Zkušenosti s anti-E protilátkami v těhotenství. Jaká jsou rizika a řešení?
Ahoj maminky,
při odběrech krve v prvním trimestru mi byly zjištěny nepravidelné aloprotilátky anti-E. Lékaři mě zatím uklidňují, že můj titr je nízký a že jediné, co by mohlo miminko ohrozit, je novorozenecká žloutenka. Zajímalo by mě ale, jestli má někdo z vás s tímto zkušenost. Zvýšil se vám titr během těhotenství? Mělo to nějaký dopad na miminko, například rozvoj anémie? Budu ráda za jakékoli zkušenosti.
@1729 Je super, že si k tomu našla tolik informací. Jsem ráda, že jsou zrovna tyhle typy spíš neškodné. Snad budeme mít obě klidné těhotenství! 😊🤞🏽
Také mám pozitivní antierytrocytarni protilátky anti-E, zjištěno v prvním těhotenství. Vše bez problémů, malý měl pouze minim.novorozrneckou žloutenku, v dalším těhotenství me gynekoložka sledovala titr častěji, prý s každým dalším těhotenství se titr zvyšuje, ale těhotenství a porod vše ok, syn po porodu ani žloutenku neměl . Získat informace bylo obtížné, minimum informací. Jen co vím, nejsem vhodným dárcem k darování krve, co mi bylo řečeno.
@sleeping_beauty taky v to pevně věřím , vyděsilo mě to též..u dcery jsem nic takového neměla..až u druhého těhotenství teď ..

@sleeping_beauty ahojky já mám anti - le a též je tam riziko minimální 🙂 . Na českých webech jsem se o tom nic nedozvěděla, přečetla jsem o tom spoustu článků zahraničních , studií a všeho možného a zrovna tyhle typy jsou spise neškodné 🙂 .