Vysoký krevní tlak v 11tt, máte zkušenost?
Ahoj...jsem v 11 tt a mam zvysenej krevni tlak.Nemate nekdo zkusenosti nejaky,co na to nebo se to zrovna casem?Je to nebezpecny? 😒 Zatim mi bude doktorka merit kazdej tyden tlak..
@lubi29 kolik ten tlak mas?V tehotenstvi se primarne dava Dopegyt,jediny nema teratogenni ucinky.Ja mam vysoky TK i mimo tehotenstvi.Puvodni lecbu zmenili prave na Dopegyt a ke konci mi pridali jeste Vasocardin a mela jsem kliku a preeklampsie se nepridala.Hlavne bych doporucila si koupit tlakomer a ten tlak sledovat i doma.Kolik jsi ten tlak mela?On si kazdy predstavuje ten vysoky tlak predstavuje trosinku jinak.Tak jen pripominam,ze hranice je 140/90
Ja mela 142/92 pak podruhy hned byl 187/83 tak uvidime.Dam vedet...Ja mela predtim problemy s psychikou a mela vyssi tlak,tak jestli to neni z toho.. 😒
@lubi29 To je vetsinou poznat z opakovaneho mereni.Doporucila bych,aby jsi si koupila tlakomer a merila pravidelne.Jinak moc preju,at se to srovna,protoze v tehotenstbi ten vysoky tlak neni nic moc.
Jinak ja v tehotenstvi chodila do rizikove poradny a k internistovi.Spolu mi pak menili lecbu,aby se tlak drzel a na gynde kontrolovali i krev,jestli ta mrcha preeklampsie se nepridala.Ja to tedy mrla celkem dobry,takze porod normalne 38+2.
Já jsem zjistila vyšší krevní tlak při běžné kontrole, měla jsem 148/92, docela šok, teda. Snažíme se o druhé mimi, tak jsem ráda na jednu stranu, že se na to přišlo hned. Dcera se narodila před 4 lety akutním císařem právě kvůli hellp syndromu, tak si chci co nejdřív koupit tlakoměr a hlídat si to i sama. Jinak mám od praktické doktorky také předepsaný Dopegyt, kdybych otěhotněla, nemusela bych přecházet na jiný lék.
Děkuju, držím palce, ať je to u tebe taky co nejvíc v pohodě 🙂 Důležité je, jak jsem psala předtím, že se na to přišlo hned - oni si tě ohlídají a nikde není psáno, že se to může časem upravit. Já jsem s tlakem nikdy problémy neměla, až pak krátce před porodem, 4 roky klid a najednou teď, ale taky doufám, že když o tom vím, budu si to hlídat a bude to OK 🙂
Dekujuu...Ahoj,tak ted jsem si merila a mela jsem 127/78 celkem jde...uvidime no.

Ahoj, tak já měla těhu hypertenzi a nechci tě děsit, ale nedopadlo to moc dobře, dostala sem až na preeklampisii a počínající help syndrom, skončilo to akutním cs, ale sme obě v pořádku, m,ěla sem asi od 20 tt léky na tlak a musela si zapisovat každodenní měření
ale myslim si, že si tě doktorka pohlídá, hlídej hlavně otoky a pokud ho budeš mít nadále vysokej, tak ti dr napíše léky a bude to ok 🙂
držim pěsti