědí. S manželem sex nemáme, když už to bylo vyléčené, nebyla kůžička ještě zahojená a pak se to zase vrátilo. Gynekoložka mi pokaždé dělá stěry, jednou to vyjde jako kvasinky, jednou hlásí, že je to pryč, ale pak se to zase vrátí. Zkusím taky ten Clotrimazol nebo Fungicid, který poradila @annasmyckova

meta123456789
19. pro 2016

Já na to trpěla v těhotenství taky a bohužel i teď, když těhotná nejsem. Bepanthen mi nepřijde na tyto problémy vhodný. Používám ho jako prevenci opruzení, ale není to léčivá mast na opruzení...navíc toto bych předpokládala, že to jsou spíš kvasinky nebo nějaká bakteriální infekce. Můj doktor tvrdí, že málokdy bývá problém jen "zvenku", že se musí řešit uvnitř. Zašla bych určitě znovu za doktorem, ať máte jistotu, čím a jak mazat.

kajos12
autor
19. pro 2016

@annasmyckova , @puutalo A ten Fungicidin nevysušuje tu pokožku? Jinak @puutalo - přesně jak píšeš. Popraskaná, pálí, svědí a v podstatě to podruhé začalo asi právě tím sexem.

kajos12
autor
19. pro 2016

@meta123456789 Já to mazala Bepanthenem právě kvůli tomu vysušení, ne jako že by se to mělo vyléčit. Spíše jsem to brala jako první pomoc. Teď mám další kontrolu až v půlce ledna, chtěla bych do té doby vydržet.

kajos12
autor
19. pro 2016

Ten Clotrimazol je právě velmi podobný Imazolu, který mám doma a který mi to zhoršil - vysušil.

annasmyckova
19. pro 2016

@kajos12 fungicidin nevysušuje, je s lanolinem...a clotrimazol taky nevysušuje, imazol je s pudrem -ten vysušuje, ale ne ta účinná látka.. Ať je to brzo v pořádku!

kristynatita
19. pro 2016

To jeste nebudou vyleceny kvasinky.. zvlast v tehotenstvi neni tak lehky se joch zbavit. Zevne zkus Canesten.

pet_8
19. pro 2016

Ja to mam taky, poprve az ted v tehotenstvi. Na radu lekarky jsem koupila lactofeel. Zabralo na dva tydny a uz se zas vraci. Na screeningu mi primar doporucil globulus cum natrio tetraborico. Budu zkouset tyhle. Jsou levnejsi a pry je mohu po cele tehotenstvi. Trapi me jen vytok, nastesti bez svedeni, ale ster mluvil jasne. Tak pripadne zkus i tohle 🙂

kajos12
autor
19. pro 2016

Poslala jsem muže pro ten Fugnicidin, tak uvidím, jestli zabere.

nuggett
19. pro 2016

Zevní oplachy rosalginem.. To mě pomohlo po dvoumesicnim léčení natekle popraskané a naprosto nepoužitelné pipny 😁 ale ne každý je s tím spokojen

kajos12
autor
19. pro 2016

Jsem se přepsala - myslela jsem Fungicidin. 🙂 Ty Rosalgin výplachy se v těhu moc nedoporučují, ale také jsem zkoušela.

nuggett
19. pro 2016

@kajos12 já nepsala o vyplachu ale oplachu te podrážděné části 😉

kajos12
autor
19. pro 2016

@nuggett Omlouvám se, já to pochopila jako vnitřní. 🙂 To je tak, kdy čte člověk narychlo. 🙂 A k tomu oplachu můžu použít prášek na vnitřní výplach nebo existují nějaké speciální zevní?

veg
19. pro 2016

@kajos12 no, jestli to jsou kvasinky nevim, zkusenost nemam, ale nejake vedomosti ano..kokosovy tuk ma v sobe kyselinu, ktera zabranuje jejich mnozeni, tak pokud pomaha, mozna to jsou. Zevne ale lecis jen symptomy. Kvasinky jsou v tele zapotrebi, ale jen ve streve a v urcite mire. Pokud budes mit kysele ph telnich tekutin, budou rychle a rychle se rozmnozovat, a pokud zasadite, budou delat hnizda, chce to ten zlatej stred.. takovy uplne nejzakladnejsi rady by byli napr. vynechat cukr a mouku a jist co nejvice listove zeleniny. vnitrne z chemickych leku neporadim, neuzivam, z prirody napr. kokosovy olej, lichorerisnice, skorice ci oregano(posledni dva v tehotenstvi v opravdu malem mnozstvi), taky potraviny obsahujici jod a taky měď. Jinak pres 300 stranek zabyvajici se problematikou kvasinek najdes tady na tom foru :
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=6...
Drzim palce.

nuggett
20. pro 2016

@kajos12 já používala normálně ten prášek prevarenou vodu a ve vaně jsem oplachovala... Zklidnilo mi to otok a to pálení. Vyplachy mi nikdo nedoporucoval že se ty kvasinky potom rady rozlizaji 😉

pokoda
20. pro 2016

Na kvasinky jsem trpěla několik let v tahu, neustále dokola. Každý dva až tři měsíce se to neustále opakovalo. Pak jsem začala užívat Lactobacily, které ani nejsou na nic takového určené a od té doby mám pokoj a to už trvá tak 7-8 let. Za tu dobu jsem měla kvasinky cca 2krát a zřejmě jen kvůli tomu, že jsem Lactobacily přestala na nějakou dobu brát. V těhotenství ani ťuk a po porodu to prý bývá horší. Za zkoušku nic nedáte, jen uděláte dobře střevům, což taky není od věci. A musím říct, že nejsem jediná, komu na to Lactobacily pomohly.

puutalo
20. pro 2016

@pokoda Takže jsou vhodné i pro těhotné?

pokoda
20. pro 2016

@puutalo Já myslím, že jo. Nemám od nich krabičku s příbalovým letákem, abych se podívala, ale brala jsem je celé těhotenství i kojení a může se dát i dětem, jen se obsah tobolky vysype a dá do jídla. Nedám na ně dopustit. Jsou doporučené 2 tobolky denně, po celou dobu užívám jen jednu a bez problémů. A u těch kvasinek jsem se fakt přesvědčila, že to funguje.

pokoda
20. pro 2016

@puutalo A to mytí několikrát denně je určitě špatně, nadměrná hygiena tomu taky vadí a parfemovaná mýdla jakbysmet.

puutalo
20. pro 2016

@pokoda Děkuju za odpověď. Seženu je. Pořád střídám nějaké globule bobule a masti a už jsem z toho dost nešťastná. Myju se jen vodou, chladím si tu podrážděnou kůžičku, protože to je strašně nepříjemné.

terisek2222
20. pro 2016

@pet_8 ahoj,muzu mit dotaz,taky mam predepsane tyhle globule,dala mi je dr na screeningu,jsou na 10 dni,akorat sem zapomela jestli rikala dobrat ci jen pulku, myslis ze je muzu dobrat vsech 10 dni?

veri0007
20. pro 2016

no ty jsi tam toho naplácala 😀 Rozhodně ne imazol!! Ten vysuší strašně!! Taky s tím mívám v těhu problémy, mám clotrimazol pastu - zevní použití a tablety clotrimazol - vnitřní použití. Vždy musís najít příčinu a ta bývá vevnitř 😉 Clotrimazol je bez předpisu a vhodný v těhu, duporučuju 😉

puutalo
20. pro 2016

@terisek2222 Také jsem je dostala, dobrala jsem celé balení.

kachenkaa
20. pro 2016

Mě holky radily i hylak kapky - ale v letáku je napsáno, že v těhotenství po poradě s lékařem. Jinak já už mám v těhu taky po třetí kvasinky a je to peklo.. Sama dr mi píše kde co, ale říkala, že u mě to odezní nejspíš opět až porodem.. Mimo těhotenství na ně totiž netrpím.. A taky mě napadlo, že radí i přelečit partnera.. Oni jsou často přenašeči bez příznaků 😉

terisek2222
20. pro 2016

@puutalo dekuju mockrat:*

pokoda
20. pro 2016

@puutalo Seženeš je v každé lékárně. Samozřejmě to nepůsobí ihned, musíš to nějaký čas užívat, není to léčivo, ale jen doplněk stravy. Nedám na to dopustit. Vloni na jaře jsem si je tak nějak zapomněla koupit, přece jen je pro mě na prvním místě moje dcera, ale asi po dvou měsících bez Lactobacilů se mi ozvaly kvasinky, ihned jsem je nasadila, kvasinky přeléčila Clotrimazolem tabletami i krémem a od té doby mám zase pokoj a dávám si majzla, abych je stále měla doma a nevynechávala. Tak ať to takhle zabere i vám ostatním🙂

lennus
20. pro 2016

@kajos12 Mně pomáhaly hned boraxové globule, které se smí v těhotenství a nejlepší účinek bylo vyřazení sladkého - jednoduchých cukrů. Normálně na mykózy netrpím, ale v těhotenství furt, každopádně to vyřazení sladkého opravdu pomáhalo nejvíc!

diva_ziva
20. pro 2016

@kachenkaa Hylak forte sa moze v tehotenstve bez problemov, ale urcite sa poradte v lekarni alebo s lekarom. Inak to chce drzat dietu, aspon vyradit alkohol, cukor, velmi sladke ovocie, bielu muku, bielu ryzu, kvasnice. Kuknite skupinu Protikvasinkova dieta tu na MK, tam sa riesi strava, jedalnicky, doplnky atd. Inak kvasinka je hodne i psychosomaticka, casto znaci nejaku nespokojnost v sexualnom zivote, s partnerom, pripadne problemy so sebalaskou. Dobre rady som nasla este tu: http://adela.mohendzodaro.cz/jak-se-uzdravit-z-...

diva_ziva
20. pro 2016

Inak ten Citricidal, ktory autorka clanku v linku vyssie doporucuje, fakt funguje, ale pozor, nie je vhodny v tehotenstve na vuntorne uzivanie! Da sa ale pouzit na vonkajsie oplachy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru