icon

Co na zácpu v těhotenství

hasara33
19. bře 2019

Ahojky holky, jsem v 10 TT a trápí mě šílená zácpa, nikdy jsem na ní netrpěla takže nevím, jak si s tím poradit. Co vám nejvíce pomohlo nejvíce? Jinak jím hodně ovoce (ujíždím teď na něm 😀), snažím se převážně celozrnné pečivo, jogurty, zeleninu atd .. samozřejmě sem tam nějaké sladké ale jinak se spíš snažím stravovat zdravěji..o to víc nechápu tu zácpu ...děkuji za rady ☺️

lucifux
•
19. bře 2019

@hasara33 já hodně baštím jablka, luštěniny a ryby... Každý den sním aspoň jedno jablíčko. Hlavně hodně tekutiny, opravdu minimálně 2 litry.

ah1234
•
19. bře 2019

Skus svestkovu stavu 🙂

veronikacv
•
19. bře 2019

Mně pomáhají ovesné vločky k snídani 🙂 Pak taky kompoty nebo kefíry 🙂 Ale jsou dny, kdy zabere opravdu jen kafe.. 🤐

malinkaelinka
•
19. bře 2019

Měla jsem úplně to samé... za mě opravdu hodně pít, obecně jsem zjistila, že mám na těhotenství vyšší spotřebu vody a to piju odjakživa dost. Pak určitě zelenina v větším než velkém množství a pohyb... a bacha na čokoládu 🙂 🙂 a jestli tě to uklidní, po 12 tt problém zmizel a teď v 18 tt chodím veselé i třikrát denně :D

moly001
•
19. bře 2019

@hasara33 lactulosa sirup, může se v těhotenství

marketa1218
•
19. bře 2019

Také jsem trpěla pomohli trošku activie, takové ty jogurty na pití. A celkově více pít, já jsem nikdy moc nepila, ale v těhotenství teda mám daleko větší žízeň. Jinak ve druhém trimestru zácpa odešla a chodím téměř každý den a je to teda úleva 😁

emerencie
•
19. bře 2019

Já na zácpu trpěla celé první i teď ve druhém těhotenství..... nezabírá nic,někdy sklenice piva, ale jedinná moje jistota jsou glycerinové čípky....vím, že by se neměli užívat často, ale bez nich si to nedokážu představit.

tercasv
•
19. bře 2019

Já na to teď taky trpím, jsem ve 33tt a v lékárně mi poradili glycerinové čípky, ale jen občas a rozpustnou vlákninu Inulin nebo tak nějako. V balení je 25 sáčků a stálo to nějako do 100 Kč. Dá se to smíchat s čajem, džusem, jogurtem, nastrouhaným jablek. Chuť je mírně nasládlá 🙂

vercik83
•
19. bře 2019

Svestky

makronka222
•
19. bře 2019

pomohli az glycerinovy cipky. A to jen trochu.

amenophus
•
20. bře 2019

Jak uz bylo zmineno - hodne pit. Me pomahalo hlidat si pitny rezom, plus k snidani porridge a dzus a do dzusu jeste rozmichat lzicku psyllia. To psyllium mi tehdy doporucila porodni asistentka a fakt pomohlo.

hasara33
autor
•
20. bře 2019

Děkuji moc za rady holky 😉 pít se snažil hodně, vypiju tak 2 litry plus mínus takže v tom snad problém nebude ☺️ nicméně včera mi překvapivě pomohl česnek 😀😀😀

eukamaminka
•
Autor odpověď smazal
•
eukamaminka
•
20. bře 2019

Také s tím mám problém (25tt). Jím hodně ovoce, piju kefir, ráno skleničku teplé vody a koupila jsem si i v lékárně sirup Fructolax. A mám stejně i tak problém.

netopejr
•
9. dub 2019

Meloun. Aspoň pul litru horkého čaje.