icon

Zhoršení úzkostné poruchy v těhotenství, co bude dál?

snowfleik
11. črc 2016

Zdravím, hledám maminky se zkušeností s úzkostnou poruchou a depresemi. Léčím se s touto diagnózou již 4 roky. Ve chvíli, kdy jsem byla v podstatě v pořádku, jsme s manželem neplánovaně otěhotněli. Vzhledem k tomu, že mi letos bude 30 let a manžel si děti velmi přál, jsme to vzali v pohodě. Bohužel velmi brzy po otěhotnění se můj psychický stav rapidně zhoršil. Beru AD, která jsou možná brát i v těhotenství, jsem pod dozorem své psychiatričky, začala jsem znovu chodit na terapii, doteď jsem se, i díky vysokému pracovnímu nasazení, držela v nějakém normálu. S koncem těhotenství (jsem ve 31.tt) očividně i díky vlivu hormonů se všechno opět zhoršilo. Na konci července přestanu pracovat a toho se děsím nejvíc. Chodím sice plavat a cvičit, ale jinak budu v podstatě zavřená sama doma (manžel je hodně pracovně vytížený). Děsím se toho co bude po porodu, kdy budu pouze v téhle rutině, jen já a dítě. Vzhledem k tomu, že se mi prozatím nepodařilo mít z těhotenství radost, mám strach jaký vztah budu k dítěti mít. Teoreticky mi to stále někdo vysvětluje, jak hormony všechno změní a jak bude všechno v pořádku. Chtěla bych ale slyšet praktickou zkušenost někoho, kdo má stejný problém jako já. Najde se tu někdo? 🙂

Strana
z2
kvetule1
29. kvě 2018

@ondrzuz Ahoj.beru venlafaxim 150mg.uz druhe tehotenstvi...a muze se i kojit...bez leku bych to nedala.to jsem zkusila minule...

ondrzuz
27. srp 2018

@iva_kucerova nechces si o tom promluvit
Treba se navzajem podporime ja ti muzu zadarmo volat 731 965 199

Strana
z2