Zrychlený tep a bušení srdce

kaii
28. čer 2018

Dobré odpoledne, už delší dobu pozoruji, že se mi jednou za čas zrychlí hrozně tep. Buší mi srdíčko jak o život. Zatím jsem nepřišla na příčinu ani kdy se mi to spustí, ale je to fakt hrůza. Nemůžu nic, snažím se to rozdýchat, stane se že se mi i motá lehce hlava. Někdy je to takový ten pocit jako před omdlením. Už fakt nevím co by to mohlo být u DR. jsem byla, ale úplně mi vypadlo zeptat se na to. A jdu až příští měsíc.
Nesetkala jsem se s tím některá?... Jsem v 30tt.

janapetrvalska
28. čer 2018

ja se lecim s tlakem , nejsem tehu, ale tohoe se mi stava kdyz nejak pohapruje tlak .. reaila bych s dr. a vzhledem k tehu bych na nic necekala a zitra zasla ..

absintka19
28. čer 2018

@kaii myslim ze je to bezne. Koluje v tobe ted vice krve, mas o obeh navic, uz nejsi sama. Taky se mi to stavali, chce to klid, pomalu zhluboka dychat, nepodcenovat pitny rezim atd..pokud to nedislo k omdleni tak bych to neresila. Pokzd neberete zadne leky tak bych to take neresila.
Co rikaji odbornici? :
Vaše klidová tepová frekvence (TF) se během těhotenství zvýší. Tepny se rozšiřují a srdce pracuje usilovněji, aby mohlo posílat dostatek krve do celého těla. Zvýšené zásobování vyžaduje třeba děloha.

Tepová frekvence těhotných žen závisí na:

věku,
fyzické kondici,
zdravotním stavu před otěhotněním.
Průměrná klidová TF dospělé netěhotné ženy odpovídá 75 úderům srdce za minutu. V těhotenství se hodnota zvyšuje na přibližně 80 úderů za minutu.
Opatrná musíte být v případě, že zrychlení TF doprovází mdloby, nevolnost, závratě nebo pocit nedostatku kyslíku. Při těchto příznacích byste měla navštívit lékaře a svěřit se mu. Někdy vás pošle na další vyšetření a také může předepsat některé léky – například draslík, hořčík nebo vitaminy.

Hodnota TF se u každé těhotné ženy trochu liší. Chcete-li mít jistotu, že jste v pořádku vy i vaše dítě, navštěvujte pravidelně gynekologa. Bude sledovat vaši TF a krevní tlak po celou dobu těhotenství, a když to bude potřeba, navrhne vhodnou léčbu.

priefi
28. čer 2018

@kaii kdyz to na Tebe prijde, prvni pomoc je dychat bud do papiroveho sacku, nebo do dlani, druha pomoc je dat si horcik (nejlepe vypit magnosolv). Takto se projevuje tetanie. Ale u Tebe to muze byt jen chybejici horcik 😉

wxkatuska
28. čer 2018

Ahoj, bylo by vhodné si průběžně přes den meřit tlak (zapisovat) a změřit ho i při tom ,,záchvatu". Je velký rozdíl, zda tachykardie probíhá s hypo či hypertenzí. Může se jednat o relativně banální problém až po závažný stav, jenž bude vyžadovat další specifická vyšetření.

platilovamarcela
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru