Zkažené maso v 1. trimestru. Uklidní mě někdo?

szuzia
2. črc 2021

Ahoj ženy, normálně špatné maso poznám po čichu. Jenže včera se grilovalo a maso bylo naloženo v dost výrazné marinádě, takže jsem nic nepoznala 😣 První kousek se mi zdál chuťově v pořádku, ale druhý byl takový zvláštní. Večer jsem dostala šílené křeče do žaludku. Dost na to trpím. Normálně mi pomáhá Algifen, ale teď když jsem v 9tt jsem se bála si ho vzít. Udělala jsem si čaj na žaludek a snad to pomohlo. Ale mám hrozný strach. Co když to mrňouskovi ublížilo? 😥 Na další kontrolu jdu až za 3 týdny. Ženy uklidní mě někdo trochu? Jsem z toho zoufalá. Strašně si vyčítám, že jsem to jedla.

leniczka23
2. črc 2021

Mrňousek maso nehamal, mrňouskovi nic nebude, jedinej kdo to odnese budeš ty a to.pouze srajdou nebo zvracením 😉 buď v klidu.

bigbig
2. črc 2021

Vezmi si živočišný uhlí. To se v těhotenství může. Pokud byly jen křeče a rychle to přešlo, žádný zvracení, průjem atd, tak si myslím že by to mělo být v pohodě. Bylo to maso dostatečně propečený?

szuzia
autor
2. črc 2021

@leniczka23 Děkuji 😊 Hned jsem klidnější.

leniczka23
2. črc 2021

@szuzia Mátovej čaj je super na žaludek. Ať si brzy ok😊

szuzia
autor
2. črc 2021

@bigbig Dnes snad už dobrý. Nezvracím a průjem taky nemám. Ano maso bylo dostatečně propečené. Kvůli mým problémům všechno pečeme o trochu déle a kontrolujeme to. Děkuji.

meronym
2. črc 2021

@szuzia Priroda je chytra, chrani dite, odnese to telo matky. Takze bud v klidu.

szuzia
autor
2. črc 2021

@leniczka23 Máme doma směs na žaludek s mátou a piju vodu s citronem a mátou, tak snad to bude dobrý. Děkuji 😊

szuzia
autor
2. črc 2021

@meronym To doufám 😂 Děkuji. Hned jsem klidnější.

12misulkq
2. črc 2021

@szuzia za mě s matou opatrně v těhotenství se nemá.... 🙂 a myslím ze malej bude v pohodě 🙂

hanka_333
2. črc 2021

@szuzia ten kdo maso ochucoval si nevsiml ? Kazdopadne at je vse ok. Vzala bych si laktobacily

cilkat
2. črc 2021

S mátou v těhotentsví opatrně - prý se nemá pít dlouhodobě, protože prý může zhoršit krevní obraz. Jednorázově by ale měla být ok. Stejně jako jednorázové bolení žaludku. Průšvih by mohla být nějaká bakteriální nákaza, která by vedla k intenzivnímu zvracení/průjmu, kde by vznikla dehydratace a přílišná zátěž organizmu. To by ale muselo být maso nedopečené. Jednorázově se o tom miminko nijak nedozví 😉 .

leniczka23
2. črc 2021

@12misulkq Mata se v těhotenství normálně může, jen ne dlouhodobě a v normálním množství. Jako se vším 😊

szuzia
autor
2. črc 2021

@12misulkq @cilkat Tak to jsem netušila. Mám Leidenskou mutaci a jsem hlídaná na hematologii. O mátě mi nikdo nic neřekl. Děkuji.

szuzia
autor
2. črc 2021

@hanka_333 Když se marinovalo bylo v pořádku. Ty mám, to je dobrý nápad. Děkuji.

12misulkq
2. črc 2021

@leniczka23 to vím, ze z jednoho pití kulový 🙂 ale já to pochopila jak dotyčná psala ze to pije kazdej den víc jak jednu skleničku 🙂 plus ten čaj 🙂

cilkat
2. črc 2021

@szuzia Máta obecně uvolňuje svaly, včetně tech hladkých, které jsou jak v žaludku a střevech, tak třeba v žilách a tepnách. Může tak zvyšovat prokrvení, což se v těhotenství často považuje za ryzikové, ale dělá to spoustu potravin a u tý máty to není až tak extra výrazné (ale je to jediné, co mě napadá ve spojitosti s Leidenskou mutací a myslím, že tam je to spíš pozitivní učinek). Co jsem pochopila, tak je tam v těhotenství problém spíš s tím, že látky z máty se rozkládají na nějakou odpadní látku, kterou tělo matky zároveň musí odstraňovat i v tělíčka plod, a která se tím pádem může v krvi nebezpečně hromadit. Ale přímo ten mechanizmus neznám.

klokanka31
2. črc 2021

@szuzia Já zas v těhotenství snědla na grilování špatný párek. Bylo mi zle, dodnes nesnesu ani slovo "grilování", ale malé se nic nestalo 🙂

orisek56
2. črc 2021

U druhé dcery v 1. Trim mi babička naložila pečené kuře na uvítanou.... A začala jsem s chutí jist az po chvíli jsem ucítila že je část skazena, prostě jsem asi měla cichovy senzory v háji..no covid ještě v té době nebyl 😆, sice se mi zvedl kufr, ale udržela jsem to v sobě.... Teda ráno byl fofr z druhé strany. No a holka je v pořádku.

szuzia
autor
3. črc 2021

@klokanka31 @orisek56 Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Děkuji za uklidnění 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru