Vysoký krevní tlak v 11. týdnu těhotenství: Řešit s lékařem?
Dobrý den maminky, jsem v 11tt a dvakrát za sebou po týdnu mi byl naměřen dost vysoký tlak. Měla jsem 170/60... Mám to řešit s mojí obvodní doktorkou nebo počkat, jestli se to ještě nesrovna ?
A ještě jeden dotaz, dnes jsem byla na kontrole a mám tam hematom. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Myslíte, že to může i v tomhle týdnu ohrozit těhotenství? Nedávno jsme o miminko přišli v 7tt. Mockrát děkuji
@kkacenka17 každopádně to řeš s gynekologem.
@kkacenka17 Určitě to proberte se svým gynekologem.Muze to být jen jednorázová záležitost. Každopádně pro miminko je "nebezpečný " zvýšený ten spodní tlak, který vy máte nízký.Mela jsem v prvním těhotenství riziko preemklapsie a brala jsem preventivně anopyrin.Preemklapsie se projevuje většinou až ve třetím trimestru a kromě tlaku se projevuje ještě bílkovinou v moči a velkými otoky.drzte se!
@kkacenka17 řešit, riziko preeklampsie, vysoký tlak je v tehu nebezpečný
@kkacenka17 ja jsem to taky měla, trvalo to cca 2 týdny, riziko preklamseii jsem také měla, ale potom už to bylo dobrý.
Řešila bych to určitě.
@kkacenka17 já jsem měla vysoký tlak cca od 23. týdne těhotenství a měla jsem podobné hodnoty co ty kontrolovali mi moč jestli v ní nemám bílkovinu a dali mi prášky dopegyt který jsem brala 3x denně a musela jsem si měřit tlak doma a dělat si záznam a taky jsem byla předána do péče Nemocnice a ne svojí gynekoložky
Ja se ptala doktora a ta preeklampsie se vyznacuje vysokou tou druhou hodnotou hlavne.
@nazka gynekolog to právě nijak neřeší
@draceka právě , že ho mám takhle vysoky už týden
@kkacenka17 kdy jdeš znovu na kontrolu? Zkoušela sis měřit tlak doma? Pokud ne, doporučuji. Já měla v prvním těhotenství preeklampsii a vysoký tlak celé těhotenství. Ale vždy ten spodní byl vyšší, ten je nebezpečnější pro miminko. Ten máš dobrý. Já bych si ho měřila doma a pokud by byl furt vysoký, šla bych na kontrolu co nejdříve.
@kkacenka17 tak zavolejte zítra na gynekologii a domluvte se s nimi.Prvni screening už máte za sebou?tam zjišťuje právě to riziko preemklapsie...určitě vše bude v pořádku!držte se!
@kkacenka17 je teď jsem si všimla,ze výše píšete,že gynekolog to neřeší...tak pak praktik
Kontaktuj praktika asi ti dá na 24 hodin Holtra - takovou krabičku, která průběžně měří tlak. Teda nevím jestli to není problém v těhotenství. Dále si určitě pořiď tlakoměr domů. Já třeba u dr. mívám šílený tlak a doma celkem ok. Na hematom jsem brala ascorutin a myslím, že utrogestan, ale ten nevím jak v druhém trimestu. Určitě klidový režim a netahat nic těžkého.
@nazka zítra jdu k obvodní doktorce na měření a pak v pátek na gyndu a tam taky budou měřit
@draceka nene první screening mě čeká 8.4
@kkacenka17 držím palce. Ale fakt doporučuju měřit si doma

Řešit - teď by ještě mohla být šance nasadit preventivní léčbu preeklampsie.