Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Náhradní kojenecká výživa

Pro správný růst a vývoj dítěte je důležitá výživa od nejútlejšího věku. Kojení je jednoznačně tou nejlepší výživou. Někdy jste však z různých důvodů nuceny sáhnout po náhradní kojenecké stravě. Není ale jednoduché vybrat z toho množství mlék to pravé, které "sedne" právě vašemu drobečkovi. Při výběru vám pomohou reálné zkušenosti maminek. Netápějte zbytečně, čerpejte informace z první ruky.

Nové články

Hodnocení a zkušenosti s náradní kojeneckou výživou

Máš zkušenost s náradní kojeneckou výživou?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost
Nejnovější hodnocení

Batolecí mléko Hami

Skvělé mléko

rkozakova  17. zář 2020
S naší 15měsíční holčičkou jsme měly možnost testovat toto skvělé mléko. Vyzkoušely jsme jich už spoustu, ale Hami se nejlépe rozpouští, nehrudkovatí. Krásně nás zasytí na celou noc. Jen moc nemusím papírové krabice, tak si to přesypávám do dózy. Ale to je spíš můj problém. Jinak má i skvělé složení, až na ten palmový olej.
Čti celé hodnocení
4
2

Batolecí mléko Hami

Mléko Hami je mňami :)

pehamek  17. zář 2020
Mléko je pro mě nové. Nikdy jsem ho dceři nekoupila. Mléko se dobře rozpouští, dceři chutnalo a nějaké zažívací potíže jsem nepozorovala. Co je škoda, je balení. Mám radši plechové balení, kdy plechovku potom upotřebím v kuchyni na ukládání potravin. Navíc balení nejde pořádně zavřít. Plechovka je v tomto více praktická.
Čti celé hodnocení
3
1

Batolecí mléko Hami

Mléko Hami 12+ super volba

ver_ver  17. zář 2020
S tímto mlékem jsme stoprocentně spokojeni. Má příjemnou chuť i vůni, synovi chutná, zasytí ho. Plus pro maminky je to, že se krásně rozpouští.
Rozhodně po něm syn nemá bolesti břicha, problémy s vyprazňováním a podobné problémy, které mu dělala jiná UM.

Za nás můžeme jen doporučit. Vyzkoušeli jsme i noční verzi, a ta je u nás ještě o příčku výše.
Čti celé hodnocení
5
1

Batolecí mléko Hami

Mlíčko Hami 12+

sona88  17. zář 2020
Děkujeme za testování Hami. Syn už teda tohle mlíčko pije asi od 10 m. (nejdříve 6+, a pak teda 12+), ale hned si na něj zvykl, mlíčko mu chutná a zasytí se. Prášek se velmi dobře rozpouští a minimálně pění. Syn těsně přes testováním začal bojkotovat um před spaním, ale mléko má jako první jídlo dne a večer už jen podle potřeby.
Jedinou výtku bych měla k balení a odměrce. Kvůli papírové krabici mi chybí lišta na zarovnání prášku v odměrce, takže musím zarovnávat nožem, což je dost nepraktické a na sáček musím použít klip. Na odměrku se po nějaké době prášek jakoby přilepí a vytvoří se na ní celkem silná vrstva... Hami by mohlo nabízet nějakou dózu k zakoupení (něco na styl mlíčka 6+), kde by byla lišta na srovnání odměrky a držák na odměrku.
Čti celé hodnocení
6
1

Batolecí mléko Hami

Hami jako od mámy ❤️

wenday6  19. zář 2020
Mléko Hami si získalo naši přízeň už u prvního syna a nyní u roční dcerky již od narození. Jsme maximálně spokojeni. Mléko dětem chutná, nebolí bříško, zasytí, nepění a skvěle se rozpouští. Hami doporučuji všem maminkám ❤️🙂.
Čti celé hodnocení
5
1

Batolecí mléko Hami

Testování Hami 12+

hanickaa7  19. zář 2020
Naše první zkušenost s mlékem Hami 12+ byla sice první, ale určitě ne poslední. Připravuji mlíčko každé ráno mezi 4. - 5. hodinou a musím říci, že syn po něm spal asi o hodinu déle a neměl hned po probuzení hlad, což usuzuji jako správné nasycení. Mlíčko se velice dobře rozpouští, s tím nebyl ani trošku problém. Chutnalo mně i synovi, vždy prvně ochutnávám já, přece bych nedala synovi něco, co nechutná i mně 😊. Za mě balení problém určitě není, vždy si přesypávám mléko do jiné čisté dózy, protože nabírání z pytlíku není po ránu to pravé (při mé šikovnosti by bylo mlíčko všude jinde než v odměrce). Celkově hodnotíme velice kladně a určitě budeme s Hami mlíčkem pokračovat.
Čti celé hodnocení
4

Batolecí mléko Hami

Kojenecké mléko Hami 12+

budiha  19. zář 2020
Mlíčko nám velice chutnalo. Malý je jedlík. Rozpustnost dobrá, vše se rozpustilo. Po mlíčku se láhev dobře vymývá. Za nás velká spokojenost 🙂
Čti celé hodnocení
3
1

Batolecí mléko Hami

Po mléku Hami 12+ se vždy jen zaprášilo

bergina8  19. zář 2020
Nejprve bych ráda poděkovala za možnost zúčastnit se velmi přínosného testování batolecího mléka Hami 12+.
Již po otevření sáčku mi bylo díky příjemně smetanové vůni jasné, že dcerku nové mlíčko jistě potěší - a samozřejmě potěšilo! Mně vždy udělala radost poklidná příprava - žádné hrudky, pěna nebo zdlouhavé míchání... U dcerky se po pár okamžicích pokaždé dostavily velmi kladné výsledky v podobě prázdné lahvičky a spokojeného výrazu ve tváři. Nutno dodat, že mléko vždycky dcerku dostatečně zasytilo a ani jednou nezpůsobilo trávicí potíže.
Testování jednoho balení mléka Hami 12+ o gramáži 600 g proběhlo překvapivě v součtu téměř 9 dnů při přibližné konzumaci 500 ml/den.
Přes všechna pozitiva se i u tohoto mléka našlo jedno negativum v rámci složení, a to figurující palmový tuk (stejně jako u většiny příkrmových mlék). Nutno ovšem dodat, že toto mínus vyvažují velmi slušné výživového hodnoty.
Čti celé hodnocení
3
1

Batolecí mléko Hami

Mlíčko Hami 12+

sona88  20. zář 2020
Mléko Hami má syn už od cca 10. m., nejdříve 6+, teď 12+. Mlíčko má příjemnou chuť, hezky voní a malému chutná. Příprava je velmi snadná, prášek se dobře rozpouští a téměř nepění. Jedinou nevýhodou je nepraktické balení v krabici, chybí mi lišta na srovnání odměrky, musím používat nůž a mít tak volné obě ruce. Další mínus je odměrka, na kterou se prášek po čase nalepí v silné vrstvě...
Čti celé hodnocení
7
2

Batolecí mléko Hami

Výborná chuť

merope  20. zář 2020
S Hami mlékem jsem se v rámci testování setkala poprvé. Testoval ho 18měsíční nejedlík, který mě zlobil i s pitím mléka.

Co bych na mléku vypíchla se všeho nejvíc je jeho chuť. Sami mléka, co dáváme malému, ochutnáváme. Mně připadala chuť trošku jak vanilka, chlap říká, že je to prostě moc dobré, sladké mléko. Každopádně podobnou chuť jsem u jiného mléka nezaznamenala a moc nám všem chutnalo.

Malý se mi za těch 14 dní opravdu rozpil. Bohužel se nejdřív i trošku rozjedl, ale teď zase s jídlem zlobí (už týden je zpátky na Bepa, co jsem měla doma - možná budu muset zkusit další Hami :-) ). Každopádně teď dává bez problémů i víc jak půl litru mléka denně, tak vím, že živiny aspoň z toho mléka má. V tomto směru testování opravdu pomohlo.

Co se týče složení a výživy, tak jsme nezaznemaneli žádné problémy, bolesti, nic podobného (ale na to malý moc netrpí).

Prášek mléka je opravdu jemný (některá mléka mají konzistenci trošku hrubší, přijde mi, že ty se rozpouští lépe) a asi 2x se mi stalo, že při míchání ucpal savičku (ano, pořád pije mléko z lahve se savičkou). Na druhou stranu když jsem si to hlídala, tak se rozmíchalo hezky a hrudky nikdy nevznikly. Ale nepotkala jsem kojenecké mléko, kde by hrudky vznikaly - přijde mi to jako takový standard, který očekávám.

Balení je v papírové krabici a v ní je sáček. Osobně mám doma plechovku od malého balení jiného mléka a do ní vše přesýpám. I velké plechovky s 800 gramy stejně přesýpám do malé, líp se mi s ní manipuluje. Takže takto mi to přijde mnohem ekologičtější než velká plechovka, kterou bych stejně nevyužila.

Díky MK jsem se dostala k Sunaru, Bepě a Hami (vždy v těch "premiových" dražších variantách). Před tím jsme měli Nutrilon a nějaké vzorky Hipp Combiotic. U kamarádky jsem ochutnala Kendamil.

Z tohoto srovnání bych na čelo dala Kendamil, Sunar a právě testované Hami (bez rozlišení pořadí). Pokud vám dítě stávající mléko odmítá, určitě bych doporučila zkusit Hami právě pro jeho zcela jinou atypickou chuť. A určitě ochutnejte i vy sami.
Čti celé hodnocení
3
1

Batolecí mléko Hami

Hami mléko

oliviaaa  20. zář 2020
Mléko se krásně rozpouští, což je velké plus. Od této značky to bylo naše první mléko, malá ho bez problému přijala a hned vypila celou láhev. Za nás tedy mohu jen doporučit. Určitě to nebyla naše poslední krabice.
Čti celé hodnocení
2
1

Batolecí mléko Hami

Testování Hami 12+

sofie1711  20. zář 2020
Děkujeme za možnost testovat mléko Hami 12+. Mléko se dobře rozpouštělo, nehrudkovatělo. Synovi chutnalo stejně jako předchozí Hami 6+. Bohužel mu ale úplně nevyhovovalo na trávení, nadýmalo ho a viditelně trpěl na bolesti bříška, a to především v noci. Rozhodně tedy zatím měnit nebudem.
Čti celé hodnocení
3
1

Batolecí mléko Hami

Test mléka Hami 12+

verca5505  20. zář 2020
Jsem moc ráda, že jsme toto mléko mohli otestovat. Zkoušela jsem ho dát i staršímu, tříletému Honzíkovi, ale u něj neuspělo. Prý je chuťově sladké, takže pouze ochutnal a už nechtěl. Hlavní testerkou ale byla mladší, roční Barunka, která s mlékem žádný problém neměla. Dobrá rozpustnost, po 2 noci ji zasytilo i na celou noc, po zbytek nocí si vyžádala vždy jednou za noc i přídavek. Nevyhovovala mi papírová krabice a koukala jsem, že cena je dost vysoká. Malé dáváme mléko od konkurence, které je za polovinu ceny mléka Hami.
Čti celé hodnocení
3
2

Batolecí mléko Hami

HAMI mléko 12+

kolka357  21. zář 2020
Díky testování jsem u syna vyzkoušela jiný typ mléka než na jaké je zvyklý. Mléko mu ihned zachutnalo a mně se dobře připravovalo, tak testování hodnotím pozitivně. 😊
Čti celé hodnocení
3
2

Batolecí mléko Hami

Hami mlíčko, naše jednička

leniczka23  22. zář 2020
Hami mléko je pro nás jednoznačně jednička na trhu. Ale od začátku. Začnu obalem. Papírová krabice mi nijak nevadí, mlíčko přesypávám do plastové dózy, ale je fakt, že nechápu, proč mléko do 12 m. má bytelný obal a od 12 m. už jen papírový. Je to škoda, usnadnilo by to práci. Mlíčko se krásně rozpouští, nikdy se mi nestalo, že by v něm byly hrudky. A teď se dostáváme k pro mě nejdůležitější věci. a tou je chuť. A ta je u Hami mléka za mě bezkonkurenční. Je opravdu chutné a Matýskovi chutná. Jako velké plus vidím, že obsahuje prebiotickou vlákninu. Super cena. My u Hami mléka zůstáváme.
Čti celé hodnocení
4
1

Babybio kojenecké bio mléko

Babybio PRIMEA 3 kojenecké bio mléko 800 g

luci9082  10. črc 2021
Pokračovací mléčná kojenecká výživa v BIO kvalitě určena pro zvláštní výživu kojenců od ukončeného 10. měsíce až do 3 let.
Příprava je velice snadná, mlíčko se dobře rozpouští i v chladnější vodě, než je doporučována, a chutná skvěle i studené. Možná jen trochu více pění. Nehrudkuje.
Čti celé hodnocení
2
10
2

Babybio kojenecké bio mléko

Babybio CAPREA si získalo obě dvojčátka ;)

petulelebambule  11. črc 2021
Jedním slovem super! Konečně jsem objevila mlíčko, které vyhovuje oběma mým dvojčatkům, chutná a dělá dobře na trávení.
Velmi nám pomohlo na úpravu stolice holčičky, která byla do té doby velmi tuhá, i přestože jsem dávala příkrmy s velkým podílem vlákniny.
Babybio CAPREA už má u nás nezastupitelné místo, chutná oběma dvojčátkům a jsem ráda, že mají v jídelníčku i jiné, než produkty z kravského mléka.
Čti celé hodnocení
2
6
1

Babybio kojenecké bio mléko

BABYBIO JE ZA MĚ JEDNIČKA

eliann  11. črc 2021
Během těch krásných 8 měsíců jsem (bohužel) musela vyzkoušet několik druhů náhradních mlék. Vždy byl nějaký problém, ať už konzistence mléka, zápach, chuť, zažívání malého či jeho vyprazdňování. U Babybio jsem však nenašla chybu. Mléko se krásně rozmíchává, má příjemnou chuť a vůně je normální. Synovi báječně chutná (možná až moc :-) ) a nemá žádné potíže s bříškem či stolicí, i když jsme si toho dříve také bohužel užili. Cena mi přijde, v poměru ke kvalitě, naprosto v pořádku. Je to taková střední cenová hladina. Když srovnám jiná náhradní mléka v této ceně, tak toto opravdu stojí zato. Měla jsem možnost vyzkoušet také ovocné kapsičky. Chuť je naprosto super, nic překyseleného, přeslazeného, opravdu čistá chuť ovoce. Tady, bohužel, je pro mě cena již trochu vysoká. Mám velkého jedlíka, který by nejradši pořád baštil, tudíž zde budeme kupovat opravdu příležitostně.
Čti celé hodnocení
6
6
1

Babybio kojenecké bio mléko

Kozí Babybio CAPREA vyhovuje synovi s horší snášenlivostí mléčné bílkoviny

j83  11. črc 2021
Máme Babybio CAPREA a jsem z něj absolutně nadšená, kozí mléko je pro děti vhodnější než kravské a je vhodné i pro děti s intolerancí na kravskou bílkovinu as1 kasein. Rozhodně doporučuji vyzkoušet všem, kdo má problém najít vhodné kojenecké mléko kvůli bolení bříška, nebo jiným problémům s trávením děťátka.
Mléko je v biokvalitě, neobsahuje cukry ani palmový tuk, obsahuje všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály. Je zřejmé, že na kvalitě surovin, i složení jako takovém, si dává výrobce záležet, a na výsledku je to znát. Je to lehce znát i na ceně. Je trochu vyšší než u průměrných mlék, ale není vyšší než u "prémiových" mlék jiných značek.
Mlíčko nádherně voní, dobře se s ním pracuje, bez problémů se rozpoští a chutná nám celé rodině. :) Nejdůležitější je, že vyhovuje synovi (1,5 roku), který trpí kaseinovou nesnášenlivostí. Po tomto mlíčku nemá žádné problémy.
DOPORUČUJI!
Čti celé hodnocení
6
1

Babybio kojenecké bio mléko

Babybio je trefou do černého z pohledu chuti, praktičnosti, poměru ceny a kvality

konik_testuje  14. črc 2021
Najít vhodné náhradní kojenecké mléko, které by vyhovovalo děťátku, je občas pořádná fuška. Prvotní výběr je na rodičích, ale ve finále to musí rozlousknout až malý jedlík.

V Modrém koníku jsme doufali, že jedinému vhodnému adeptovi na redakční testování, kterého jsme vybrali, mléčko zachutná. My dospělí jsme si posvítili na jeho „technické parametry”. Během delší doby testování jsme vyzkoušeli mlíčka BabyBio Caprea, BabyBio Primea a Babybio CROISSANCE. Naštěstí totiž náš redakční kojeneček byl v období, kdy přecházel z mléčka 2 na mléko 3, tak byla změna žádoucí.

BabyBio Primea 2

BabyBio Primea 2 jsme vyzkoušeli jako první. Naše malá testerka byla na mléčko z lahvičky již zvyklá, nicméně, změnu okamžitě zpozorovala. Naštěstí ale v pozitivním smyslu slova. Její standardní dávka mléčka do ní „zahučela” bleskurychle. Po jídle nepřišlo žádné bolení bříška nebo jiné neduhy. Za kojence tedy testem BabyBio Primea prošlo.
My, dospělí, jsme konstatovali, že je mléčko tak akorát dobře rozpustné, že nedělá hrudky. Zdálo se nám však, že po zamíchání malinko víc pění, ve srovnání s jinými mléky. Oceňujeme praktické balení s možností umístění odměrky pod víčko. Balení je celkově takové sofistikované a vzduchotěsné, díky čemu se nemusíte obávat navlhnutí prášku. A v neposlední řadě je obrovským PLUSEM fakt, že mléko, ze kterého je Babybio Primea vyráběné, pochází od kraviček z ekologických chovů z bio farem. Za nás v redakci je BabyBio Primea tedy trefou do černého z pohledu chuti, praktičnosti balení, komfortu při míchání, poměru ceny a kvality, jak samotného mléka, tak i použitých surovin.

Plusy:
- dobrá rozpustnost
- složení
- sofistikované balení s prostorem pro uložení odměrky
- chuť

Mínusy:
- malinko víc pění


Babybio CAPREA 3

Náhradní kojenecké mléko Babybio CAPREA je vyrobeno z plnotučného BIO kozího mléka. Je více podobné mateřskému mléku než mléko kravské, a proto je zvláště vhodné pro děti, které trápí bolavé bříško. Překvapila nás lahodná chuť, kterou si malá testerka ihned oblíbila, přestože jsme se obávali přechodu s kravského na kozí mléko. Chuť ani vůně mléka není nijak vážně dotčena svým původem. Kdo by se tedy obával „koziny”, ten může být v klidu.
Co se týče „technické stránky”, stejně jako je to u jiných variant mlék Babybio, balení je praktické, s možností schovat si odměrku pod uzávěr. Mléko se dobře rozpouští a nedělá hrudky. Samotná konzistence zarobeného mléka je smetanově vláčná.

Plusy:
- kvalitní složení
- mléko z eko chovu
- lahodná chuť
- bez kozího zápachu
- dobrá rozpustnost

Babybio CROISSANCE

Babybio CROISSANCE jsme si prostě zamilovali. Skladování při pokojové teplotě, žádné zadělávání mléka v terénu. Jednoduše, čisté, praktické, hygienické. Menší láhev má dokonce možnost vyloupnutí víčka a vložení dudlíku do vzniklého otvoru. Nemusíte s sebou nosit ani lahvičku, stačí čistý dudlík.
Chuť je velmi jemná, ne "prášková". Malé testerce zachutnalo mlíčko na první šup.

Plusy:
- více železa, esenciálních mastných kyselin a méně bílkovin než kravské mléko
- Vitamín D, 13 vitamínů a 13 minerálních látek
- mléko na cesty bez nutnosti míchání „v terénu”
Mínusy:
- na lahev pasují pouze některé druhy dudlíků
- neekologické balení (láhev prostě musíte zahodit)
Čti celé hodnocení
8
5
1