Vyvolání porodu v 19tt
Ahoj.
S mym budoucim manzilkem jsme se snazili o miminko, a na prvni pokus se nam zadarilo.
Vse probihalo jako po masle, ale pri NT vysetreni na screeningu pani doktorka videla v brisku nejakou abnormalitu, nevedela si s tim rady, a tak nas poslala na prenatalni diagnostiku. Tam pan doktor na UZ videl, ze ma mimi nepruchodne mocove cesty a ze se mu moc hromadi v mocovem mechyri. Snazil se nas uklidnit, ze to mivaji jednak jen chlapecci a jednak ze mezi mocovym mechyrem a mocovou trubici je chlopen, ktera muze praksnout a moc uvolnit. Rikali jsme si, ze tomu dame chvili cas. Po cca 2 tydnech jsme sli na kontrolu, ale nic se nezlepsilo, a tak mi dal zadanku na ukonceni tehu. Tim, ze jsem v te chvili uz byla temer v 15tt, nejde o klasicky potrat, ale o vyvolani porodu. Nasledovala dalsi vysetreni, byla jsem ve FN v Bohunicich a na ukonceni tehu jsem objednana na 10.7.2017... Moje otazka zni.: Je tady maminka, ktera to zazila a muze mi tady nejak popsat, co vsechno me ceka? Jen vim, ze mi potrat vyvolaji nejakyma tabletama, ale to je vsechno. Nevim jak to probiha, jak moc to boli, jak dlouho si cca polezim v nemocnici a tak dale... Predem vsem dekuji za odpovedi.
@smecka Uz to mame s nasim malym Matyaskem tyden za sebou, porad mam ten vecer pred ocima, kdyz jsem sama doma a lezim v posteli, vse se mi vrati a citim, jak jsem rodila a jak prede mnou lezel muj chlapecek. A zpetne zacinam trochu litovat, ze jsem ho nevidela. I kdyz byl dle vseho zdeformovany, porad to bylo nase miminko a lituju, ze jsem se s nim nerozloucila...

@kajurell : mas to za sebou, drzim palce, at se s tim srovnas a vyplaces to ze sebe. Cas leci a urcite se dockas zdraveho miminka!
Snad to nebude znit morbidne, ale ja dodneska lituji, ze jsem si nerekla a ani mi nebylo nabidnuto, abych se s jiz mrtvym miminkem rozloucila. V tu chvili jsem byla vyrizena a rada, ze bolest ustoupila a mam to za sebou. S odstupem to zase citim jinak...