Dá mi gynekolog PN?

amendee12
29. únor 2016

Ahojky chci se zeptat zítra jdu k dr si řict o neschopenku, první tehotenstvi rizikove, druhe potrat. Myslíte že mě nechá doma? V práci taham težké veci pak mě bolí břicho a mam strach aby opet nepotratila ☹

ellennat
29. únor 2016

O neschopenku si řekni, urcite to nebude problém.

andrejka3741
29. únor 2016

Budu Ti držet palce aby ti dr. neschopenku dal.
Kolegyně ted v pátém měsíci u nás v práci, problémy s tlakem a dr. jí neschopenku nedal, že prý to na to, aby byla doma ještě neni. Šla k obvodní a ta jí neschopnost napsala.
Někdo, kdo PN fakt potřebuje ji kolikrát nedostane a leckterá co zrovna zjistí že je těhotná, už má rizikové, při tom jí nic neni a práci má takovou,že by třeba ještě chvíli pracovat mohla.
Tím netvrdím,že neschopenku nedostaneš, jen jsem si vzpoměla na tento případ.

amendee12
autor
29. únor 2016

Jsem zvedavá čtu dost diskusi že ji nedostali:-/

shine2015
29. únor 2016

@amendee12 narok na ni mas. Mel by Ti ji vystavit. Trvala bych na pn a pokud by mi ji nedal,nasla bych si jineho lekare.

michalelka
29. únor 2016

@amendee12 i kdyby ti jí nedal, tak jdi za obvodní a normálně jí popros a zároveň předimenzuj co ti je a není.
Sice těhotná nejsem, ale dnes jsem o tom mluvila se svou lékařkou-> kdyby mi gynekolog (v nouzi nejvyšší) nechtěl PN dát, mám přijít. Je to o lidech, na konec si to stejně bude obhajovat doktor.

luckylee
29. únor 2016

Mi ji gyndar napsat nechtel.Napsala mi ji obvodni(mela jsem i krev v moci) ale po 14dnech uz mi ji rusila ze si me ma gyndar prevzit.No hrozny prpblem to byl protoze pokud mas jen blbou praci tak to ma na starost zamestnavatel aby ti ty podminky upravil.Nakonec jsem si to vylozene vybrecela a byla jsem na zhrouceni protoze kdyby mi to nenapsal tak bych musela dat vypoved a jeste dojizdet na pracak 40km daleko.Budu ti drzet palce.

ameline
29. únor 2016

Ahoj, trvej si na PN.....je to smutné, moje sestra měla nepěknou zkušenost, první dvě těhotenství jí dali PN hned, má problémy se záda, tak prý nebylo co řešit,měla hned rizikové, potřetí otěhotněla když byla zaměstnána a práci měla velmi náročnou a nebezpečnou pro těhotné a gynekolog se k tomu postavil tak, že jí řekl, že jí neschopenku nedá, že není nemocná ale těhotná a jestli má těžkou práci, tak ať ji přeřadí na jinou pozici, jenže u sestry v práci nešlo ji přeřadit na jinou pozici, tam lehké pozice nemají, tak on jí řekl, že ho to nezajímá, sestra byla úplně v šoku,krvácela lehce a měla bolesti v podbřišku, tak šla k jinému gynekologovi a ten jí řekl, že jí dá PN, ale že jí udělá nějaké testy a musí je zaplatit, kolem 3000,- ,chtěl z ní dostat peníze nebo co, tak pak sestra zjistila, že ty testy se u jiných gynďáků neplatí,tak šla k obvodní a ta ji dala PN, ale pak už žila ve strachu, jestli jí PN neukončí až do kolikátého měsíce, jako realita fakt děs....já myslím, že je v zákoníku, pokud nejde těhotnou převést na lehčí jinou pracovní pozici, že může dostat i výpověď, ale nechci strašit, nemám to ověřené, ale u sestry to tam se o tom povídalo...tak nevím...
Držím pěstičky, ať ti to dobře dopadne!

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
luckylee
29. únor 2016

Ano.V pripade ze nemuze zamestnavatel preradit na lehci praci tak by mela tehule zustat doma za plny plat.To mi rikal doktor nekolikrat a moc nechapal,ze moji praci jako tezkou nikdo neuzna.Prescasy nam nepsali a psychicky teror se tezko dokazuje.Kdybych to resila pres inspektorat tak driv porodim nez se k tomu dostanou.Gyndar me uklidnoval tim,ze kdyz potratim tak z nich aspon muzu vysoudit penize.Vaaazne supr rada.

amendee12
autor
1. bře 2016

Tak holky PN mám ode dneška🙂 sice mě říkal o tom zaměstnavateli že je povinej, ale ja mu řekla že 1 těhu jsem měla rizikový, druhé jsem měla potrat a ted už se bojim tak mě to napsal. Ještě jsem chtěla tu PN už budu mít do konce těhu? Nebo mě jí muže ukončit dříve? Do PN mi napsal rizikové těhu. Tak co myslíte?

madinina
22. bře 2016

Ahoj holky, ja dělám v bance, takze fyzicky náročnou práci nemám, psychicky ale ano... Jsem v třetím měsíci a na PN ještě nechci, jenže jsem začala omdlévat...tlak mám v pořádku. Necítím se dobře a není to příjemné, když omdlím a stejně musím v práci být, jelikož máme podstav. Mám celkem obavy, že když to povím lékaři, řekne mi, že to je běžné a případnou PN mi nedá... Máte s tímto někdo zkušenost??

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru