Behanie - v 9tt už to nejde 😞

kaccistar
28. únor 2015

ahoj damy 🙂 mate niekto podobny problem? som este len 9. tt a uz mi vobec nejde behat. Behvala som pol maratony a teraz neubehnem ani 2 km ☹ celkom ma to stve, pretoze sa mi zda, ze priberam. Vsetko ma tlci, ae vaha ukazuje len + 2kg.. ako je to u vas?

tynhou
28. únor 2015

Taky jsem běhala a dost... Když jsem zjistila že jsem tehotna, přestala jsem ( je to už nás 3 pokus) vyměnila jsem to za procházky a za plavání 😉 běh mám problém udychat a radši si beru volnější kalhoty😀 i já měla na váze navíc dvě kg, ale za pár dní se mi ukázala váha jako před otěhotněním... Může to být voda, já jsem dost nafoukla a mám problém se zácpou proto jim dost ovoce... A je to lepsi😉 najdi si jinou alternativu sportu nebo zvol procházku rychlejším tempem🙂

frantiska85
28. únor 2015

Běhala jsem do 22. týdne. Teď už to nejde, začala jsem víc chodit a jezdím na rotopedu.
O fyzičku se neboj. V minulém těhotenství jsem běhala jen do 17 tt a ani ne dva měsíce po porodu jsem zaběhla své osobáky na pětku, desítku i půlmaraton.

mysonek
28. únor 2015

@kaccistar a proč Ti nejde běhat? Pokud jen proto, že to neudýcháš, tak to se možná ještě zlepší. Já v prvním těhotenství běhala do začátku 6. měsíce a v pohodě, jen samozřejmě pomaleji. Teď ve druhým jsem skončila na začátku, pořád jsem měla pocit že potřebuju čůrat. 🙂 Tak jsem jezdila alespoň na běžkách. Také je dobrá rychlá chůze s hůlkama.

mysonek
28. únor 2015

@frantiska85 a na tom rotopedu můžeš jezdit? Já v minulém těhotenství jezdila hodně na kole a kolem 20 týdně jsem musela přestat, protože mi začalo vadit břicho. Jinak bych jezdila i déle.

frantiska85
28. únor 2015

@mysonek Myslíš jako, že překáží fyzicky nebo tvrdne? Fyzicky zatím nepřekáží a občas tedy tvrdne, ale o nic víc než při jiných činnostech. Pohyb na to u mě nemá vliv.

mysonek
28. únor 2015

@frantiska85 no myslím jako fyzicky překáží. Ale on ten rotoped je asi jiný, já jezdila na silničním kole, tam je asi trochu jiný posed. Jinak pohyb je v pohodě, ve 22. týdnu jsem ujela 20km na běžkách.

kaccistar
autor
1. bře 2015

@mysonek no neudycham to a aj ma pobolieva v podbrusku, tak radsej vzdy spomalim az je z toho chodza. :(
inak mne napriklad doktorka bicykel zakazala, ale ja mam cestny, takze asi by ta poloha, v ktorej sa sedi tlacila na brucho.
Dakujem vsetkym za rady. Je fakt, ze prechadzky stale idu. Len dufam, ze sa zase po case rozbehnem, lebo zatial mam fakt len pocit, ze si tu tak kysnem do sirky ako cesto 🙂

mysonek
1. bře 2015

@kaccistar no tak když Tě bolí břicho tak to raději neběhej, to je jasný. Ale nechápu proč ne to kolo. Já jezdila na silničním kole do 20 týdne. Pak už mi to právě vadilo na břicho tak jsem přestala. Doktorce se to taky nelíbilo, ale nelíbily se jí ani lyže, ani kolo, že prý můžu spadnout. I mi pořád nabízela neschopenku - dělám v nemocnici, tak abych něco nechytla. Prostě mám moc opatrnou doktorku. No na běhání jsem se raději ani neptala. V 9. týdnu Ti na břicho kolo tlačit nebude, toho se bát nemusíš. Ale ono teda na kolo zatím není počasí (teď bych se bála spíš prochladnutí) a až bude, tak už to fakt nepůjde 🙂 Ale jestli chceš nějaký sport tak já doporučuji ten nordic walking (rychlá chůze s holema). To když se dělá pořádně tak to není žádná procházka, ale opravdu sport. Nebo běžky jsou super, ale já bydlím na horách, takže to pro mě není problém. No nebo plavání. Ale to já nechodila, já moc plavání nemusím.

lu777
3. bře 2015

@kaccistar taky bych zkusila spíš rychlou procházku nebo plavání... je super být v kondici, ale zase je to holt "jiný stav" a člověku může nesednout i věci, které běžně dělal 😉
a neboj, po porodu se dostaneš do kondičky, je to jen o tom, nebýt líná 😎 já jsem na tom fyzicky ve skoro 40 letech líp než ve 25 před dětmi 😉

jitavrtule
3. bře 2015

@kaccistar já že jsem v tom zjistila v 6tt a běhat mi to přestalo vzápětí😉 zadýchávala jsem, přehřívala se, prostě to najednou bylo fyzicky děsně nekomfortní. Tak jsem přestala. Přitom na koni jsem jezdila do konce prvního trimestru a to mi nevadilo,jezdila bych bývala i dýl. Podle mě to nemá cenu lámat přes koleno, pokud ti určitá fyzická aktivita není příjemná, nedělej ji. Dělej něco jiného. U mě se to s tím dýcháním pak zas hodně zlepšilo ve druhém trimestru, to jsem si občas pro radost zaklusala s kobylou na ruce-jakože jsme obě běžely,každá po svých😉 osobně razím teorii,že je fajn udržovat se v rámci možností fit i v těhotenství,koneckonců i samotný porod je fyzicky náročný a není košer nechat tělo 9 měsíců hnít a pak po něm chtít výkony. Ale člověk holt musí respektovat co mu to tělo říká víc než jako netěhotný. Já měla fakt krizi kolem 20tt,to jsem byla nejvíc unavená, po práci jsem si doma šla akorát lehnout. Ale zas to postupně odeznělo a teď poslední tři týdny se cítím naprosto skvěle. Takže už zas poctivě třikrát v týdnu chodim venčit kobylu a pochodujem po kopečkách. Minulý týden jsem ušly celkem přes dvacet kilometrů a fakt jsem sama ze sebe měla radost🙂 doufám že takhle v poho to bude co nejdýl!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru