Zakloněná děloha, máte zkušenost?

bauskka
27. bře 2017

Ahoj těhulky, vím, že mám zakloněnou dělohu a dnes jsem byla na prvním screeningu a díky tomu nebylo mimčo skoro vidět na UZ přes bříško =( Prý je strašně hluboko, skoro až u páteře. Bojím se, aby všechno bylo v pořádku a děloha se mi co nejdříve narovnala a neměla jsem nějaké komplikace a mimčo se mohlo dál dobře vyvíjet. Máte s tím někdo zkušenost? A kdy se vám děloha asi tak srovnala?
Děkuji

unkav
27. bře 2017

@bauskka ahoj jsem zvedava, jak dopadnu ja, mam totiz to stejne, v 10tt pres bricho neslo nic videt, prvni screening me ceka pristi týden, to budu zacatek 14tt, tak snad uz videt bude. Každopádně je to moje druhe těhotenství a u prvni problem s viditelnosti nebyl, tak netusim jestli uz byla malá dostatecne velka nebo se mi to stalo porodem. Doktorka mi radila lehat na bricho, zatim to slo, ale uz mi to zacina byt nepříjemné. Každopádně si myslím, ze to nejaky spatny vliv na miminko snad mit nebude do budoucna.

magdalenax
27. bře 2017

@bauskka Ahoj, také ji mám zakloněnou, ale nevím o tom, že by se měla nějak srovnat, moje lékařka se o tom nikdy nezmínila. Kluka mám již dospělého a poloha dělohy - zaklonění stále. Prostě to mám tak snad celý život. Teď se mi za poslední roky díky "nicnedělání" snižuje.
Ale myslím si, že se nemusíš nijak něčeho bát a stresovat se tím. Je to je můj názor

karlajasmine
27. bře 2017

No to nevim, ale to slysim prvne, ze by se to melo srovnat.. ja mam zaklonenou delohu cely zivot, od prirody, nicemu to nevadi, prvni tehotenstvi v pohode a druhy taky.. moje mamka i sestra maji taky zaklonenou delohu, I babicka.. je to proste poloha delohy, vubec bych to neresila.

magdalenax
27. bře 2017

@karlajasmine Děkuji Ti za příspěvek, protože mám ten samý "problém" a myslela jsem si to samé. Hezký večer

karlajasmine
27. bře 2017

@magdalenax Jeste jsem mela dodat, ze druhy tehotenstvi taky ZATIM v pohode, clovek nema nic zakriknout, jeste do porodu hodne casu 🙂 Taky preju hezky vecer!

magdalenax
27. bře 2017

@karlajasmine Ať se daří a vše je ok

magdadunajova
27. bře 2017

Ahoj, ja mam taky delohu zaklonenou do zadu, a asi tak 20 nebo 30% zen ma totez. Neni to zadna vada, tak se tim nemusis stresovat 🙂 mam za sebou jeden porod, tehotenstvi bylo naprosto v poradku. Kdyz bude rust brisko, tak deloha srovna se sama. Pak po porodu muze zustat srovnana do te "spravne" polohy, nebo se vrati do te puvodni. Mne se treba zaklonila o trochu vic, a mam kvuli tomu silnejsi bolest v prubehu menstruaci. Ale zadne jinne problemy to nezpusobi 🙂 urcite mimcu neublizi. Tak preji klidne tehotenstvi a at se dari! 🙂

ivis_b
27. bře 2017

Ve 12tt mi doktorka ještě dělala normální vnitřní utz, vůbec mě nenapadlo, že by to mělo být něco neobvyklého... Asi taky záleží na kvalitě ultrazvuku, na prvním screeningu ve 13tt to už šlo, ale to jsem nebyla u svojí doktorky. Každopádně po celé těhotenství jsem se zakloněnou dělohou problém neměla.

magdalenax
27. bře 2017

@karlajasmine A pak že jsou srdíčka anonymní! Neděkuj, to máš pro štěstí a mohlo by ztratit kouzlo

bauskka
autor
27. bře 2017

@ivis_b Dělal mi právě taky vnitřní UZ, pak to zkusil ještě jendou přes bříško a naštěstí mímo bylo dobře natočené, takže změřil co potřeboval a je vše v pořádku. Teď ještě počkat na výsledky krve.

bauskka
autor
27. bře 2017

Jinak holky díky za odpovědi =) jsem sice stresař, ale věřím tomu, že to bude v pohodě. V rodině nevím o nikom, kdo by jí měl zakloněnou, tak mě to trochu znepokojilo. Jinak jsem ve 12+3. Doktor právě říkal, že se během těhu srovná a je možné že se po porodu zase vrátí zpět. Takže teď jsem zas o něco klidnější.

atei
29. bře 2017

Je to v poradku, nemas se čeho bat ;). Ja mela nejdriv obavy,ze bude problem s otehotnenim. Nebyl 🙂. Pak jsem cetla, ze kvuli zakloneni delohy hrozi riziko potratu. Blbost 🙂. Ptala jsem se doktora, jestli ta deloha bude mit na neco negativní vliv a jedine,co mi rekl, tak ze me bude v prubehu těhotenství hodne bolet prave to narovnani delohy. Termin mam za dva tydny a zadnych velkych bolestí jsem si doposud nevsimla. Vsechno bude dobre, uvidis 🙂

lenka_zde
4. dub 2017

Ahoj, ja jsem mela zaklonenou delohu jeste na vysetreni ve 14tt. Az v 17tt mi doktor rekl, ze uz se narovnala. Absolutne jsem nic nezaznamenala. Ale mela jsem trochu stres z toho aby se proste vse srovnalo samo...a srovnalo 🙂 Je to prej bezna vec. Zadne strachy.

bauskka
autor
1. kvě 2017

Tak delohu mam uz srovnanou 😊 byla jsem na pohotovosi se strasnou bolesti bricha a vydesilo me ze jsem s sebou ten den temer svihla. Bala jsem se ze je neco v nepoadku dr. Mi rekl ze se ta deloha muze spatne rovnat a tak mam radsi jet na vysetreni. Nastesti bylo vse v poradku a byly to jen bolesti delohy jak se hybe a taky strev ktera jsou ve sve funkci omezena. Byla jsem aspon v klidku ze jsem v poradku a mimco taky. Radsi jet zbytecne nez pozde. A taky mi rekli ze to bude holcicka 😊 jinak to bylo v 16+0tt

alikoaliko
2. kvě 2017

@bauskka Ahoj, mela jsem to stejne. Na screeningu skoro neslo dite videt a az v 16tt se to srovnalo. Doktorka to neresila, rekla mi, at se nebojim, ze bricho mi na zadech nevyroste :D ze jednoho dne se to proste otoci. Tehotenstvi i porod bylo vse ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru