2x jsem skončila na pohotovosti a všude mi miminko změřili špatně, měla bych být 9+5, a naměřili 8+6. Zkušenosti?
Tak to moc nechápu, je možné, že na těch pohotovostech na to kašlou a měří to lajdsky?
Prej je miminko jinak v pořádku jako srdce, pohyby a tak. Jen mě to děsí....
Má s tím někdo zkušenost?
A podle čeho se řídíš? Podle MS? Mohla jsi mít ovulaci později. Ano je to normální, doktor od doktora to měří jinak a když má plod pár mm/cm je velice snadné se „ukliknout“. Stačí udělat křížek o mm vedle a těhotenství se může ukázat týden starší/mladší. Jestli je jinak plod v pořádku, tak no stress.
Já mám dceru z IVF, takže vím přesně, kdy došlo k oplodnění, ale můj Mudr "měřil" a naměřil o 5 dní méně. Prošla jsem s tím až k porodu (40+4 podle mě), jen jsem všude hlásila (na screeningu i v porodnici), že je to jinak a na screeningu mi to i potvrdili s tím, ať si to Mudr opraví. Neopravil.
Takže je to ok.
A co řešíš, vždyť to je normální, nemůžeš si myslet, že vždycky platí pravidlo, že když si podle MS 9+5, tak i mimino tomu bude odpovídat. Normální věc.
@kate4597 a tys jela na pohotovost na přeměření délky a tím pádem stáří?! To je trochu zneužití pohotovosti. Anebo jsi tam jela s nějakým problémem, oni potvrdili prosperující těhotenství a pár dní sem a tam je naprosto irelevantní? Trochu mi to připomíná těžce dušnou paní, kterou jsem minule poslala záchrankou do špitálu a ona ještě hrozně potřebovala řešit pihu na zádech 🤷♀️
a ty vis jak se to meri a co ty cisla znamenaji, ze si dovolis napsat, ze na pohotovosti doktori na to kaslou..... boha jeho.. jsou to jen orientacnni informace, jak by asi melo byt dite stare podle delky. kazde dite je jine, asi tezko bude mit kazda tabulkove dite 3,5kg a 50cm. Tak nemuzes cekat, ze kazda bude mit dite presne tolik mm v takovem tydnu.
A proč si jela na pohotovost? Snad ne jen aby ti ho premerili. A pokud byl nějaký problém, jako třeba krvácení, tak je snad důležitý ze je plod v pořádku q je srdeční akce, ne?
@lachtanice86 Ano krvácení, spadla jsem ze schodu na břicho
@kate4597 tak si davej pozor, ale stejně nevím proč si tam jela 2x? A taky nevím co je lajdsky?
@lachtanice86 myslím,že překlep a mělo tam být lajdácky.
Vždyť jste mohla mít ovulaci dyl, a hlavně každý ultrazvuk měří jinak, ale zase v to není tak velký rozdíl v počtech, já být vámi věřím dojtirum a nestresuji se. Mě třeba řekli že miminko by mělo být vcca 8 týdnu ale velikostně bylo na 5 tt vše krásně dohnalo
@jipo11 mám to teď stejně, jsem po ivf 12+2 dle ms (opu odpovídal ovulaci 13DC) a dle utz jsem 11+2. Lékař se řídí dle utz když jsem šla na kontrolu v 9+6 a on na mě ,,vybafl" 8+6. Od té doby ale miminno porostlo a srdíčko pracuje takže to tak asi má být, kecat mu do toho nebudu 😆
@lachtanice86 To bude asi laicky 😂 si tak jako myslim 🤷🏼♀️😀
@kate4597 dle ms to bylo jinak,dle velikosti taky (a vím přesně,kdy byla ovulace a kdy byl počat)a i když mi to doktor na 2.screeningu potvrdil,tak byl zpočátku moc velký,pak zas malý. TP jednou 18,pak 16 narodil se 10. Stejně tak se nelze řídit odhadem váhy při porodu.,většinou se netrefí. Dle doktora akorát (to je pro mne 3,5kg) syn měl 2,66
Na pohotovosti na tohle nemají čas. Vyšetří plod do jake miry je životaschopný, jestli mu něco nehrozí, ale na nějaké přesně měření nemají čas! Od toho je tady tvůj gynekolog.
@kate4597 na druhou stranu,pohotovost od slova pohotový,rychlý. Pokud ti zjistili,že je malé v pohodě,buď ráda. Já když byla předposledně na pohotovosti,kam mě poslali z práce,tak mi bylo řečeno,proč jsem jako nepockala do 7h na normální ordinacni hodiny (přijela jsem v 5h a úraz byl večer před tím)a že rentgenolog přijde až v 8 a že si není jistý,že to vypadá,jako nastipnuta kost. Za týden na kontrole jiný doktor (ten debil tam už naštěstí není),že je to jen naražené,taky mi dle toho sestra nandavala ortezu(jsem myslela že se po...)
za krásných 8 měsíců na ortopedii jiné nemocnice, že mám ruku celou dobu zlomenou! Jsem po 2 operacích a pokud to bude zlobit dál (při zátěži mám mít ortezu,chování syna),tak lze udělat 3,bude se brousit kost...
Takže buď ráda,že se liší jen mm a dítě je v pořádku!
A vis o tom, ze kazde mereni ma nejakou odchylku? A ze kazdy doktor ma jine oko, nameri to jinak a kazdy milimetr je v teto fazi vývoje rozdil nekolika dni? 🙄
@kate4597 třeba si zkus najít, kolik milimetrů měří plod v 8.tydnu a kolik v 9.tydnu...Ten rozdíl je v řádu milimetrů. Úkolem lékařů na pohotovosti není zkoumat milimetrové rozdíly, ale posjytnout nezbytnou první pomoc, ve tvém případě posoudit vitalitu, lokalizaci plodu, posoudit krvácení, hematom..K přesněmu stanovení stáří gravidity slouží nejlépe prvotrimestralní screening. A taky je dost naivní představa, že ultrazvukem lze měřit na 100% přesně.

@kate4597 A proc to tak resite? 😀 Dyt je dulezity, ze je plod v poradku.
Kazdy utz je nastaveny jinak a staci trosicku prekliknout bokem a hned to hodi par dni.
A nebo je proste tehotenstvi mladsi. Dyt o nic nejde, kdyz je jinak srdecni akce v poradku.
Hodte se do klidu a budte rada, ze se nic nedeje.