Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@nikishkaaaa Neboj, miminko určitě bude v pořádku, hlavně ať jsi ty taky 😉 Ten lék neznám a to té opravdu bolí žaludek, není to nevolnost? Můžeš zkusit vlažný mátový čaj.
@ircza007 nene,praveze asi mám mykozu,takže mi predepsala nějaké tabletky,co muzu v prvním trimestru,ale nevyrábí se,takže musím počkat do konce týdne,než dojdou do lékárny 🙈 tak to jsem rada,ze nejsem sama,které skoro nic není 😂 a teda přeju spoustu sil na noční,když ti prcek spinka teď 🙈 nečti nic,to je nejhorší,co můžeš udělat,každá jsme jiná,u každé se těhu projevuje jinak opravdu🙂 a určitě to bude v pořádku ❤️ Mě teda bradavky ztmavly,ale u tebe nemusí,fakt jsme každá úplně jiná,každá máme jiné tělo,takže neboj🙂 taky trojčím,ze mi nic není a jestli tam mrňousek je a jestli je v pořádku,ale pak si reknu,ze tomu musím věřit a ze to tak i bude☺️ Jen mám trochu strach z toho zánětu,ale snad se nedostane k prckovi🙈
@ircza007 ne, boli me zaludek, tak doufam, ze se to po 3. Mesici zlepsi 🙈
@nikishkaaaa Zkus ten čaj, mě pomáhá.
@misak48 No já taky začnu malého po obědě budit...spí klidně dvě hodiny a pak je to večer hrozný. Ani ne, že by nechtěl jít spát, ale má moc energie a je úplně šilenej, pak se zbytečně křičí a celkově je ten večer pak takový moc divoký a to neprospívá nikomu. Tak dneska ho prostě po 45 minutách vzbudím, asi to bude pár dní na palici, ale zkusím no.
@pexi no my jsme vcera odpoledne blbnuly venku na sněhu 2,5 hodiny (víc jsem fakt nedala, i když malá řvala, že domů ještě nechce) a nebylo mi to nic platné 😀
@ircza007 já jsem takhle začínala na podzim. Když jsem ji nechala spát dvě až tři hodiny jak vydržela, tak pak nemohla zabrat před půlnocí 🤦 tak jsem ji po půl hodině budila a to chodila večer mezi 8-9. Ale pak se to kolem.vanoc zlomilo a zabírala přes ten den čím dál hůř. Tak jsem to vzdala a nespí vůbec. Večery teda bývají občas trochu náročnější, protože už pak je protivná, ale spí už kolem 7 ☺️
@misak48 Budu to tak muset udělat, navíc byl teď malý nemocný, takže jsem ho nechávala spát, jak potřeboval a hlavně jsme nechodili ven, kde se nejvíc unaví. Dnes už je dobrej, tak půjdeme aspoň na procházku a zkusím ho vzbudit. No jsem zvědavá, jak to budeme dělat, až se narodí sourozenec, zatím si to moc nedokážu představit 😀🙈
@ircza007 Hele a neni mata na seznamu, co by se v tehu nemelo?
@pexi Syn ma ted obdobi, ze nevydrzi nespat...vytuhne kolem 3. nebo 4. Buzeni je pak s revem a spat chodi kolem 11...
@fifinka2020 jo tuhle mezifazi jsme měli taky, než přestala spát úplně. Pomohlo mi striktně ji nenechat spát dýl než 20 minut. Buzení bylo vždycky a obrovským řevem, ale večer šla už v 9. Během cca 14 dní se to zhouplo, že vydrží úplně bez spaní...
@fifinka2020 Není. Ale všeho moc škodí 😉
Syn sám usne až tak kolem 3. Když s ním někdo leží tak se občas podaří i dřív, ale necháváme max. hodinku...
Já jsem úplně k.o. nevím jestli je to těhotenstvím nebo covidem, ale jsem úplně vyřízená už teď 🤦🏻♀️
@fifinka2020 zkoušeli jste dávat spat dřív přes den? Naše malá, jak usnula po 2 hodině, tak večer přicházelo malé peklo... po obědě jsem ji tedy musela uspávat, sama neusnula. Když sama od sebe usnula později, někdy byla vzhůru i do 1 v noci a pohoda, únava nic...
@fifinka2020 máta by se neměla až při kojení, může snižovat produkci mléka. I během těhotenství se nemá snad jen šalvěj...
@pexi tak na tohle bych potřebovala asi školení, jak uspat dítě i když se mu nechce 🙂 já teda uspávám vždycky, sama od sebe mi malá neusnula za ty dva roky snad ani jednou. A když se jí nechce, tak se můžu třeba postavit na hlavu a stejně nezabere :-/
@misak48 No to diky za radu... bala jsem se, ze tech 20 minut je malo (on pak taky place a rika "plosim spinkaaaat), tak budu muset byt duslednejsi...
@pexi Neusne, zkousela jsem x krat... poznam na nem, kdy je unaveny (a nechce spat), ale tahle jsem treba od 12 travila uspavanim treba do 3 a to bylo taky jaksi k nicemu... On uz docela casto i nespal cely den a ted zas tohle no... nejvic me stve, ze neni absolutne rezimovy, uz od miminka... ja rezim miluju a vsude jsem cetla, jak miminka taky... a on mi proste vse bojkotoval, kazdy den jiny, zadne ritualy.... a i ten spanek je kazdy den jiny. Na vcerejsem spal v noci 7 hodin, pres den necelou hodku v aute (od pul 1) a usnul v pul 11...
@misak48 No je fakt, ze v male mnozstvi asi neva... ale cetla jsem, ze pokud ma zena riziko potratu, tak se vylozene nesmi... A pozor, tech bylinek se tusim nesmi vic... vzdycky se radsi podivat.
@vaculovav Ja teda taky nejvic unavovou krizi citim... a covid snad nemam... malicko se to lepsi, ale vzdycky nejhur kolem poledne a pak vecer...
@fifinka2020 jo, děti tu naši výchovu hrozně kazí, že? U nás, když se ustálil nějaký režim, tak vždy max na 2 měsíce a pak zase od začátku hledat nový...
Tak přeji v tomto pevné nervy. U nás největší zlom nastal, když právě stabilně přestala spat přes den. To potom relativně začala i chodit spát plus minus stejně. Jen se ta hodina stále posouvá dál...
@misak48 já si říkám, že top bylo uspávání u kojení, to skoro vždycky zabralo... ale to už je teď dávno pryč.
U nás je hlavně velmi krátká ta fáze únavy a rovnou přechází v přetažené dítě, tak jsem musela být trochu věštec, kdy ji uspávat... stále jede a jede, pak chvilka únavy a už je protivná a přetažená, že je problém i převlékání do pyžamka...
@pexi Adri právě stále ještě jinak než při kojení neusne. Přes den se jí povedlo občas usnout s babičkou jen při zpívání, když jsem nebyla v dosahu, ale jinak je to marné. Manžel občas zkouší uspávat večer, ale ona bez toho prsa prostě nezabere. Povedlo se jim to zatím jednou jedinkrát. V neděli jí budou dva. A já se teda přiznám, že jsem to ani neřešila. Pro mě je to pohodlné 🤷 a do porodu, kdy fakt nebudu k dispozici času dost, to de doby se to nějak vyvrbi...
Ahoj holky tak Mimi je tam kde má být a už mu bije i srdíčko. Dnes jsem 6 TT +3

@maky977 A jeje, jako močák? Jau, to je hodně nepříjemný. No mě je právě taky docela dobře, junior je teda nemocnej a odpoledne spal 2,5 hodiny, takže dneska nás čeká asi dlouhý večer 😬 Já všude čtu ty příznaky, jako tmavě bradavky a kdo ví co a jsem z toho akorát nervózní 🙈