Zánět dásně (u zubu moudrosti) v těhotenství. Pomůžete, prosím?

deniii94
31. črc 2021

Ahoj všem. Moc vás prosím o pomoc. Od včera mám zánět dásně u zubu moudrosti (zub ještě není úplně prořezaný a občas se mi to stává). Bohužel tentokrát je zánět větší a bolestivější. Máte prosím někdo zkušenost, co na to zabírá? Jsem v 7. týdnu těhotenství a kvůli antifosfolipidovému syndromu musím užívat Godasal na utlumení imunity. Zánět je hodně bolestivý, už mám oteklou celou tvář a bojím se, aby to nemělo vliv na mimi. Na pohotovost se bojím, protože v našem městě vše řeší trháním, což teď nepřipadá v úvahu a má zubařka bude v ordinaci až v pondělí. Zatím jsem zkoušela roztok Tantum Verde, roztok na dásně od Herbadent, odvar z řepíku a ledování, ale bohužel bez úspěchu. Vždycky mi akorát na chvíli zabere paralen, ale ani s tím to nesmím přehánět. Budu vděčná za každou pomoc.

fouskovi
31. črc 2021

@deniii94 a nebylo by lepší prostě vytrhnout zuby jsou previt sama mám už přes měsíc zánět kanalku az do te kosti a dvoje antibiotika za sebou

deniii94
autor
31. črc 2021

@fouskovi Asi ano, ale v těhotenství je trhat nechci :-/

deaneira29
31. črc 2021

@deniii94 mě v těhotenství moudrak normálně trhali, rozhodně lepší než zánět a bolest 🤷‍♀️

izzylka
31. črc 2021

@deniii94 podle mě by bylo lepší zub vyhrhnout (injekce na bolest v těhu nevadí, trhali a vysekávali mi zub ve 23tt), než opakované záněty, protože opakované/neléčené záněty můžou způsobit vážné komplikace v těhotenství..

mamikry
31. črc 2021

@deniii94 souhlasim s @izzylka. Pokud je to velky zanet a nic nepomaha, pak radeji resit, v krajnim pripade muze dojit k sepsi, coz je zivot ohrozujici stav pro vas oba.

martulka88
31. črc 2021

@deniii94 Vem si uchošťour, ten namoč buď do ústní vody či kysličníku na rány a přes bolest masíruj dásno. On se ten zánět uvolní. Musíš to praktikovat několikrát denně. Já měla takto všechny 4 osmičky a toto byla rada zubařky, když se mi to nejednou stalo o víkendu. Ano, strašně to bolí, když to masíruješ, ale uleví to. A doporučuji, až budeš po šestinedělí, bude prořezaný (aby nemusel být vysekaný) nech si ho vytrhnout.

nanyh
31. črc 2021

Mne pomohl stopangin. Stříkala jsem si to na dáseň 3 dny a pak byl klid🤗

fouskovi
1. srp 2021

@deniii94 a důvod furt lepší teď tovytrhnout než takhle trpět a furt se to opakovat a bude se to horšit i pro miminko lepší

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru