Zhoršila se mi alergie kvůli těhotenství?

darlinkajanis
14. kvě 2016

Ahoj holky, jsem začátkem těhu. A mam problem s alergii.. ne jen že se mi zhoršila alergie na barviva a chemikalie.. ale od minulého týdne mi začala ryma pšikám jak blázen a slzej mi oči.. jen otevřu okno nebo vyjdu ven.
Je to těhotenstvím? Nebo si mam zajít k dr.? Nikdy jsem s tím problém neměla a na gyndě mi dr. Řekla že nemohu brát žádné prášky na alergii!
máte někdo zkušenost?

katyxq
14. kvě 2016

Přijde mi to jako reakce na pyl - pila bych hoodně silného rooibosu (přírodní antihistaminikum 😉), jedla protikvasinkově (omezit sacharidy a vynechat mléčné a sladkosti, jíst co nejvíc zelené zeleniny, brát Hylak forte) a nasadila gemmoterapii (týden tinkturu z pupenů buku, tu pak vysadit a během pyl. sezóny brát tinkturu z pupenů černého rybízu, kvalitní tinktury dělá třeba firma Naděje) - tohle mi pomohlo loni, když jsem byla těhotná, letos nebylo třeba (teda mám reakci na pyl řepky, ale její pyl je těžký, nelétá daleko, na poli u našeho domu už odkvétá, tak už na to kašlu, rooibos stačil).

krmv
14. kvě 2016

ja v tehu taky vetsi reakce a poridila jsem homeopatika

plamenek
14. kvě 2016

Měla jsem stejné problémy jako Vy - neustále pčikání, pořád mi teklo z očí i nosu...v lékárně mi poradili homeopatika, tuším Rhinallergy se jmenovaly a zabraly, brala je pak i moje sestra, která je silný alergik a také jí v těhotenství zabraly, jinak běžně dostupné léky v lékárně na alergii brát opravdu nemůžete...

adypro
14. kvě 2016

No a mě gynekoložka řekla, že si nějaký ten Zirtec vzít můžu, nejsem příznivce léků, ale pšikavá zachvaly jsou hrozné. Zatím doufám, že to třeba bude mírnější (ale trávy zatím moc nekvetou). Díky za tip na Rhinallergy, taky zkusím.

zuzickan
14. kvě 2016

Je to tím, že v těhotenství jsou více prokrvené sliznice samy o sobě a alergií se to ještě zhoršuje, já jsem alergická na pyly jen lehce, neberu na to žádné léky, ale loni na jaře v době těhotenství jsem se z toho taky málem zbláznila, neustále plný noc, kýchání a slzící oči... jediný sprej do nosu, který mi v lékárně doporučili, byl Livostin, ale vůbec nepomáhal, tak jsem si občas prostě stříkla Muconasal, který používám jindy...

giovik
17. kvě 2016

Ahoj holky, jsem taky alergik, prášky od dr. beru pouze nárazově při potížích ( co jsem těhotná, tak jsem je neměla) a také přemýšlím, čím to nahradit. Zatím mě trápí občasná rýma, ale co mě trápí hodně jsou křeče, které dostávám do podbřišku při pčikání a ty jsem nikdy neměla ☹ Stává se Vám to taky a ptaly jste se doktora?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru