Dcera užila drogu a potom zjistila, že je těhotná - co teď?
Dobry den , moja dcera je tehotna zistila to az teraz v 5 tyzdni ale priznala sa mi ze tyzden predtym ako to zistila uzila aj tvrde drogy ako je pervitin , chcem sa vas opytat ci moze byt dietatko ohrozene ci to ma hned riesit . Samozrejme od kedy zistila ze je tehotna tak dodrzuje prisny zdravy rezim . Prosim poradte mi . Dakujem
Pokud by jsi chtěla, napiš mi sz. Návykové látky jsou můj obor
@perla28
pisu sz,mam taky dotaz 🙂
Jak mám zkušenosti, tak zrovna fetackam se rodí většinou zdravé děti. Takové ty nemocné, nebo s vývojovou vadou porodi skoro vždycky maminka, co miminko přeje a těší se.
@daggg Dobrá poznámka. Mám to přímo v rodině, kde jsou rodiče též nevidící, tam si zas myslí, že dítě užívá jen marihuanu, přitom to došlo do fáze, že už ani nechodí do práce, nežije normální život. A velmi se diví, že bohužel malý vnuk tam jezdit nebude, dokud budou mít doma drogové doupě. Drogy jsou prostě průšvih, veliký. Neznám nikoho kdo by nárazově užil pervitin, vždy je to delší doba užívání a předchází tomu alkohol, marihuana, pařby a specifická skupina lidí okolo toho.
@avadake
nebo je taky otec neznamy...
@daggg
taky mi to prijde,ze ma ruzove bryle na ocich.jsem rada,ze nejsem sama
@zelenaesmolda Ono je to logické.. Láska je mnohdy slepá a obzvláště ta mateřská.. Ale v momentě, kdy se jedná i o dalšího človíčka by bylo potřeba z toho obláčku jit dolů.. A buďme k sobě upřímné.. Každá z nás někdy zalhala své matce a ta tomu “věřila”... Byť šlo třeba jen o půjčenou řasenku 🙄
@daggg
s tim se neda nesouhlasit 🙂
At to nastavajici mamca rekne lekarum. Po pravde, kolik drog vzala a kdy a jak na tom je ted. V 1. trimestru je vse citlive. Cim vic toho zamlci, tim hur pak pro ni a dite. Navic v tehotenstvi se bere krev, moc, delaji se ruzne rozbory. Nastavajici babicce preji hodne sil behem tehotenstvi dcery i po porodu, bude je potrebovat. Jinak typicke tvrzeni uzivatele drog je "ja si to davam jen obcas, prilezitostne", "ted uz nic neberu", takze je treba byt na pozoru, ne vse muze zaznit od dcery tak, jaka je realita. Asi bych byla celkem zdesena, kdyz bych se dozvedela, ze si moje dite dalo nekde, byt jednorazove, pervitin.
Samozřejmě, že řešit. Holka je s prominutím pitomá. V první řadě, brát drogy je problém. Zkusila nebo užívá pravidelně? Tak jako tak, chová se nedospěle. A teď má být matka. Nebudu ji odsuzovat. Ale měla by se zamyslet.
Diskuze je víc než měsíc stará... Jak to pokračuje? Dcera stále nepije, nekouří, nefetuje? I když kromě cigaret, které cítíš, bys ostatní poznat nemusela.. a miminko? Zatím v pořádku? K tvé první otázce - samozřejmě že pervitin může vývoj plodu ovlivnit ☹
@salmaz
jak to dopadlo?

Ať se optá lékaře, snad to bude v pořádku. Kolega mi kdysi říkal, že snad do sedmi nebo osmi týdnů je dítě nějak chráněné, oni se báli, protože takhle na začátku byli se ženou na pařbě a pili ostošest. Mmch jednou jsem si dala extázi, chtěla jsem vyzkoušet, takže podle místních mravokárců jsem těžká feťačka, a vy si z z těch bab tady nedělejte těžkou hlavu 🙂 a těšte se na vnoučátko 🙂