icon

Čím nahradit maso v těhotenství při nevolnostech?

reeeza
8. čer 2025

Ahoj jdu si pro radu. Jsem 9tt a je mi špatně ze spousty věcí. Vím, že je to normální, ale trochu se obávám o to, že budou miminku chybět živiny. Přece jen chléb se sýrem, který jím už 3 týdny 2x denně není nijak extra nutričně bohatý. Bohužel to je snad jediné jídlo, ze kterého mi není šoufl. Je mi špatně i jen z představy, že jím např vejce, jogurt, saláty a bohužel i maso. To mě trápí asi nejvíc, že mi maso - včetně ryb- opravdu začalo vadit. Celkově ta hmota a že bych jí měla rozkousávat 😂😅 No jo, ale čím jej nahradit? Postačí luštěniny? Přeci jen jsou to proteiny..

drep
8. čer 2025

Luštěniny se doporučují, je to kvalitní zdroj bílkovin. Jinak nechutenství v prvním trimestru, u někoho i se zvracením, je fakt běžný, nedělej si s tím hlavu. Při těhotenství s dceroz jsem v prvním trimestru jedla jenom knedlíky s vajíčkem😀

mishka87
8. čer 2025

Moje mamka jedla při těhotenství s bráchou jen suchý rohlíky a mléko. Občas jablko. Nic jiného celé těhotenství do sebe nedostala. Brácha nevypadá, že by nějak výrazně utrpěl. Já prvních 20 týdnů taky skoro nic nejedla. Celé těhotenství jsem nemohla ani vidět jakoukoliv listovou nebo zelenou zeleninu. Kupodivu mi saláty smrděly, i když žádnou vůni prakticky nemají. Sice jsem brala Pregnium od walmarku, ale určitě by to šlo i bez doplňků stravy. Já ani později nijak moc nejedla a spousta jídel do mě ani nešla. Ani chutě jsem neměla. No a i když jsem trpěla nedostatkem kyseliny listové, která je dobrá na vývoj mozku, máme doma nadprůměrně inteligentní a zdravé dítě. Jez, co ti tělo dovolí. Ono si poradí a řekne samo

klokanka31
8. čer 2025

@reeeza Mně špatně nebylo, ale jedla jsem prostě na co jsem měla chuť. Ze začátku těhotenství jsem ujížděla na rohlíkách se salátem. Ke konci jsem zase jedla hlavně zmrzlinu, spousty zmrzliny 😁 A malá naprosto v pořádku, krásná a zdravá 😊

kristyn86
8. čer 2025

Neres to,stejne to nema reseni. Ja jsem prvni trimestr prozvracela,byla jsem ziva jen z vody,obcas rohlik ci piskot. Blbe a zvraceni se me drzelo i ve druhem trimestu,ale uz jsem dokazala neco i snist. Nedelo mi dobre teple jidlo,to me navalovalo. Nejedla jsem maso ani ryby. To az po porodu. Takze bud rada aspon za chleba se syrem 😀 Treba se to urovna a bude zase dobre.

cilkat
8. čer 2025

Ve skutečnosti v tuhle chvíli záleží, jak jsi jedla zhruba posledního půl roku. Miminko si živiny prostě vezme ze zásob tvého těla. Až bude líp, budeš zase jíst líp, ať máš "na finiš" a na následné kojení.

chumlee71
8. čer 2025

@reeeza já byla v těhotenství vegetarián a to jinak maso jím min 5x týdně. Těhotná jsem byla 2x a ani jeden maso nechtěl vidět. Jednou to přešlo v šestém měsíci a u druhého jsem maso začala jíst až po porodu. A taky jsem nejedla ani pečivo,jen jsem ho cítila zvracela jsem . Jediné co jsem jedla byli rajčata v jakém koliv provedení a oba kluci jsou ok a je jim 5 a 7 let.