viky17
    5. kvě 2019    Čtené 290x

    Naše testování plenek Muumi

    Do testování produktu zde na Koníku se moc nezapojuji, protože moc produktů mě zatím neoslovilo. Většinou se nejedná o moc ekologické, nebo dokonce čistě přírodní výrobky, proto jsem až nyní zkusila štěstí a do testování jsem se s nejmladší Zuzankou (a vlastně i kluky) zapojila a přálo nám štěstí.

    V balíčku na testování dorazily plenky Muumi Baby, přebalovací podložky Helmi Baby a vlhčené ubrousky Helmi Baby.

    Na všechny děti jsem vždy používala ekologické pleny, ne všechny ale naplnily mé očekávání, některé smrděly, jiné byly moc "igelitové". Plenky Muumi splňují mé požadavky, jsou bez alergenů, parfemace, ftalátů, ropných derivátů, chloru. Jsou prodyšné, bělené kyslíkem, vyráběny pouze z certifikované BIO finské celulózy, jsou plně kompostovatelné. Jsou velice příjemné na dotek, nezvykle tenké (což mě zarazilo, protože takové tenké pleny jsme ještě nikdy neměli), nesmrdí, pojmou až neskutečně velké množství tekutin. Pleny jsou potištěné obrázkem, snad byly použité ekologické barvy(?).

    Pleny jsou super savé, vydržely bez problémů celou noc a zvládly sebevětší nálož. Nikdy nebyla žádná nehoda, zadeček byl bez opruzení. Pro citlivou pokožku mohu jen doporučit.

    Testovali jsme i přebalovací podložky - jendorázové, opět ekologické, bez zbytečné zátěže pro pokožku i přírodu. Jsou dostatečně velké, hebké, savé, bez zbytečného potisku. Jednorázové podložky moc nepoužíváme, využili jsme jen jednu, ale na cestování se určitě využijí i ostatní.

    Jako poslední jsme testovali ubrousky, ze kterých jsem nadšená. Nejsou nějak výrazně parfemované, nejsou napěněné, moc mokré ani suché, jsou bez alkoholu a barviv, jsou hypoalergenní. Pokožka zadečku je snesla hezky, i když většinou používáme vodu. Dokonce jsem je venku použila i na ruce a obličej u kluků a i když jsem měla trochu obavy z reakce, vše bylo naprosto v pořádku.

    K ubrouskům i plenám se určitě vrátíme. Se všemi produkty jsme byli moc spokojeni.

    #test_muumi #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    rebe
    5. kvě 2019    Čtené 635x

    Mumínci na bříšku aneb Jak jsme testovali plenky Muumi

    Jasminka je moje třetí miminko a i u ní preferuji látkové plenky. Moc se mi líbí vědomí, že má zadeček ne jako, ale doslova v bavlnce. Vždycky, když ji balím do čisté, suché plenky, vyprané v ekologickém pracím prostředku, mám dobrý pocit, že pro ni dělám to nejlepší. Ale co si budeme povídat, jsou situace, kdy jsou jednorázové plenky k nezaplacení. Do šátku, na dlouhý výlet, na víkendovou návštěvu… Se třemi dětmi mám u sebe vždy zavazadlo jako do pralesa, tak oceňuji malou, skladnou plenku, kterou po použití vyhodím. Ale svou oblíbenou značku jsem hledala dlouho – a vlastně pořád úplně nenašla. Takže tohle testování přišlo jako na zavolanou.

    Plenky Muumi baby

    Plenky jsou vyrobené z certifikované celulozy, bělené pouze kyslíkem. Značka se při výrobě velmi zaměřuje na ekologii a na co nejmenší dopady na životní prostředí. Výroba nezpůsobuje žádné emise (teplo vzniklé při ní se využívá na vytápění výrobní haly), obaly jsou recyklovatelné nebo hořlavé. Od roku 2009 se navíc snaží o zvýšení biologické odbouratelnosti plenek, jinými slovy, aby co největší část plenky mohla být kompostována.

    To všechno na mě dělá velký dojem. Taky se mi líbí příběh, který za značkou stojí – rodinnou firmu založil tatínek, jehož synkovi látkové plenky nedělaly dobře. Nebo ten pohádkový šminkový design. A co je pro mě úplně nejdůležitější – jsou bez alergenů, parfémů a jiných škodlivin a jsou testovány i pro miminka s citlivou pokožkou.

    Po rozbalení balíku jsem uvítala smysluplné umístění plenek přehybem nahoru. U spousty značek jsou plenky umístěny okrajem nahoru, takže je dost obtížné vyjmout pouze jednu plenku.

    Další věc, která mě zaujala, je skládání na třetiny. Díky tomu na plence nezůstává ostrý sklad mezi nožičkami jako u jiných značek a plenka se snáze rozkládá a vkládá pod zadeček.

    Moc se mi nelíbí celoplošný potisk, mám raději bílé plenky, protože mi připadá zbytečné zatěžovat celý řetězec ještě barvami. Ale po všem, co jsem se o značce dozvěděla, asi alespoň nemusím mít obavy z případné škodlivosti barev.

    Plenka je spíš drobnější. Ve srovnání s DM babylove nature, které momentálně používáme, je o kus nižší i užší. Takže jsem si při přebalování musela dát záležet a pěkně ji upravit, aby se díly na bocích překrývaly. I tak jsme párkrát měly nehody a plenka protekla. Vzhledem k četnosti i velikosti nálože by asi protekla ledasjaká plenka. Naopak velmi pozitivně hodnotím, že navzdory tomu, že Mínce asi rostou zoubky a kakala opravdu často, neobjevily se opruzeniny, ani náznak zarudnutí pokožky.

    Celkově jsem byla moc spokojená a myslím, že mumínky neměla Mínka na bříšku naposledy. Vzhledem k vyšší ceně a menší dostupnosti to ale asi nebudou plenky „na běžné nošení“, spíš na delší cesty autem, do šátku nebo na noc – prostě na delší dobu, kdy není možné malou hned přebalit. V takových situacích citlivost plenky k pokožce zvítězí nad vyšší cenou. Na procházky nebo víkend na chalupě asi zůstaneme u výrazně levnějších „babylovek“.

    Vlhčené ubrousky

    Vlhčené ubrousky si nikdy cestu k mému srdci nenašly, používám je výhradně po velké události v plence mimo domov, kde není možnost umýt malou pod vodou. Takže spotřebu máme opravdu minimální. Ale v přebalovací tašce je mám pořád, to zase ano. Teď už Helmi baby 🙂

    Ubrousky jsou vyrobeny šetrným způsobem z finské celulozy, bez chemických látek a škodlivin a jsou plně kompostovatelné. Mají o něco větší rozměr než běžné ubrousky, to mě po prvním vytažení zarazilo. Ale je pravda, že díky tomu lze špinavý zadeček očistit pohodlněji i s jediným ubrouskem, jak mám ve zvyku. Na utírání rukou nebo pusinky by mi asi připadaly zbytečně velké, ale na to je používat nemíním.

    Ohledně ceny i dostupnosti pro ně platí to, co pro plenky Muumi: jsou dražší a nejsou dostupné v běžné síti drogerií, jen v Ezopech. To tedy ještě navyšuje cenu o poštovné. Počítám ale, že mi můj balíček vydrží až do konce plečkovacího období, takže to jim ráda odpustím. Jinak jsou skvělé.

    Přebalovací podložky Helmi baby

    K téhle položce na seznamu k testování jsem byla nejskeptičtější. Mám doma dva neotevřené balíky podložek, které jsem před porodem nepromyšleně objednala k výbavě. Když jsem měla první miminko, spotřebovala jsem jich totiž obrovské množství. Podložku jsem měla na přebalovacím pultu, dcerka se mi na ni při přebalování často počůrala a já ji musela vyhodit. Dnes bych si za tu spoustu zbytečného odpadu nejraději nafackovala.

    Když jsem přebalovala synka, naučila jsem se dávat mu čistou plenku pod zadeček ještě předtím, než jsem vyndala počůranou, takže počet počůraných podložek se zásadně zmenšil.  Pod Jasminku už vkládám froté ručník, který při znečištění s klidným svědomím hodím do pračky. Podložku už vozím jen na cesty a v tašce mám stále tu první, kterou jsem dostala jako vzorek v porodnici.

    Když jsem ale rozbalila balík podložek Helmi, zjistila jsem dvě zásadní věci: podložek je v balení pouze šest. To je sice vzhledem k ceně balíku dost málo, na druhou stranu to samo o sobě nesvádí k tvorbě zbytečného odpadu, člověk je na ně opatrnější. Hlavně mají ale parádní rozměr: 58 x 60 cm. Nejsou zbytečně velké, tak akorát pod přebalovaný zadeček. Když se ale stane nehoda, není potřeba vyhazovat obří podložku, která je na většině plochy stále čistá. Až ji tedy budu vyhazovat, nebudu mít tak černé svědomí jako u těch obrovských. Jsou hebké a příjemné a stejně jako ubrousky velmi ekologické – budu je tedy používat moc ráda.

    Celkové zhodnocení

    Z testování mám celkově velkou radost. Ubrousky a přebalovací podložky se osvědčily a krmě ekologie a šetrnosti k pokožce jsem s nimi byla i celkově moc spokojená. Navíc mi nejspíš vystačí až do konce plenkovacího období. Plenky určitě ještě dokoupím, byť ne na běžné denní nošení. Kvůli ceně bych je ale sama nejspíš nevyzkoušela. Díky testování vím, že ta investice má smysl a nebudu se jí bát.

    #test_muumi #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    leniluki
    5. kvě 2019    Čtené 268x

    Naše Muumi testování

    Do testování jsme byli vybráni jako náhradníci, o to větší bylo mé překvapení, když se @konik­_testuje ozval s touto krásnou zprávou. A nemohl si vybrat lépe, zrovna jsme se těšili na týdenní pobyt na Valašsku, kde jsme celou výbavu s Mikuláškem (2 roky) a ubrousky i s Matějem (4 roky) pořádně otestovali.

    A co nám tedy dorazilo?

    • Plenky Muumi Walkers (vel.5)
    • Přebalovací podložky Helmi (6ks)
    • Vlhčené ubrousky Helmi (64ks)

    Na produkty značky Muumi a Helmi člověk nenarazí jen tak. V běžných obchodech a drogeriích je v regálech nenajdete. Nejpravděpodobněji se s nimi setkáte na internetu, pokud hledáte ekologické jednorázové plenky a pomůcky k přebalování. A těmi Muumi jsou. Celkově jejich značka i firma fandí ekologii, tak kdo se ubíráte touto cestou, určitě mrkněte na jejich stránky, kde najdete informace i o všech dostupných výrobcích.

    Plenky Muumi Walkers No.5

    Tyto plenky jsou určené pro děti s hmotností 7-15kg, které už jsou zvídavé a neustále v pohybu,  jsou dostupné ve dvou baleních, po 20 nebo 40 ks, přičemž cena za jeden kus se pohybuje v rozmezí 10-13 Kč.

    Jedná se o natahovací kalhotkovou plenku, tudíž jsou výborné, pokud už jsou děti šikovné, snažíme se je odplenkovat nebo si samy občas řeknou, že se jim chce 🙂 V tomto případě stačí plenku pouze stáhnout pod kolínka a poté opět natáhnout zpět. Nasazují se i sundávají lehce, v případě, že je plenka již znečištěna, jednoduše ji po stranách roztrhneme, zabalíme a zajistíme obsah lepícím proužkem, který je v zadní části plenky.

    Jsou neskutečně savé, přes noc bez problému vydrží, aniž by protekly a stolici také drží pěkně. Za celou dobu používání neprotekly ani jednou. Na plenkách najdeme ilustrace z pohádek Tove Janssonové, u nás to byl samotný Mumínek a Ferka nebo Ňuf 🙂

    Vlhčené ubrousky Helmi

    Z vlhčených ubrousků jsem byla nadšená. Žádné převoněné, napěněné, velmi mokré či naopak suché ubrousky, ale opravdu vše tak akorát. Jsou bez parfemace, alkoholu a barviv, vhodné také na obličej či ekzematickou pokožku a jsou hypoalergenní.

    A dokonce se vytahují krásně po jednom kousku (výjimečně jsem vzala omylem dva), což ocení mnoho maminek. Nebo aspoň já jsem byla nadšená. Nesnáším, když se u rozbaleného dítěte, které zdrhá z podložky a máchá rukama, musím ještě rozčilovat s nespolupracujícími ubrousky.

    Zvládnou hezky setřít všechny nečistoty, včetně rukou od mokrého písku, hlíny, čokolády a nemusela jsem se bát je použít ani na obličej, kde se synovi dělá ekzém.

    Ovšem cena je 139 Kč/balení, které obsahuje 64 ks ubrousků, což je pro mnoho maminek docela drahá záležitost a může to od jejich používání odrazovat.

    Přebalovací podložky Helmi

    Vy, co máte starší děti, dokážete si představit, jak asi přebalování na podložce vypadá. Položíte dítě a než stihnete obléct čistou plenku, je podložka na opačném konci pokoje než dítě. Ale vyzkoušeli jsme a na omak jsou velmi příjemné, hypoalergenní, velikostně tak akorát (58 x 60 cm) a baleno po 6 ks. Cena za balení je 139 Kč.

    Takže za nás celkově: ANO 🙂 My jsme byli moc spokojeni a děkujeme, že jsme se mohli tohoto testování účastnit 🙂

    #test_muumi #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    roseofnight
    4. kvě 2019    Čtené 315x

    S Mumínky na věčné časy a nikdy jinak...

    Juchůůů, vybrali nás! Díky moc, Koníku! Mumíní plenky jsem už jednou zkoušela s dcerou a byla jsem velmi spokojená, proto jsem se na tohle testování strašně těšila!

    V testovacím balíčku nám dorazilo:

    - balení plínek Muumi Baby velikost 4 (7 - 14 kg). Cena přibližně 450 Kč podle eshopu. 

    - přebalovací podložky Helmi baby. Cena přibližně 140 Kč.

    - vlhčené ubrousky Helmi baby. Cena přibližně  140 Kč.

    PLENKY MUUMI BABY

    Jaké jsou? 

    • Bez alergenů, parfemace, tělového mléka, ftalátů, ropných derivátů. 
    • Vysoce prodyšné.
    • 100% bez chloru.
    • Bělené kyslíkem.
    • Na výrobu je použita čistá certifikována BIO celulóza z finských lesů.

    Plenky jsou krásně měkoučké, příjemné na omak a nejsou vůbec nijak cítit. Pro maminky, které jsou zvyklé na parfemované plenky, to ovšem může mít jednu nevýhodu - je výrazněji cítit, když je plenka načůraná. 

                                                A tady je náš hlavní testující!

    Šestiměsíční Tonda s váhou čtřičtvrtěročního dítěte. Se svými skoro 9 kg a sumo stehýnky mu plenky padly jako ulité. Nikdy neměl nic otlačené. Nic neškrtilo. Za celou dobu testování plenky protekla jednou a to si myslím, že bylo dané špatným nasměrováním pindíka. 😀 (ti kluci to mají nějaký složitejší). Plenka vždy vydržela celou noc bez nehody. Lepíky držely, neodlepovaly se i po opětovném přelepení. O naší naprosté spokojenosti svědčí fakt, že jsem dneska koupila další balík! U téhle značky rozhodně zůstaneme.

    PODLOŽKY HELMI BABY

    • Měkoučké, hypoalergení. Opět bez parfemace.
    • Velikost 58 x 60cm.

    Podložky jsme neměli moc možnost otestovat, protože náš malý neposeda už není jen nehybný ležák a když ho nechám pokopat bez plenky, odkutálí se mimo "chráněné území".  Nicméně jednou nám podložka zachránila koberec. 🙂 Neprotekla. A na dotek nebyla ani mokrá. Takže super.

    VLHČENÉ UBROUSKY HELMI BABY

    Opět ekologické, nebarvené a neparfémované. Bez alkoholu. 100% kompostovatelné!

    Z těchto ubrousků jsem vážně nadšená. Tak akorát mokré. Krásně měkoučké, takže nepodráždí zadeček.  Z balíčku se jich  nevytáhne X naráz, ale jdou hezky po jednom.  Doma omýváme vodou, ale na cesty jsou určitě skvělou volbou!

    #test_muumi  #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    marketa612
    3. kvě 2019    Čtené 363x

    Jak jsme testovali Mumínky

    Dostala jsem příležitost otestovat dětské jednorázové pleny Muumi Baby, velikost 4 (7-14 kg) a vlhčené ubrousky a přebalovací podložky Helmi Baby. Tato příležitost mě velmi potěšila, protože mám doma jednoho, teď už 8 měsíčního chlapečka, kterému jednorázové pleny kupuji. Navíc jsou tyto výrobky ekologické a BIO, což je v dnešní době jedno velké plus.

    Jednorázové plenky jsem kupovala už pro prvního syna, nikdy jsem se nedostala k látkovým. Velkou částí se na tom podílí i moje lenost. A u druhého syna oceňuji jednorázové pleny ještě víc, než kdy jindy.

    Toto byla moje první zkušenost s ekologickými plenami. Už v minulosti jsem se po takových koukala, filozofie EKO plen se mi moc líbila, ale popravdě mě vždycky od jejich pořízení odradila cena. Ano chápu, že za kvalitu se musí připlatit. O to víc mě potěšila zpráva, že jsem byla vybrána k testování plen MUUMI Baby.

    Musím říct, že mě pleny mile potěšily. Kvalita zpracování je perfektní. Pleny jsou krásně pevné a zároveň měkké, nesmrdí chemií, mají krásný potisk. Gumičky kolem stehýnek krásně těsní. Ikdyž měl syn v době testování něco málo přes 7 kg a pleny byly od 7 kg, žádná velká nehoda se nestala. Jednou jedinkrát se syn ráno vzbudil a měl menší mokrý flek na bodýčku. Ale těžko říct, zda propustily pleny nebo se mu prostě ráno při cestování v postýlce povedlo počurat tak, že to bylo ven z plenky.

    Takže jsme je testovali přes den, to bylo úplně bez nehody a i v noci. Pleny jsou příjemě vysoké na zádíčka, takže když se pokakal, zádová část nic nepustila ven. A to i v tom případě, že se hodně vrtěl a cestoval po zemi. Vše zůstalo na svém místě. Jediná drobnost, kterou bych ráda vypíchla je, že suché zipy, lepítka mají hrozně malinkou část, za kterou se dají chytit při zapínání plíny. Často se mi stávalo, že jak jsem zatáhla, tak mi lepítko vyklouzlo mezi prsty.

    Nemůžu ovšem úplně posoudit, jak pleny působily na pokožku syna. V době, kdy jsme začaly plenky používat, už měl zadeček lehce opruzený, protože jsem začala zavádět příkrmy a ty mu na zadek nedělají úplně nejlíp. Každopádně musím říct, že používání plen mu to určitě nezhoršilo.

    A proto jsem ráda, že v balíku s plenami byly i vlhčené ubrousky HELMI Baby, které jsou bez vůně a barviv, zato jsou s Aloe vera. Tyto ubrousky byly na synův podrážděný zadeček super. Podráždění se nezhoršovalo a vypadalo, že ho ani utírání s nimi nebolí, takže super. Ubrousky jsou pěkně pevné, takže když je vytahujete z obalu, nestanou se z nich 3x větší „plachty“, jsou vlhké tak akorát a pěkně měkké.

    Poslední produkt, který nám přišel, byly přebalovací podložky HEMI Baby. A i s těmi jsem byla spokojená. Bez nepříjemného umělého zápachu, příjemně měkké a přitom perfektně pevné, takže vydržely poměrně dost náročné zacházení syna v mateřském centru. Nejčastěji jsme je používali doma, ale svoje místo našly i v přebalovací tašce na cesty.

    Na závěr bych chtěla ocenit i samotnou výrobu těchto produktů, která se snaží mít minimální dopad na životní prostředí.

    Moc děkujeme Koníku za možnost produkty vyzkoušet!

    #zkusenosti_pleny_muumi

    monny3
    3. kvě 2019    Čtené 375x

    S Mumínky na zadku (vlastně na předku)

    Díky testování na Koníku jsme měli možnost vyzkoušet sortiment finských ekologických potřeb pro prcky, tak se s vámi podělíme o dojmy 🙂 Měli jsme doma plenkové kalhotky značky MUUMI BABY (konkrétně typ Walkers 5 Maxi+ 7 - 15 kg), vlhčené ubrousky a jednorázové přebalovací podložky značky HELMI BABY.  

    Pro nás jednoznačně nejzajímavější byly plenky, proto s nimi rovnou začnu. Plenky MUUMI jsem sice znala, ale nezkoušeli jsme je. Jedná se o plenky tzv. ekologické, jsou vyráběné pouze z certifikované BIO finské celulózy, bělené kyslíkem, tedy zcela bez chloru, který se používá u komečních plen (a který bych na zadeček svého dítěte nechtěla), neobsahují parfémy, pleťové vody, latex, formaldehyd a ftaláty.

    Dále pro rodiče, kterým záleží i na dopadu výroby dětských potřeb na naši planetu, určitě podstatné plus, že při výrobě se využívá energie z vodních elektráren, tedy bez emisí CO2. A jak plenky, tak obaly, jsou biologicky rozložitelné (samozřejmě ve vhodných podmínkách, na malém kompostu na zahradě by to i tak trvalo zřejmě mnoho let). Tak to byla ta ekologická a zdravotní plus a teď už uživatelsky.

    Plenky jsou na dotek velmi příjemné, jsou relativně tenké (na eko plenky, které nejsou postaveny na principu chemického gelu absorbujícího tekutinu uvnitř). My měli tedy plenky typu kalhotek, což bylo super, protože bylo snadné je nasadit i ve stoje, nebo vlastně v jakékoliv poloze (ono to přebalování je s chodci a běžci už prostě někdy boj 😀 ). Na přední straně plenek je decentní obrázek s Mumínky a jejich kamarády. 

    Můj muž si ze začátku nevěděl rady se stahováním plenky, pokud v ní byl tuhý obsah, to má ale snadné řešení, plenka jde na boku celkem snadno roztrhnout (ale zase ne tak snadno, aby se roztrhla sama od sebe) 😉 . Plenky byly super savé, vydržely bez problémů celou noc, nikdy neprotekly, neprovlhly. A nikdy s nimi nebyla žádná nehoda ani při řídké stolici, kalhotky totož mají systém 2 těsnících gumiček a skutečně nic neuniklo.

    Pro Maximka byly plenky evidentně pohodlné, jsou elastické a přes bříško nijak neškrtí ani netlačí. Za nás jsou tedy plenky opravdu super a tento střih, který jsme používali poprvé, si moc chválíme 🙂 Pokud máte nebo čekáte miminko s citlivou pokožkou, pak tyto plenky jistě vyzkoušejte, náš syn má z komerčních plen bohužel vždy rychle opruzeniny a u těchto plenek to bylo zcela bez problémů.

    Dále jsme zkoušeli přebalovací podložky HELMI BABY. Jedná se o jednorázové podložky, opět ekologické, bez zbytečné parfemace, nebělené chlorem atd. Podložky jsou na dotek příjemné, jemné, velikost cca 60 x 60 cm. K podložkám nemám co vytknout, my je normálně nepoužíváme, tak nemám srovnání, měla jsem v ruce pouze pár podložek z DM, oproti těm jsou trochu tenčí, ale jistě stejně funkční. Ostatně při cestování je větší skladnost jistě výhodou. Z obou stran jsou podložky čistě bílé, ze savé strany příjemná celulóza, ze spodní strany tenká nepropustná fólie. 

    Spolu s plenkami jsme zkoušeli testovat i vlhčené ubrousky, ocenila jsem, že jsou také bez parfemace, alergenů a zbytečné chemie. Ale samozřejmě k tomu, aby něco zůstalo dlouho vlhké a bez tvorby plísní, musejí být ubrousky napuštěny určitými konzervanty (alkohol, kyselina citronová atp.) povolenými v přírodní kosmetice, ale stále zbytečnými ve srovnání s čistou vodou. Proto beru i tyto ubrousky opravdu pouze jako řešení v nouzi na cestách bez vody. Ubrousky jsou ale na dotek příjemné, hebké a dobře se vytahovaly z obalu (nešel jeden za druhým, což mi vadí na většině vlhčených ubrousků, kterými normálně čistím třeba boty 😀 ). 

    Testování bylo prima, děkuji Koníku za tuto možnost a na základě této zkušnosti nejspíš plenky objednám na nadcházející léto minimálně na dovolenou, ať to máme pohodlnější než s plenkami, které používáme standardně 😉

    #test_muumi #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    bednaluca
    3. kvě 2019    Čtené 274x

    Testování MUUMI plenek 🌼

    Předně chci moc a moc poděkovat za tuhle skvělou příležitost. Bylo mi ctí se zúčastnít testování plenek MUUMI a doplňků HELMI a nyní se ráda podělím o své/naše postřehy 😊

    V balíku bylo- jedno balení plen pro 3-6 kg, jedny vlhčené ubrousky a jedny podložky na přebalování. Vše vyrobeno s láskou k přírodě, důrazem na ekologii, vše bez parfemace a hypoalergenní.

    Před porodem jsem byla přesvědčena, že mi jednorázové plenky nesmí přes práh - mám výbavičku na látkování, vyrábím si i vlastní kosmetiku, snažím se o nontoxic a zerowaste život a snažím se tomu naučit i své děti. Ale realita byla jiná. Starší dcerka náročnější než kdy dříve, miminko mělo problém s kyčlemi. Takže jsem opravdu ráda, že jsem změnila názor a testování se zúčastnila. Otevřelo mi to nové obzory a naučilo mě to "neházet všechny plenky a výrobce do jednoho pytle" 👍

    Starší dcerka trochu záviděla a tak testovala po svém 🙂 Nakonec jí však ani plenka pro plyšovou myšku nezbyla :D Zůstala jí ale zajisté láska k mumínkům, které do té doby neznala. Během testování jsme využily všechny pleny. Testovala především dcerka Ela -přebalování se ale účastnila celá rodina, včetně tatínka, který si pochvaloval příjemný materiál plen i ubrousků 🙂
    Všechny produkty s námi absolvovaly dvě narozeninové oslavy, několik výletů a procházek, ať už v šátku, nosítku či kočárku. A nakonec sloužily samozřejmě i doma, takže jsme jimi rozhodně nešetřili!💪

    Okolí se mě na plenky často ptalo. Kdekoliv jsem přebalovala, někdo si všimnul roztomilého motivu - z toho jsem byla nadšená taky (ale asi by mě zajímalo složení barev 🤔 ). Skvělé bylo, že i když dcerka během testovacího období přesáhla hmotnostní hranici (6kg), plenky stále krásně seděly a netlačily. Materiál plenek byl příjemný na omak snad tedy i pro zadeček. Nic nepropustily, lepíky lepily, gumičky krásně přilnuly k vypaseným stehýnkům. I přes to, ale Ela asi nebyla se savostí spokojená když měla plenky přes noc, byla neklidná a neustále se budila. Výměnou plenky za jinou značku se tento problém vyřešil. Vrátili jsme se tedy po testování k plenkám látkovým.

    MUUMI jsou ale rozhodně skvělou alternativou pro ekologicky smýšlející maminky ❤️

    Vlhčené ubrousky jsem nepoužila už asi 2 roky, tak jsem uplně zapomněla, jak je díky nim přebalování snadné. Jsem z nich opravdu nadšená! Jsou příjemné, pevné ale přesto měkké. Vždy jsem vytáhla tolik, kolik jsem potřebovala, nezapáchají po alkoholu či parfemaci, prostě TOP! 😍

    A přebalovací podložky? Tak jemné a měkké, že bych si na nich nejraději ustlala! U těch také nemám absolutně co vytknout - jsou velké akorát, savé, hebké, skvělé!

    Rozhodně s čistým svědomím mohu všechny tři produkty doporučit 👍😍

    Děkujeme a přejeme krásný den ☀️

    #test_muumi  #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    wikuse
    3. kvě 2019    Čtené 437x

    👶Testování - plínky Muumi👶

    Testování plínek bylo pro nás úplně první testování, které jsme vyhráli. Byla jsem hodně překvapená a natěšená. Tímto moc děkuji za možnost, kterou nám maminkám a vlastně i našim dětem dáváte. 

    Když balíček přišel, největší radost měla dcera, která miluje rozbalování balíků a následné hraní si s krabicí. Nicméně obsah byl hlavně určený našemu nejmenšímu

    5,5 měsíčnímu Vašíkovi. A co že jsme měli v balíku?

    •  1x balení plínek Muumi Baby velikost 4 (7-14kg)
    • 1x přebalovací podložky Helmi baby
    • 1x vlhčené ubrousky Helmi baby

    Testovat jsme začali hned ten den. Na co taky čekat, že? 😊

    Plínky Muumi Baby 

    - plínky jsou pro miminka s váhou 7-14 kg

    - balení obsahuje 46 ks

    - cena přibližně 450,- Kč (tedy za kus 9,7 Kč)

    - plínky jsou hypoalergenní, neobsahují žádné chemikálie, zbytečné vůně či pleťové vody. Vyráběny jsou pouze z certifikované BIO finské celulózy, bělené kyslíkem. Jsou tak 100% bez chlóru.

    - rovněž samotná výroba je hodnocena certifikátem, který potvrzuje její minimální zátěž na životní prostředí.

    Teď něco od nás: plínky jsou hezky měkké, krásně seděly našemu 8kg miminku😀,

    nikde netlačily, nenechávaly ani otlačené čáry na kůži po sundání plínky, přes noc vydržela plína úplně v pohodě - byla pořádně naducaná,ale mokrý pocit z plínky nebyl. S čím jsme měli trochu problém bylo s udržením stolice - asi 5x se stalo že protekla u nožiček, tudíž mi přijde, že buď tolik netěsní ta gumička u nožiček a nebo nejsou na stolici dostatečně savé.

    Nicméně i přesto hodnotím plínky velmi dobře, jsou opravdu příjemné jak na omak, tak na čmuch, hezky sedí a jako plus maji krásný vzhled.

    Přebalovací podložky Helmi baby

    - jednorázové ekologické bio přebalovací podložky

    - bez alergenů, vůní a pleťových vod

    - nepromokavá část z nepropustné folie

    - finská celulóza je 100% odbouratelná

    - v balení 6 ks o velikosti 58 × 60 cm

    - cena přibližně 98,- Kč

    Podložky jsme využívali hlavně doma, nebo na přebalování na návštěvách. Podložka je perfektně savá a když na počůrané místo pak sáhnete, tak nemáte mokrou ruku, jen cítíte studeno, což je paráda. Velikost podložky úplně stačí. Savá výplň je krásně měkká a netrhá se. S podložkami jsme byli velmi spokojeni.

    Ubrousky Helmi Baby

    - hypoalergenní, jemné a hydratační

    - obsahují glycerin, který zvlhčuje a aloe vera, které zklidňuje

    - neobsahuje parfémy, barviva ani alkohol

    - ideální pro intimní partie, bezpečné i na obličej

    - větší rozměry velikost 16 x 21 cm

    - 64 ks v balení

    - cena přibližně 140,- Kč

    Za nás byly ubrousky úplně super, příjemně vlhké, žádné přemokřené ani napěněné ubrousky. Vyndávaly se hezky po jednom. Krásně utřely to, co jsme zrovna utřít potřebovali, ať už počůraný nebo pokakaný zadek, špinavé ruce nebo pusu a obličej. 

    Všechny 3 produkty můžu vřele doporučit. Tím, že jsou EKO, se určitě hodí pro ty maminky, které mají citlivější pokožku svých nejmenších a nebo pro ty maminky, které chtějí trochu více myslet na naši planetu (ano, pořád to jsou jednorázové plenky, ale složení je určitě o dost lepší než u některých ostatních značek).

    Na závěr se s Vámi loučíme a přejeme krásný den.

     #test_muumi  #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    dzogobela
    2. kvě 2019    Čtené 72x

    Testování - plenky MUUMI

    Byla jsem spolu s mým aktuálně 7týdenním synem vybrána do testování plenek značky Muumi a zároveň přebalovacích podložek a vlhčených ubrousků Helmi Baby.

    Bylo to moje první testování a jsem za něj moc ráda. Člověk jako já ví, že jednorázovými plenami velmi zatěžuje životní prostředí, ale přitom je líný používat pleny látkové.... Takže používat ty ekologičtější by byla vítaná varianta 🙂

    Pleny MUUMI Baby:

    Obdrželi jsme jedno balení plenek velikost číslo 2 (3-6 kg). Syn se celou dobu testování pohyboval kolem 4 kg, možná i to byl důvod, proč plínky občas při velké potřebě protekly kolem nožiček, zvlášť na začátku testování. Přišlo mi, že jsou pleny méně savé a tím pádem měla stolice čas někam utéct.

    Jako velké plus beru vzhled, který se musí líbit i dětem i když ten můj tester z toho ještě nemá rozum, ale starší dceři se líbily moc 🙂

    Syn se po nich nijak ani jednou neoprudil, ale tenhle ukazatel je samozřejmě velmi individuální. Hledala jsem cenu plenek, pohybuje se kolem 8-9 Kč/ks (konkrétně u této velikosti), což není uplně málo a troufám si tvrdit, že to od nákupu leckoho odradí.

    Pozitiva:

    + příjemný materiál

    + bez vůně nebo zápachu

    + ekologické (složení)

    + moč udrží i celou noc, u nás bez nehody za celou dobu testování

    + vzhled

    Negativa:

    - stolice několikrát protekla kolem nožiček, řekla bych, že jsou pleny méně savé

    - chybí detekční proužek

    - cena

    Přebalovací podložky Helmi baby:

    Přebalovací podložky mám neustále na přebalovacím pultu a zároveň je využíváme na cestách (tentokrát svatba) i procházkách, je-li to třeba.

    První, co mě zaujalo, byla jemnost podložky, je opravdu velmi příjemná. Zároveň ale celkem silná, podle mě až zbytečně. V balení je 6 kusů, já jsem zvyklá ve stejném balení na kusů 10. Jsou i trochu menší, ale to pro mě není až takový problém.

    Pozitiva:

    + jemnost

    + jsou ekologické (složení)

    Negativa:

    - tloušťka

    - velikost

    Vlhčené ubrousky Helmi baby:

    Vlhčené ubrousky používáme pouze na cestách a obecně někde venku 🙂 Tentokrát jsme využili hlavně na svatbě, kde jsme trávili noc a navíc jsme tam cestovali přes téměř celou republiku.

    Pozitiva:

    + plně rozložitelné

    + složení

    + bez vůně nebo zápachu

    + "lepík" na obalu drží i po více použití

    Závěr:

    S testováním jsem spokojená. Podložky a ubrousky mi přijdou srovnatelné s jinými produkty, kromě té "ekologičnosti". Ale zase tak moc jich nespotřebujeme a tudíž o změně svých oblíbených produktů neuvažuji.

    U plenek je ta spotřeba samozřejmě úplně jiná... Tady jsem ale plenkám úplně nedůvěřovala, když došlo k "velké" potřebě a navíc cena také není tak příznivá, takže asi zatím bohužel také zůstaneme u svých dosavadních oblíbenců.

    Nicméně produkty můžu doporučit! Věřím, že protékání bylo způsobeno menší vahou mého syna a pokud někdo nemusí řešit finance, tak ani tento důvod pro něj nebude relevantní.

    #test_muumi #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    bednaluca
    Zpráva byla změněna    29. dub 2019    

    Tak-a máme dotestováno 😍 plenky využity všechny, přebalovací podložky dvě a ubrousky využíváme příležitostně..
    Naše malá zaječice je bez opruzení a spokojená, což je ten největší úspěch 🙂
    Plenky s námi absolvovaly dvě narozeninové oslavy, několik výletů a procházek, ať už v šátku nebo v kočárku.. Takže jsme je rozhodně nešetřili 😉
    #test_muumi

    (7 fotek)

    A jak vypadá vaše cestovní "výbava"? U nás, kromě plenek, hraček a náhradního oblečení, nesmí chybět ergonomické nosítko a kvalitní kosmetika 😍 v tomhle případě je to měsíčkový olej, levandulová esence (spíš pro maminku na nervy), měsíčkový krém a fenyklový olej na masáž bříška 👍 #test_muumi

    #test_muumi
    Baculata stehynka hlasi super komfort. Nic netlaci, nic neprotyka.

    Vyvezli jsme Mumínky do Lednice ❤️😍 #test_muumi

    U starší dcery jsme používali zpočátku klasické vlhčené ubrousky.. později jsme si je doma vyráběli sami a nakonec jsme skončili u perlanu s hydrolátem a olejíčkem..
    Myslela jsem, že žádná jiná varianta už mi nikdy nebude vyhovovat..ale..
    Z těchto ubrousků jsem naprosto nadšená! Nesmrdí jako většina ubrousků po alkoholu nebo zbytečné parfemaci, nedráždí, jsou pevné a přitom jemné, nelepí se k sobě, takže jich člověk nevytahne deset najednou... Opravdu zajímavá alternativa pro někoho,kdo se bez vlhčenych ubrousků neobejde a přitom chce něco šetrnějšího pro pokožku 👍 #test_muumi

    bednaluca
    Zpráva byla změněna    17. dub 2019    

    Naše malá holčička má dnes už dva měsíce 😮 Už dva měsíce mi nikdo nevěří, že rodit doma nebylo v plánu a fakt jsme to nestihli 🙈 Přála bych si na chvíli zastavit čas a užívat si dětství a nevinnost svých holčiček naplno.. aspoň že ještě pár měsíců mi Ela nebude odmlouvat, utíkat a chtít mi sníst čokoládu, jako její starší sestra Lea 🙈😁

    Co je u nás nového? Už deset dní testujeme Plenky MUUMI- jsou s námi po celý den, při každé aktivitě ❤️ Na fotce konkrétně před usnutím, během uspávání i po úspěšném vyndání z šátku 😍

    #test_muumi

    Testování plenek se včera prolínalo s testováním univerzální podložky 😍 cestovali jsme k babičce a tam nebyl přebalovací prostor k dispozici.. takže podložka na koberci byla
    ideálním řešením 👍 podložky jsou úžasně hebké, jemné a opravdu příjemné..za mě zatím super!
    #test_muumi

    #test_muumi
    Helmi baby vlhcene ubrousky.
    Ac doma pouzivame vodu nebo perlan s medvidkem, na cesty beru vlcene ubrousk. Z tehle jsem nadsena. Nijak nevoni, neobsahuji tedy zadny parfem, ktery by mohl drazdit pokožku, neobsahuji alkohol a jsou PLNE kompostovatelne.

    Tak starší dcera testuje taky- po svém 😍😂

    A Elinka je zatím spokojená. V noci se sice 2x přebalovalo, ale tomu se nedivím, vzhledem k tomu, kolikrát jsem kojila 🙈
    Dneska nás čeká cestování autem,tak proběhne další testování..

    #test_muumi

    #test_muumi
    #recenze

    Ajajaj, ajajaj🙉 dnešní noc jsme poprvé testovali plenkové kalhotky MUUMI BABY WALKERS👶 bohužel ve 3 hodiny ráno ,,nehoda"😨 ale rozhodně budeme zkoušet noční testování dál! Na obhajobu muuminků ale musím říct, že dnešní noc kvůli rostoucím zoubkům byla neklidná. Kojila jsem častěji než obvykle a malý se hodně převaloval. Tak uvidíme, jak si muuminci poradí při dalších nočních zátěžových testech😉

    #test_muumi
    "Maminko, tady je Muminek, slečna Ferka a Majka."
    Je jasné, že tyhle pleny u naší starší muminkofilky rozhodne zabodovaly.

    No nejsou ty plenky krásné? 😍 Teď jen zjistit, jestli jsou nějaké erupce na slunci, nebo jestli se na dnešní až podivné spokojenosti naší Elinky podílí i kvalita plen :D
    #test_muumi

    Dnešní den fakt stojí za... Ale tohle mi tu naladu trosku zlepsilo! Už se moc těším.
    #test_muumi

    bednaluca
    Zpráva byla změněna    10. dub 2019    

    Dostala jsem skvělou příležitost- testovat ekologické plenky MUUMI.. Zaujalo mě, že jsou bez parfemace, hypoalergenní, neběleny chlorem, výroba je šetrná k životnímu prostředí.. A toho si jako ekologicky/nechemicky smýšlející máma, opravdu cením. Součástí balíčku byly kromě plenek ještě dva produkty Helmi baby a to konkrétně univerzální přebalovací podložky a neparfemované ubrousky ❤️ testuji velikost plenek pro 3-6 kg.. testovat tedy bude především má mladší dcerka Ela a já jí k tomu budu pouze asistovat 😁 Ela má lehce přes 7 týdnů a taky lehce přes 5 kg (je to krásně spoKOJENÉ miminko 😍 ) .. Původně jsme měly připraveny pleny látkové-kvuli potížím s kyčlemi a předepsané pomůcce nám to bylo prozatím znemožněno..A když už se kyčle zlepšily, začalo to být náročnější se starší dcerkou (Lea, 2,5 roku) a tak nebyl na neustálé praní látkovek čas..proto jsem za tohle testování opravdu moc vděčná a těším se, že se s vámi budu moci podělit o všechny své postřehy 😍

    Starší trochu záviděla, ale ta už je bez plenek a snad se k nim již nevrátíme 🙂 Tak testovala aspoň odolnost balení a to uspělo na jedničku 😁 stejně tak i design balení zaujal tu mladší 😍
    #test_muumi

    Plenky Muumi jsou spojené s oblíbenými postavičkami Mumínků. Máte i vy svojí oblíbenou pohádkovou postavičku? Ať už z dětství nebo takovou, která provází na každém kroku vaše děťátko? Každý komentář odměníme 3 srdíčky ❤

    Pokud jste se ještě nezapojily do testování plenek Muumi, ještě stále to stíháte: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/vase-zkusenosti-s-produkty-muumi-n0qjg1/ ;)

    #test_muumi

    konik_testuje
    11. bře 2019    Čtené 4588x

    Vaše zkušenosti s produkty Muumi

    Když se staneme rodičem, naše myšlení se mění. Na prvním místě je to malé, voňavé klubíčko, kterému se podařilo vnést do našeho života pořádnou dávku štěstí a lásky. Ale s těmito pocity přichází i pocit nejistoty a množství otázek. Protože to jediné, co chceme, je dát mu to nejlepší z nejlepšího. Právě proto vám přinášíme testování plenek Muumi.

    Co testujeme

    Muumi plenky jsou tou správnou volbou pro vás a vaše drobečky. Jde o bezpečné ekologické dětské plenky, které jsou šetrné k pokožce a jsou vyráběné z certifikované BIO finské celulózy. Navíc jsou bělené kyslíkem, což zaručuje, že jsou 100 % bez chlóru. Tyto extra měkké a savé plenky si získaly řadu certifikátů a patentů potvrzující jak zdravotní nezávadnost a šetrnost k dětské pokožce, tak výrobu maximálně šetrnou k životnímu prostředí. Proto jsou vhodné i pro dětičky, které mají problematickou pokožku.

    Myslíme na všechny děti, od těch nejmenších až po malé objevitele, kteří už zkoumají velký svět. Stačí si jen vybrat ten vhodný typ plenek:

    MUUMI BABY plenky se postarají o citlivé zadečky všech dětiček od novorozenců až po juniory do 24 kg. Jsou ultra měkké, perfektně sedí a jsou vyrobené z kvalitních materiálů. Dopřejte svému děťátku komfort a pohodlí.

    Plenky MUUMI BABY WALKERS jsou plenkové kalhotky pro batolata, která jsou neustále v pohybu. Vyznačují se mnohonásobnou elasticitou, jednoduchým použitím a vysokou schopností absorpce. Navíc jsou výborným společníkem při odučování od plenek. V nabídce jsou ve . Zaručí tak, aby si dětičky užily pohyb bez omezení a pustily se do objevování okolního světa plného nových zážitků.

    Toto testování přináší balíček produktů, které vám přizpůsobíme na míru. Kromě 2 balení plenek, které odpovídají váhové kategorii vašeho mrňouska, vám přibalíme i vhodný ekologický sortiment přebalovacích potřeb HELMI BABY.

    VLHČENÉ UBROUSKY jsou bez parfémů a barviv. Obsahují uklidňující aloe vera a hydratační glycerin. Jsou velmi jemné, a kromě intimních partií je možné použít je i na obličej. Ideální pro každodenní čištění dětských upatlaných úst i ručiček kdekoliv na cestách.

    PŘEBALOVACÍ PODLOŽKY pod miminko jsou ideální k ochraně lůžka, autosedačky, kočárku nebo na nich můžete dítě kdekoliv přebalit. Jsou hypoalergenní, absorpční jádro je z celulózové hmoty a nepromokavá část je z tenké nepropustné fólie.

    K novorozeneckému balíčku vám navíc přihodíme i další pomůcky, které vám vaše první chvíle ulehčí a zpříjemní ještě o něco víc:

    PRSNÍ VLOŽKY neobsahují žádné parfémy ani barviva. S ohledem na citlivost pokožky je tak povrch těchto prsních vložek z velmi měkkého přírodního vlákna. Díky savému materiálu se tak již ženy nemusí obávat fleků na halence.

    HYGIENICKÉ BRYNDÁČKY jsou velmi jemné a pohodlné na používání. Ideální na krmení doma i na cestách. Vrchní vrstva zachytává vlhkost a drobečky, zadní strana je nepromokavá. Tím pádem tak bude vaše děťátko neustále v čistotě. Bryndáčky jsou vhodné pro děti všech velikostí. Pomocí samolepek je krásně připevníte na oblečení na zadní straně ramen.

    Koho hledáme

    Hledáme 10 maminek s dětičkami, které ještě nosí plenky. Je jedno, jestli máte doma novorozence nebo malého raubíře, který už ve velkém objevuje svět. Hledáme také maminky, které upřednostňují ekologické výrobky, zdravý životní styl a mají blízko k přírodě. Musí být aktivní, komunikativní a připravené se s radostí podělit o své zkušenosti a fotografie zachytávající každodenní okamžiky jejich běžného a aktivního rodinného života.

    Jak se zapojit


    Zapojte do testování plenek a přebalovacích potřeb i svého mrňouska! Stačí, když pod tento článek napíšete jednoduchý komentář. Prozraďte nám něco o vašem děťátku a o tom, co je pro vás při výběru plenek důležité. Nezapomeňte připsat typ plenek (MUUMI BABY nebo MUUMI BABY WALKERS), které byste rády otestovaly, i věk a váhu vašeho děťátka.

    Čas na zapojení máte do neděle 17.3.2019 a v pondělí 18.3.2019 vybereme 10 maminek, které budeme kontaktovat interní poštou.

    Držíme vám palce a těšíme se na vaše komentáře.

    konik_testuje