icon

Vyvolání porodu v 19tt

kajurell
9. črc 2017

Ahoj.
S mym budoucim manzilkem jsme se snazili o miminko, a na prvni pokus se nam zadarilo.
Vse probihalo jako po masle, ale pri NT vysetreni na screeningu pani doktorka videla v brisku nejakou abnormalitu, nevedela si s tim rady, a tak nas poslala na prenatalni diagnostiku. Tam pan doktor na UZ videl, ze ma mimi nepruchodne mocove cesty a ze se mu moc hromadi v mocovem mechyri. Snazil se nas uklidnit, ze to mivaji jednak jen chlapecci a jednak ze mezi mocovym mechyrem a mocovou trubici je chlopen, ktera muze praksnout a moc uvolnit. Rikali jsme si, ze tomu dame chvili cas. Po cca 2 tydnech jsme sli na kontrolu, ale nic se nezlepsilo, a tak mi dal zadanku na ukonceni tehu. Tim, ze jsem v te chvili uz byla temer v 15tt, nejde o klasicky potrat, ale o vyvolani porodu. Nasledovala dalsi vysetreni, byla jsem ve FN v Bohunicich a na ukonceni tehu jsem objednana na 10.7.2017... Moje otazka zni.: Je tady maminka, ktera to zazila a muze mi tady nejak popsat, co vsechno me ceka? Jen vim, ze mi potrat vyvolaji nejakyma tabletama, ale to je vsechno. Nevim jak to probiha, jak moc to boli, jak dlouho si cca polezim v nemocnici a tak dale... Predem vsem dekuji za odpovedi.

Strana
z3
veruka
10. črc 2017

drž se!!!♥

kajurell
autor
10. črc 2017

Tak uz lezim na pokoji, prvni davka Cytotecu, odbery a napichnuti kanyly na kapak, pripadne na tlumici leky a ja vam nevim, mam takovy pocit, ze to zacina zabirat... A nebo mam uz jen uplne pomotanou hlavu...

pt1981
10. črc 2017

@kajurell moc na tebe myslim. Je dobre, ze te to nenechaji prozit "zastrizliva"

lentilkah
10. črc 2017

@kajurell Tak snad to bude rychle za tebou.

kajurell
autor
10. črc 2017

Ja doufam. Lezim tu sama, muze mam v praci, takze na pytel. Chtela bych jit zitra domu...

klaarusa
10. črc 2017

@kajurell ať je to co nejdříve za tebou. Drž se.

lentilkah
10. črc 2017

@kajurell Je dobre ze mas soukromi. Jinak ja u sebe pritele taky nemela, ani bych ho tam nechtela. Neni to neco, co by potreboval mit ve vzpominkach. Ja to mam cele jakoby v mlze, prestoze jsem nic na uklidneni nechtela. Asi to mozek automaticky vytesnoval.

kajurell
autor
10. črc 2017

@lentilkah Ja za chvili dostanu kapacku, druhou davku Cytotecu, tak jsem zvedava... Brisko me zacina sem tam pobolivat, no, uvidim. Mam z toho fakt hruzu a chci na to co nejrychleji zapomenout

lentilkah
10. črc 2017

@kajurell Taky jsem celou dobu mela kapacku s fyziologickym roztokem. To je kvuli tomu, ze ty vyvolavaci tablety muzou zpusobovat horecku, tak aby si nebyla dehydratovana.

kajurell
autor
10. črc 2017

@lentilkah Presne to me rikala sestricka a ze pripadne mi muzou dat i Paralen... Ale zatim jsem v pohode 🙂

marki00
10. črc 2017

Mne nabidli Dolsin na bolest, nejdriv jsem nic nechtela, ale po trech dnech zadneho jidla a minima vody jsem si ho nechala dat. Uz jsem totiz nemohla ani vylezt na kozu. Byl to pekny drijak, oblblo me to, ze jsem mela jeste tri dny pocit, ze se nic nedeje.
Drzim palce, at to mas rychle za sebou🌹

smecka
10. črc 2017

@kajurell : drzim Ti palce, at to probehne bez komplikaci. Manzela jsem taky u sebe nemela, u kazdeho porodu byl, ale tady jsem ho ani nechtela.
Hodne sily, zvladnes to!

kajurell
autor
10. črc 2017

Zacinam byt zoufala.. 8 tablet Cytotecu, kapaky, cipky v zadku a nic... Otevrena jsem na prst... 😢

bruckner
10. črc 2017

@kajurell držte se, bude to dobrý! Moc Vám držím palce i do budoucna!🌸

marki00
10. črc 2017

@kajurell mne pomohl az treti den oxytocin:(

lentilkah
10. črc 2017

@kajurell Telo na to bohuzel neni pripravene, tak to trva. Doufam, ze alespon nemas bolesti, ja je nemela vubec, taky az 4.den po oxytocinu.

kajurell
autor
10. črc 2017

@lentilkah Prave ze mam. Jako bych mela silnou MS... Pata davka ted za mnou, zkusim usnout, i kdyz me hrozne boli kanyla co mam ve hrbetu ruky... ☹ uz chci domu...

eldrag
10. črc 2017

@kajurell drz se, jsi staecna

wenduliks
10. črc 2017

@kajurell Me to zacali vyvolavat v 9hod rano, a v 17.35h bylo po vsem. Nemusis byt otevrena na celych 10cm, Dr.mi vysvetlovala, jak je ten plod maly,tak staci nekdy 2-3cm. Hrozne moc dela psychika. Proste nedrzet ten plod v sobe,ale chtit to mit rychle za sebou,odrazit se ode dna a jit dal. Tesit se, na to hezke,co te v budoucnu ceka. Me to pomohlo moc. Na posledni pul hodku mi dali epidural. Takze ty prave kontrakce jsem si uzila asi 20min. Drzim palce, at to mas rychle za sebou!

lentilkah
10. črc 2017

@kajurell Me vzdycky nechali po 5.davce vyspat, pokracovalo se az rano. Ale pokud mas bolesti, tak se nejspis neco deje a snad to budes mit brzo za sebou.

kajurell
autor
10. črc 2017

Tak holky, 10.7 ve 22.07 ze me miminko doslova vypadlo. Po 5 davce jsem si rekla, ze na to kaslu a ze pujdu spát. Najednou prisly 3 silnejsi kontrakce, citila jsem takove puknuti a po puknuti mi vytekla plodova voda. Uz jsem si volala sestricku, a aniz bych tlacila, miminko vypadlo ven. Bohuzel placenta zustala, tak jsem byla na revizi. Kazdopadne jsem rada, ze jsem ho nevidela, jelikoz pry byl opravdu moc zdeformovany. Ted uz jen zkusim usnout a rano by me meli pustit domu. Holky, moc dekuji za podporu. ❤

jarmulka
11. črc 2017

@kajurell ahoj... Chtěla bych Ti popřát moc sil a říci Ti, jak neuvěřitelně jsi statečná. Opravdu! Jsi moc šikovná, jak jsi to hezky zvládla. Přeji Ti do života jen to nejlepší a brzy zdravé miminko v náručí.... ❤

kajurell
autor
11. črc 2017

@jarmulka Moc moc dekuju. Byl to pro me ten nejhorsi zazitek, nikdy na to nezapomenu, ale budu doufat v lepsi zitrky a ve zdrave miminko co nejdrive. Tohle bych neprala ani nejvetsimu nepriteli.

veruka
11. črc 2017
jarmulka
11. črc 2017

@kajurell je mi to strašně líto... Vůbec si to nedokážu ( a ani nechci ) představit... Jsi moc statečná a já věřím, že budeš mít brzy miminko a bude opravdu za odměnu - určitě bude moc hodné a krásné a Ty budeš ta nejpyšnější maminka na celém koníkovi ❤❤❤ ... Ještě jednou přeji moc sil do následujícího období a věřím, že se brzy někde tady na koníkovi ozveš s tou nejkrásnější zprávou - že čekáš zdravé miminko... a za pár měsíců potom už ho budeš držet v náručí ❤

lentilkah
11. črc 2017

@kajurell Jsem rada, ze uz to mas za sebou. Vybrec se, doma to na tebe nejspis jeste parkrat padne, nikdy nezapomenes, ale cas je nejlepsi lek a uz to nebude tolik bolet. Preji rychle zotaveni a jednou bezproblemove tehotenstvi a zdraveho prcka. Posilam ❤

bruckner
11. črc 2017

Vůbec si to nedovedu a nechci predstavit co jste musela prozit.....ted uz budete ale prozivat jen to nejlepší a snad brzy s malym prckem v naruci❤

kajurell
autor
12. črc 2017

A mely jste pravdu... Fyzicka bolest je uplne nic oproti psychicke. Nikdy v zivote z hlavy nedostanu, jak mi mezi nohama lezel muj mrtvy chlapecek, nez vubec dobehly sestry. Bylo to strasne rychle, ani jsem netlacila, mela jsem 3 fakt silne kontrakce, po nich mi praskla voda a nez jsem se vubec otocila na zvonek, hlavicka byla venku a nasledne i zbytek miminka. Po tom, co ze me vypadl jsem mela strach, hrozne me to vylekalo, ale zaroven i trochu uleva, ze uz se ani jeden nebudeme trapit. Ale opravdu, nikdy v zivote bych nikomu tohle neprala zazit... Ted uz se jen dat dohromady a zkusit to znovu..

lentilkah
12. črc 2017

@kajurell Na tohle nejde zapomenout, ja to zazila v prosinci a zatim nebyl den, kdy bych si nevzpomnela, prestoze jsem hned po povinnem cekani znovu otehotnela, to je ten nejlepsi lek. Po porodu jsem zacala pit kontryhelovy caj, cyklus mi naskocil uplne ukazkove. Tak snad to tak bude i u tebe 🍀

jade85
12. črc 2017

@kajurell ahoj, já mám za sebou podobnou zkušenost, byla jsem teda "teprve" ve 13tt, ale potrat mi taky vyvolávali (po 3 tabletách a cca 16 hodinách se podařilo, pak revize). Jen se chci přidat k povzbuzení. Cyklus mi taky naskočil krásně, od šestinedělí jsem měla ms třikrát, ta čtvrtá už nepřišla, protože jsem znova těhotná 🙂

Strana
z3