Bolavá osmička v těhu - co pomůže od bolesti?

kocickanaty
3. bře 2019

Aho, prosím chtěla bych si nechat poradit, co na bolestivou osmičku... Zrovna když jsem těhotná, tak se rozhodli, že mě potrápí a porostou. Je ro šílená bolest. Neexistuje něco co bych v těhotenství mohla a pomohlo by to?? Paralen beru jako poslední možnost.

leniczka23
3. bře 2019

@kocickanaty Zkus Calgel je pro male deti ja myslim ze bys ho mohla..jakoby umrtvuje tu dasen kdyz se prorezavaji zuby.

kocickanaty
autor
3. bře 2019

@leniczka23 děkuji, zkusím 🙂

makronka222
3. bře 2019

Jde o to jestli je to rustem zubu nebo nejakym zanetem:( kdyby to nepreslo tak zubare co nejdriv

cilkat
3. bře 2019

Na "umrtvení zubu" se často doporučuje hřebíček (rozpůlit a položit na dáseň). S hebíčkem se to v těhotenství prý taky nemá přehánět (prý může vyvolat kontrakce) ale pokud to bude jeden hřebíček v puse, který nespolknete, myslím, že je to v klídku.

radka8888
3. bře 2019

Hlavně žádný hřebíček. Běžte k zubaři, pokud je to zánět musí se to léčit.

zrzeckas
3. bře 2019

Dej si klidne ten paralen.....ptala jsem se na nej a ten muzes v klidu brat, pry aj 6 denne .... Jinak ja vyplachuji jeste salvejovym cajem, ale opravdu jen vyplachnout nepolykat a z lekarny me pomaha ustni voda paradontax extra 0,2%

editkaromana
3. bře 2019

Na bolest zubů nezabírá skoro nic, jediné zubař, vím to že své vlastní zkušenosti, dokonce ani léky a ty také stejně užívat nemůžeš, nečekala bych sa zašla k zubaři tam ti alespoň řekne co dál, jestli ti roste, nebo jestli nemáš zánět. Horší by byl zánět, na to nepomaha skoro nic krom vytrhnutí zubu.

netopejr
3. bře 2019

Rozžvejknout hrebicek a nechat ho u bomaveho zubu je nejspolehlivejsi analgetikum, vyrazne efektivnejsi nez nejkej paralen, ten je u zubu k prdu. Hřebíček je neskutecne ucinnej, ale nevyřeší pricinu. Cim dřív půjdeš,tim min se podráždi vselijake oblicejove nervy, ktery pak muzou zlobit. Takze neváhej objednej se jako akutka. V teh.je lepsi tohle reist o to dřív.

pajax6
3. bře 2019

k zubaři...ten bud ošetří nebo může i naříznout dáseň...umrtvení lokální může být .. sama jsem řešila a kromě rentgenu jsou možnosti široké...samoléčbu nedoporučuji bude to pak akorát horší..

kaczorka
3. bře 2019

Já se tady zdovolenim pripichnu,taky mě trápí osmička,už ji mám prorezanou,ale asi bude muset ven,lze trhat zub v těhotenství? jsem 22tt, muze se normálně umrtvovat pri trhání?

netopejr
3. bře 2019

@kaczorka Ano, lokální anestezie normálně, trhání normálně. Rizika jsou spise v tom, ze kdyby nastal problem, nelze medikovat jako normálně. Pokud je osmicka rostla normálně,tak extrakce bývá snazsi nez u molaru. Ale třeba mas jen kaz nebo obnazenej krček trochu 😉

kaczorka
3. bře 2019

@netopejr no uvidim v utery u zubare,ale trochu mam z toho trhani v tehotenstvi strach..🙂

silver81
4. bře 2019

Mě začal moudrak trápit v osmém měsíci, nechala jsem si ho vytrhnout, anestezie bez problémů, prý to vůbec nevadí a zubařka mi dovolila i ibalgin, že to takhle v pokročilém těhotenství neublíží

alcar
4. bře 2019

Leky typu paralen a ibalgin (ten vyjma prvniho a tretiho trimestru) muzes normalne brat. Paralenu muzes naraz klidne 1000mg (2tbl). Ja nevim, kde se furt berou ty informace, ze v tehotenstvi leky nemuzes. Lokalni anestezie na extrakci zubu je taktez mozna. Zanet zubu a nervu opravdu zvykanim hrebicku nevyresis.

vitezove
4. bře 2019

Nepomůže ti nic. Pokud nejsi 1trimestr tak můžeš ibalgin, ten pomůže. Ale jestli ti můžu poradit: zubař. A nech si je vyndat. To se v těhotenství může. Dají ti něco na bolest co můžeš, jasně bude to horší než mimo těhotenství, ale budeš mít klid. Jinak holt musíš přežít, což se ne vždy dá.

lacehea
4. bře 2019

@kocickanaty
Mne se stalo to stejne, bez k zubari, ja jsem mela tak sikovnyho, prorizl mi tu dasen a zub vylezl, drzi do dneska. Byla to uleva. Asi to necim postrikal aby to prorezani nebolelo. Bylo to na pohotovsti.
Je to uz 33 let. Pozdeji se stal mym zubarem.
Drzim palecky a bez k doktorovi.😘

tehulkamaminka
5. bře 2019

Ahoj. Já jsem 7 měsíců po porodu. To není to podstatné, ale g červnu v 8. Měsíci mi měli vytrhnout 8 2 nahoře a 2 dole po obou stranách (4 osmičky celke. Jelikož jsem rodila v červnu předčasně, nechala jsem si to až na zimu nakonec jsme byli nemocný navíc po císaři jsem neměla chuť na nějaké trhání. Před 3 týdny mi vytrhl 1 osmičku. Tříletý syn přinesl v pátek opět nějakou virózu a dnešní návštěvu jsem preobjednala. Mám bulku na koření na dasni vlevo dole pod jazykem bolí na dotek nejvíce a 8 v levo na hoře v rohu je s dírou a hnisem a cpu se sadinorem a jedním paralenem za druhým

kaczorka
6. bře 2019

@tehulkamaminka Asi bych i přes virózu běžela k zubaři.. On takový zánět okostice není sranda.. Já byla včera trhat osmičku a naštěstí vše bez bolesti,ani už mě to nebolí..
@kocickanaty Včera po trhání osmičky jsem šla ke své gynekoložce a ta říkala že na bolest i zubu si můžu vzít algifen,že u něj v těhotenství není omezení..🙂

alkuska
6. bře 2019

Já jen k tomu ibalginu... on se dávat ve 3. trimestru nemá, pže uzavírá Botalovu dučej (pro toho, kdo ví). Pro laiky - může ohrozit krevní oběh plodu. Může se paralen, nebo nějaké lokální anestetikum. Nejlíp ale skočit k zubaři, může se i na zubařský rtg, ten svítí jen na hlavu, a ve 3. trimestru už obecně není tak nebezpečný jak na začátku.

tehulkamaminka
6. bře 2019

@kaczorka já nevím. Mě ve všech těhotenstvích povolili pouze paralen, saridon si beru na vlastní nebezpečí, jinak algifen je po brufenu nejsilnější.... manžel má chronovu chorobu a takže ibuprofen jí jak bonbóny a algifen je poslední u něj záchrana.... já bych se bála když mi povolili jen Paralen, ale každý má jiný názor.

tehulkamaminka
6. bře 2019

Jo mě tu první osmičku trhali minule jak jsem řekla a byl to příjemný doktor, milá sestra a bezbolestné a ani jsem nemrkla už byl venku málem jsem ho spolkla. Cestou domů mě zato posral holub

kaczorka
6. bře 2019

@tehulkamaminka asi co doktor to jiný názor..mě ho právě na tu bolest zubu předepsala 25 kapek 3x denně.. 🙂 Zatím jsem ho teda nebrala protože mě už nic nebolí..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru