icon

Vyvolání porodu v 19tt

kajurell
9. črc 2017

Ahoj.
S mym budoucim manzilkem jsme se snazili o miminko, a na prvni pokus se nam zadarilo.
Vse probihalo jako po masle, ale pri NT vysetreni na screeningu pani doktorka videla v brisku nejakou abnormalitu, nevedela si s tim rady, a tak nas poslala na prenatalni diagnostiku. Tam pan doktor na UZ videl, ze ma mimi nepruchodne mocove cesty a ze se mu moc hromadi v mocovem mechyri. Snazil se nas uklidnit, ze to mivaji jednak jen chlapecci a jednak ze mezi mocovym mechyrem a mocovou trubici je chlopen, ktera muze praksnout a moc uvolnit. Rikali jsme si, ze tomu dame chvili cas. Po cca 2 tydnech jsme sli na kontrolu, ale nic se nezlepsilo, a tak mi dal zadanku na ukonceni tehu. Tim, ze jsem v te chvili uz byla temer v 15tt, nejde o klasicky potrat, ale o vyvolani porodu. Nasledovala dalsi vysetreni, byla jsem ve FN v Bohunicich a na ukonceni tehu jsem objednana na 10.7.2017... Moje otazka zni.: Je tady maminka, ktera to zazila a muze mi tady nejak popsat, co vsechno me ceka? Jen vim, ze mi potrat vyvolaji nejakyma tabletama, ale to je vsechno. Nevim jak to probiha, jak moc to boli, jak dlouho si cca polezim v nemocnici a tak dale... Predem vsem dekuji za odpovedi.

Strana
z3
sukiv
9. črc 2017

@kajurell ahoj, bohužel jsem to také zažila v 19tt. Začnou tabletami, ty na mě nezabraly. Užila jsem si tam týdenní peklo, ale nebudu tě strašit, byla jsem spíš výjimka. Většinou tablety do dvou dnů porod vyvolají.
Drž se 😘

kajurell
autor
9. črc 2017

@sukiv
Ahoj, nene, klidne pis, chci byt pripravena na vsechno.. Jak to resili, kdyz ti nezabiraly prasky? A hlavne jak je to treba s navstevama? Nedokazu si predstavit, ze tam budu sama.. 😢

sukiv
9. črc 2017

@kajurell se mnou tam mohl být manžel pořád. Měla jsem pokoj jen pro sebe, ale to asi bude všude jiné.
Už je to více jak dva roky, tak si vše nepamatuji, ale odsavali mi přes břicho plodovou vodu, pak mi do dělohy pouštěli dávali přes čípek nějakou látku na vyvolání...no byl to mazec, ale i já posera jsem to přežila.
Nechala jsem si asi čtvrtý den píchnout epidural, už jsem fakt nemohla.
Mě po tom vždycky začali kontrakce, strašný bolesti a okolo poledne to vždy ustalo.

kajurell
autor
9. črc 2017

@sukiv Ty blaho... No, ja jsem sileny posera. Nezvladam injekce a odber krve, natoz takove vyvolani porodu/potratu. Muj muz je jeste ke vsemu odpoledne v praci, takze pochybuji, ze tam se mnou bude.. Modlim se za to, aby aspon ten potrat probehl hladce, kdyz uz nic... 😔

lentilkah
9. črc 2017

Ahoj, mrzi me, cim si prochazis, ja mam za sebou preruseni v 15tt. Chapu, ze chces vedet do ceho jdes, taky jsem chtela byt pripravena. Bohuzel ani u me vyvolavaci tablety nezabiraly, nemela jsem zadne bolesti, jen jsem druhy den zacala krvacet, ale stale jsem se neotvirala. Treti den se cipek trochu otevrel, tak mi do nej zavedli dilapanove tycinky, ktere vlhkosti nabobtnaji a tim setrne cipek otevrou. Ctvrty den rano mi pichli vodu, dali kapacku oxytocinu a za 2,5 hodiny bylo po vsem vcetne docisteni. Od zacatku jsem mela pripravu na epidural, ale ve finale jsem ho ani nepotrebovala, zvladla jsem to bez nej. Pichli mi ho az na tu revizi. Jinak obvykle se pry neco zacne dit po treti davce vyvolavacich tablet, me je zavadeli po trech hodinach.
Jinak pritele za mnou pustili na navstevu, mela jsem vlastni porodni pokoj.

kajurell
autor
9. črc 2017

@lentilkah Ahoj, dekuji za reakci. Boli to zavadeni Dilapanu? A ja mam prave obavy, jelikoz miminko ma naproste minimum plodove vody, je v deloze obemknute a veskerou plodovou vodu ma v mocovem mechyri, uz jen z toho hlediska mam z toho porodu obavy. S psychickou bolesti pocitam, ale nedokazu si predstavit fyzickou bolest. Nikdy jsem nebyla v nemocnici, krev mi brali 3x v zivote kdyz budu pocitat i toto tehotenstvi... Mam z toho strach jak blazen. Doktorka rikala, ze budu na normalnim pokoji, jestli tam budu sama, nebo s nejakou jinou maminou, to netusim. Zitra me to ceka, tak se na pritomnost muze zeptam. Vim, ze to tam sama nezvladnu...

lentilkah
9. črc 2017

@kajurell Zavadeni nebylo nic prijemneho, ale ja mela ten cipek nejak spatne pristupny, na to si stezovali vsichni doktori i pri zavadeni tech tablet. Zvladnes to, neboj.

kajurell
autor
9. črc 2017

@lentilkah Ach jo, no jsem zvedava. A nic jineho nez to zvladnout mi nejspis nezbyde... ☹

lentilkah
9. črc 2017

@kajurell Neni to hezka zkusenost, ale az to budes mit za sebou, tak uz bude jen lepe. Budu na tebe myslet at to mas rychle za sebou. Bolesti se neboj, oni ti kdyztak neco daji a treba i na uklidneni.

michaela6599
9. črc 2017

Ahoj měla jsem vyvolávaný porod ve FN Bohunice ale po termínu ráno jsem přišla v den který jsem byla objednaná klasika monitor,moc,doktor a ultrazvuk pak jsem byla odeslána na porodní pokoj kde jsem se připravila porodní asistentka mne provedla a vše vysvětlila zavedla mi tabletu 9 ráno nezabrala další v 10 na to 15 min se rozjeli silné kontrakce po 5 minutách byla jsem tam s přítelem tak chodila cca po 10 minut mne kontrolovat po další asi půl hodině jsem měla kontrakce po 3 minutách.Po 12 hodině mne propichly vodu v 1 hodinu přišla doktorka která si mne prohlidla a chvilku si semnou povídala a 5 minut na to řekla tak maminko jdeme na to na tři zatlačení mala byla na svete.Porod trval bez 5 minut 3 hodiny

michaela6599
9. črc 2017

@michaela6599
Hezká zkušenost to není kontrakce silene ale až to máš za sebou krásně se ti uleví a uvidíš jak ti bude fajn že jsi to zvladla. Když budeš chtit dají ti něco proti bolesti dávali mne infuzi ale nezabrala mi.nejvice mne pomáhalo ze začátku chodit a pak klečet na čtyřech

minerva
9. črc 2017

@michaela6599 Ona autorka se ale pta na potrat v 19. tydnu, vy popisujete predpokladam porod v terminu?

xmele004
9. črc 2017

Ja mam popsano ve clanku..zazila jsem to ve 22tt, neni to nic prijemneho, taky jsem se tam trapila x dni :( ale bohuzel to neni nejhorsi, co te ceka :( ta psychicka stranka po tom je jeste horsi...:( ale ac to zni jako klise, cas hoji vsechny rany...

michaela6599
9. črc 2017

@minerva ano popisuji porod v termínu ale autorka se ptala na to vyvolání což probíhá stejně jako u otratu zavedou tablety atd ...tak popisují jak to probíhá sama autorka psala že nejde o klasický potrat ale o vyvolání porodu " tak nevím proč bych ji k tomu něco nemohla napsat i když jsem to měla já v termínu

minerva
9. črc 2017

@michaela6599 Vzdyt ja vam nezakazuju odpovedet 🙂 Jen jsem vas upozornila, protoze jsem myslela, ze jste se treba prehlidla. Coz se nestalo, tak uz mlcim 🙂

michaela6599
9. črc 2017

@minerva
Omlouvám se spatne jsem to napsala nemyslela jsem to zle 🙂 nezlobim se na vás.... nepřehledla jsem se četla jsem celý článek sice u paní jde o neco jiného jiný důvod ale když jde na vyvolání tak jsem ji chtěla jen přiblížit jak to chodí

minerva
9. črc 2017

@michaela6599 Jasan, v poho 🙂

sukiv
9. črc 2017

Holky, zeptám trochu mimo téma - za jak dlouho jste znovu otehotnely? Já před tím otěhotněla hned a teď skoro dva roky a nic.... ještě ke všemu u mě to ukončení byla fakt síla, čípek mi nakonec roztahovali takovým balonkem a kleštěmi, vůbec sem se nechtěla otevřít. A tak mám strach, že se něco pokazilo

xmele004
9. črc 2017

@sukiv 6 mesicu...16.7 pred rokem se to stalo a 13.1 jsem nasla pozitivni tt a jsem ve 31tt, snad to doklepeme zdarne do konce 🙂

sukiv
9. črc 2017

@xmele004 tak držím pěsti. Já mezitím řešila ještě další zdravotní problémy, nějak se to na mě všechno sesypalo najednou, tak teď už jsem ok a snad se taky brzy dočkáme...

smecka
9. črc 2017

@kajurell : ja ti nevim, jestli je dobry vedet vse dopredu. Ver, ze lekari a sestry udelaji vse proto, aby to pro tebe bylo, co nejmin traumatizujici. Ja byla na ukonceni ve 23tt, cele to trvalo 16 hodin, z toho posledni 3 hodiny jsem bolesti malem lezla po zdi. Nezabral epidural, ani anestetikum do zily, nic. Ale presto fyzicka bolest nebyla nic proti psychicke bolesti. Lituji dodneska, ze jsem odmitla pomoc psychologa, minimalne rok jsem to v sobe neumela zpracovat a lhala si do kapsy, jak jsem v pohode.
Nechci te mym prispevkem postrasit, na pokoji se mnou byla holka v 17tt a epidural ji zabral, zvladla to statecne, kdezto ja to probulela od zacatku do konce.
Kazdopadne, ted to jsou 2 roky a mam 3 mes. chlapecka a to je uplne ten nejlepsi konec trapeni.
Drzim Ti palce a hodne sily a opravdu cas je nejlepsi lek.

luckaamilan
9. črc 2017

@sukiv
Hned po 6nedeli

luckaamilan
9. črc 2017

@kajurell
Je to velmi bolestiva a traumstizujuca skusenost.
Urcite si pytajte epidural a lieky na uklidneni.
Ja nastupila vo stvrtok, sobotu zacali kontrakcie , po par hodinach som to mala za sebou a pondelok som sla domov. Mala som epidural. Plakala so im tam cele dni a celu noc, tak mi davali nejake oblbovaky a strasne sa mi chcelchcelo spat. Taku unavu som nikdy predtym nezazila. Neviem ale co mi to davali. Vsetci v motole boli hodni, pomahali.
Ta nemocnica ale nie je nic strasneho, najviac to na vas dolahne doma a potom v praci.tie pohlady okolia...
Drzte sa

luckaamilan
9. črc 2017

@michaela6599
Je ale ine davat vyvolavacku ked uz je telo pripravene k produ na konci tehotenstva a v 2.trimestri.
Problem je hlavne v tom , ze cipek je cely uzatvoreny a setrne ho otvorit trva a boli. Mne davali nejake jehli s

luckaamilan
9. črc 2017

.....s tamponami, ktore mi cipek otvaral. Trvalo to 48 hod a ta aplikacia bolela silene, skoro ako porod.
Ale jak hovorim, nebolo to nic proti tomu jak bolelo srdce po prichode domov a do prace....

pt1981
9. črc 2017

Ahoj, myslim na tebe, at vse zvladnes. Ja to prozila ve 14+, r.2015. Tycinky 2 na otevreni cipku, uz to se mi udelalo na koze zle. Mudr videl, jak jsem zarazena, tak mi rekl, at dam pruchod emocim a klidne brecim, ze te bolesti bude pro dnesek az dost a bylo. Prvni tableta v 8h, kontrakce zacaly kol 10h a postupne silely. Samotny potrat se rozjel cca ve 20:30. Plod se mi zasekl, nesel ven, jeste mi doktor pomahal s rukou uvnitr, ale byl zasekly a silena bolest. Na ulevu mi nic nedali, pry to vydrzim. Pritom mi davali rano podepsat papir, ze na vyzadani muzu dostat neco na zmirneni bolesti... Cele to bylo za mnou ve 22h, kdy uz me jen odvazeli na sal k docisteni. Druhy den mi bylo vysvetleno, ze telo proziva fyzicky porod a neumi rozeznat, ktery tyd to je, ze na epidural jsem narok mela, bohuzel jsem narazila na smenu, ktera to za nutne nepovazovala. Domu jsem sla pred obedem. Jizvy na dusi a srdci mi zustaly, ty fyzicke byly pryc snad jeste v den potratu... Zvladnes to. Prijemne to neni, ale ber to tak, ze je to nutnost. Mne rekli, ze dite by na 97% neprezilo prenatal a pokud nejakym zazrakem ano, zemrelo by do dvou mesicu... ☹. Vse takove z nas dela silnejsi zeny.

kajurell
autor
10. črc 2017

Vsem, co tady napsali moc dekuji. Jsem sbalena a v 8.00 mam nastup v Bohunicke nemocnici. Skoro jsem nespala, klepu se strachy... 😖

karlajasmine
10. črc 2017

@kajurell Nevim, jestli si to jeste prectes, ale krome te psychicke stranky tu fyzickou zkus brat tak, ze je to 'jenom bolest'.. vis, at to bude bolet jakkoliv, tak to prejde a zotavis se. Strach je v tomhle blbej a potrebujes byt uvolnena, aby se ti uvolnil cipek a slo to hladce. Drzim moc palce, zvladnes to.

lentilkah
10. črc 2017

@kajurell Myslim na tebe, drz se.

lentilkah
10. črc 2017

@sukiv Nam doktor doporucil pockat tri mesice, mam delsi cykly, takze jsem nechala probehnout 2 ms a pak se nam hned zadarilo.
Drzim palce, aby se vam taky zadarilo co nejdrive, ted uz to urcite pujde, kdyz si se dala zdravotne do poradku.

Strana
z3