icon

Zvětšené ledvinové pánvičky a cysty choroid plexu

luckylee
12. lis 2015

Ahoj vsichni.Dnes jsem byla na velkem utz a jsem 20+3tt.Prikladam foto zpravy kde je to popsane presne a zajimalo by mne jestli tu jsou i jine maminky jejiz ditka to mely stejne.A hlavne jestli se to nakonec vse ztratilo a narodilo se zdrave miminko.Moc dekuji.

Zvětšené ledvinové pánvičky a cysty choroid plexu
luckylee
autor
12. lis 2015

Vazne nikdo?:-/

sara84
12. lis 2015

Tu cyctu mel starsi a za 2 tydny to bylo pryc. A chytry je jak 3 opice. Je to dan za utz, driv by to nikdo nezjistil..

zuzi.kol
12. lis 2015

@luckylee ahoj ...můj špek nedovolil ani těm nejlepším utz aby viděli doktoři uplně všechno, ledviny jen tušili atd.. no dneska chodíme na nefrologii se zvětšenou pánvičkou na jedné ledvině, ale jinak je vše ok, jen hlídat ..no říkala doktorka, že se diví že to neviděli na utz..já jsem ráda, že to neviděli protože jsem nestresovala, znám i hirší případy avšechno dopadlo dobře...však vyčkej dalších utz ..držím palce at je vše ok a miminko at dělá jen samou radost 🙂

luckylee
autor
12. lis 2015

No pres muj spek by se dalo take ledacos prehlednout ale tohle videt bylo.🙂 Ty cysty samy asi problem nejsou.Samotne ledviny zvetsene u kluku taky nejsou extra vyjimka.Dohromady s ledvinama by mohlo jit o vrozenou vadu ale screening byl v poradku tak tomu neverim.Verim prckovi ze bude sikovny a bude uplne zdravy ale strach je strach.A dlouhych 10dni cekani.☹ Dekuju moc.

zuzi.kol
12. lis 2015

@luckylee věř tomu to je to nejlepší co můžeš udělat pro svůj klid, kdyby tam bylo nco vážnejšího tak už to víš, mě v minulém těhotenství v tuto dobu řekli, že máme moc špatné srdíčko, 21tt je podle nich vlastně nejideálnější doba na vše, my dokonce ted už nebyli na žádnem velkém utz v 30tt udělala si ho moje doktorka sama, měli jsme jen podezření na downa a to jsme chodili po utz a oprvdu se snažili a ještě když to šlo a byl v 16tt maly docela vidět, hlavně hlava adt...no a tím, že moč. měchýř se před ním vyprázdnil a za dvě hodky na kontrole byl zase plný tak prostě řekl dokrtor, že minimálně jedna ledvina tam je a já víc neřešila.. stres je hnus fialový, já to prostě neřešila...chodila jsem k doktorům jak robot a prostě věřila malému, že to zvládnem.....a navíc ženská vydrží jako kůň, někdy nám život naloží těžký náklad , ale my jdem dál....drž se , určitě bude vše ok....jak píše sara84 je to dan za utz....

luckylee
autor
12. lis 2015

@zuzi.kol na srdicko jdeme az pristi patek.Pritel ma vrozenou srdecni vadu ale nastesti jako jediny z rodiny tak to snad maly nepodedi.To cekani je hrozny.Bych radsi v ten samy den jela na druhou stranu republiky a nechala si i ruce rozpichat jen at to vim hned.S malym si povidam a chodime spolu curat.😀 Jen i premyslim jestli ho to nemuze bolet treba i to curani pres ty ledviny.Asi je to blbost ale i tak nad tim uvazuju a povzbuzuju ho.

zuzi.kol
12. lis 2015

@luckylee tak to netuším i když jsem už shledla spoustu dokumentu o vývoji v děloze, určitě dělej dál to co děláš , protože je to dobré pro vas oba, na srdíčko držím palce , ale určitě už ho zkoukli i ted při utz a kdyby neviděli to co jsou zvykli vídat už by jsi to věděla, na fechu srdíčko ho jen podrobněji prozkoumají dětští kardio....mě tenkrát právě na utz v 21tt řekli, že nevidí ten typický kříž, ale že je možné že to nebude nic vážného, ale že odpověd mi dají až na fechu...proto si myslím, že by ti to řekli už ted...

luckylee
autor
12. lis 2015

@zuzi.kol no na gynde to srdicko zameril a pustil zvuk ale rikal ze divat se na to budou az tam.Kazdopadne moc ti dekuju za uklidneni a podporu.Kamaradky nemaj cas a resit to po rodine nechci.Nebudu je strasit.Tak jsem vdecna tady za tyhle stranky.

zuzi.kol
12. lis 2015

@luckylee tak to věřím, ono nakonec kdo si něčím podobným neprošel nepochopí, a kdo se o to podrobněji nezajímal tak neví a plané utěšování je k ničemu, pokud srdíčko viděl slyšel a nic k tomu neřekl tak to je ok, max. , že by se něco zvrtlo ve vnitř, ale to by bylo operovatelné, ale i tak si myslím, že už tě žýdný strašák nečeká, nakonec stejně vše se dozvíš až se miminko narodí a to je za chvíli 🙂

veravrabelova
24. čer 2016

Zdravím Vás, holky. Tak mě od 17 tt straší jednou nefunkční ledvinou našeho miminka. Paradox je na tom ten, že se na ultrazvuku kde chodím střídají lékaři a každý to vidí jinak. Tak to nějak neřeším. Miminko kope a dle odběru plodovky je vše O.K a to je pro mě důležité. Jsem už ve 29+1 a miminko má i super váhu a je mimo "ledvin" dle doktorů v pořádku. Taky jsem to konzultovala se známými doktory a ti řekli, že vše se ukáže až se miminko narodí. Je to moje třetí těhotenství (1. bylo před 22 lety a 2. před 17 lety) a tenkrát by to nikdo ani neviděl a neřešil. Když se dnes dívám na to, jak stresují maminy, tak kroutím hlavou. Chce to hlavně zachovat klid, aby i miminko bylo v klidu.....

evavit
28. čer 2016

@luckylee ahoj na 2 screeningu umaleho zjistili rozsirenou ledvinu z duvodu ze vyvod z ledviny je zuzeny.No jsem zvedava co bude po porodu.pripravuji nas i na to ze ledvina to doporodu nemusi vydrzet ale i na to ze po porodu se to muze srovnat.sami nevime co prcka ceka.Moc se uz na nej tesime vsichni 🙂 🙂 🙂