Zánět močového měchýře nebo normální stav v těhotenství?

obyvatelka
29. pro 2015

Ahoj holky.
Dneska začínám 6.týden a chci se zeptat, občas mě pobolívá močák, někdy při čůrání, někdy během dne. Krev při močení nemám, na záchod chodím častěji, ale mám to tak i bez těhotenství. Doktor říkal, že se na to nedá dát moc věcí, aby se neuškodilo mimču. Dal mi nějaké průhledné globule, jelikož mě to dole i svědí, s tím, že když to po 10 dnech braní nezabere, tak mám jít k praktické lékařce. Chci se zeptat, mám jít radši ke svoji praktické lékařce zítra, než bude silvestr a zavřeno na svátky, nebo počkat, jestli ty prášky zaberou? jinak nemám teplotu ani tu krev v moči, občas to bolí, občas ne. Je to normální příznak těhotenství nebo to mám jít radši řešit, ať je mimčo v pořádku?

danchacha
29. pro 2015

Ahoj, no osobně bych zašla spíše na urologii, udělají ti rovnou rozbor moči a zjistí, jestli tam zánět je, nebo ne. Pokud by tam byl, určitě tě i lépe zaléčí, než obvodní. Vím o čem mluvím, dřív jsem dlouho na záněty trpěla. Může a nemusí to být zánět, taky jsem občas na úplném začátku těhu cítila jakoby slabé pálení, ale nikdy z toho naštěstí zatím nic nebylo, tak snad to tak vydrží🙂

pety91
30. pro 2015

No jestli tam není u toho u pálení a řezání při tom močení, tak to asi zánět nebude. To by bylo jen k těhu.

danielka82
30. pro 2015

Ahoj,zasla bych určite k lékaři-i pro jistotu.Zalezi na rozboru moče-pokud by tam byl nález je určite lepší včas zalecit než se zanet víc rozjede.Pokud bude moč v poradku,budes alespon klidnější.Ja na záněty trpím již několik let-někdy jsou příznaky jasné a neni co řešit,parkrat se mi ale taky stalo,ze to nebylo az tak urgentní a občas nějaké pálení,takze bez vyšetření moče jsem to nepoznala.Navic muzou byt záněty močových cest casto spojeny s gynekologickymi.At to dobre dopadne.

leandre
30. pro 2015

Ahoj,
já myslím, že to nemusí být hned zánět, ale náběh to být může. Já mám už pár let asi tak od porodu dětí problémy, že nemám ani tak akutní zánět, ale v močáku cítím nepříjemný pocit, že něco není OK. Bohužel je to asi dědičné, protože dcera dneska 5 let má záněty skoro pořád. A nijak se to u ní neprojevuje, žádné teploty, bolesti, a tak, jen chodí častěji čůrat a už podle vůně moči vím, že je tam zánět.
No mě pomáhá si vzít Urinal akut, existují také na na prevenci Nefrovaxin, což jde koupit v lékárně. Bohužel preventivní pití brusinkového sirupu a jedení brusinek se nám ani u jedné neosvědčilo, prostě je to asi slabé. Teď koukám na web Urinalu a píšou, že se v těhotenství se Urinal akut užívat může. Ale koukám,že Nefrovaxin v těhotenství nejde užívat, takže nic. Hlavně hodně pij, ať se bakterie nedrží v močovém měchýři. Držím palce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru