Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
Nemáte taky někdo hrozně žravou? Přestaly se mi objevovat nevolnosti 🎉 ale místo toho mám teď každou chvíli hlad, a když ho ignoruji, tak mě začne být špatně... takto budu mít za chvíli velikost velryby...
@vaculovav Mě doktorka řekla, že tam.mam hematom jako 🐮, ale že v pohodě, že se vstřebá. No když jsem to viděla na tom UTZ, tak jsem se zhrozila, ale snad doktorka ví, co říká. Utrogestan mi předepsali na pohotovosti, hořčík jsem si přidala sama, brala jsem ho i v prvním těhotenství. A zubařka je taky taková laxní, jen mi doporučila hygienu a vše ostatní, že vyřešíme, až porodim. Jenže jestli bude druhej mimiš, jako ten první, tak se nehne od prsa a to teda nevím, jak bych to udělala. Mě čeká také trhání a pak asi implantáty, takže ještě ranec peněz 😬
@ircza007 Ahojky muzu se zeptat jak velky hematom jsi mela? Ja ho mam taky velky 4,5x2cm, pod miminkem. Me rekli, ze se bude bud pomalicku zmensovat a nebo zase praskne. Pry je to ted 50/50😔 U ne nikdo moc pozitivni nebyl😔To je tvoje doktorka moc hodna🍀 Kdy mas jiz zase na utz? Ja az 9/2🤦♀️
@misak48 brala jsem dva v noci a jeden rano a mám teď mít už jen dva v noci a další tyden dávat jen jeden v noci a v pátek už nic 🙂 na screening jdu 22.2.,ale doktorka moje říkala,ze to stačí,tak nevím no🙈😂 aha,tak dobrý,mě praveze zarazilo,ze mě objednala až tak za dlouho😱🙈😂 nejradši bych tam chodila každý tyden😂😂 ale jsem rada,ze to mimi zvládlo ten víkendový stres🥰 a ze je v pořádku ❤️
Ahojky holky, můžu se k vam přidat? Nevím, jak se mam přidat do skupiny sprnovky, zarijovky. Dneska jsme 9+3, v pondělí jdu na kontrolu.. Konečně nevolnosti ustali ale začal,, žlutý,, vytok. Dneska mi mudr dal nějaké globule.
Doma mame dvojcatka 2 a pul lete a toto miminko bylo vy modlene
Ahoj holky, chci se zeptat, vyšlo vám některé zvýšené riziko preeklampsie?
@martinie88 Mě neřekla, jak je veliký, ale že je plošný nad plodovym vejcem a že se vstřebá. No ale když si představíš jakoby vejce, tak ten hematom ho nahoře kopíroval, jakoby měl čepičku 😕 Mě přišel mega, ale doktorka byla úplně v klidu, těžko říct.
Tak on i jestli praskne, tak to ještě neznamená, že smete miminko, může to ustát. Upřímně, to co jsem měla minulý týden, to byly jatka, fakt to bylo příšerný a mimi to ustalo. Ale pak jsem opravdu tři dny jen ležela, manžel odjel s malým k našim a já se zvedala jen na záchod a ohřátí jídla. Zkus co nejvíc odpočívat a moc na to nemysli, i když je mi jasné, že to jen tak nejde 😕 Moc ti držím palce ❤ Já jdu na kontrolu 5/2, ale tu jsem měla standardně naplánovanou.
@ircza007 Moc dekuji💗 Ja ho mam dole a ted trochu klesl, ale v utery byl tak do 1/3 toho plodoveho vejce. V pondeli to byla taky jatka, nastesti jsem jela do nemocnice v cernem, mela jsem to vsude a ordinaci pak museli chvili uklizet🙈 Ale miminko to taky dalo. Taky odpocivam co to jde a zitra bere manzel dceru na vikend k babicce tak si jeste polezim😊 Take ti moc drzim palecky💗
@maky977 tyjo tak to doufám že nevadí, že jsem ho prostě vysadila ze dne na den úplně :-/ mě prostě došel a doktor neříkal nic o tom brát ho dál... Ale v srpnovkach se to řešilo a taky to tak někdo měl. Tak snad to bude OK, když jsem ho měla kvůli hematomu, který už tam není 🤷
@pepsikkeksik tyjo klobouk dolů, že jste chtěli ke dvojčatům ještě sourozence s malým věkovým odstupem 🙂 skupiny se dají vyhledat nebo tě to do nich hodí automaticky, když si zadas na profilu termín porodu 😉
@bomo1 v prvním těhotenství úplně minimální a teď mám screening až v únoru. Tobě vyšlo? A dá se to nějak řešit? Pokud doktori něco navrhují, tak bych do toho určitě šla, bojím se jí jako čert kříže...
@martinie88 No to budeš mít nejlepší, aby sis hezky odpočinula. Tyjo tak to máš asi velikej teda, věřím, že to zvládneš, hlavně netahat malou. Já byla s malým venku, párkrát jsem ho zvedala na houpačku atd a večer jsem zase zašpinila 😕 To dáme! 💪
@pepsikkeksik ahoj, ja jsem podle posledni menstruace 9+2 a taky jdu v pondeli na kontrolu 😉 doma mam 3 letou certici
@ircza007 No prave, ze je velkej😔 Malou uz nastesti nenosim a ven ted chodi manzel a pak pracuje po nocich. Na jare jsme o jedno miminko prisli a tohle s nami proste vydrzi💗 Ja spinim furt, ale doktor rikal, ze je to dobre, ze se hematom vypousti🙏 Presne to dame💪💗🍀
@martinie88 Zkus taky ten hořčík, úplně obyčejný šumak. No ono po tom krvácení bude asi nějakou dobu odcházet sražená krev. Ja jsem také na jaře potratila 😕 No já syna taky nenosim, ale jsou situace...šla jsem třeba nakoupit a najednou mi došlo, že ho musím zvednout do košíku, nebo právě na tu houpačku. Ale když ti teď vypomáhá takhle manžel, tak to máš lepší. Ten můj může jen o víkendu, a to se fakt snaží. Věřím, že to špatné jsme si už vybraly a budeme mít krásná miminka. Posílám další srdíčko ☺️
@nikishkaaaa tak si v pondělí napíšeme, jak jsme dopadly.. To bude dlouhý viiikend
@pepsikkeksik bude, ja jsem mela kontrolu jen v 5+5 a to byl jen vacek bez srdecni akce, tak se bojim. Minule tehotenstvi skoncilo zamlklym potratem, tak tam pujdu v pondeli s velkym strachem 🙈 urcite si dame vedet. Moc drzim pesti 🙂 a at nam vikend utece
@misak48 Muzu se zpetne zeptat? Ja myslela, ze screening ma vetsi casove rozpeti... 12+5 je nejpozdeji?
@ircza007 Je, tak to jsme na tom stejne... 3 roky v pulce dubna 🙂. A ven ho ted dostanu pomalu nasilim 🙂. A nespavec k tomu...
@fifinka2020 Syn je na Čarodějnice. Doteď si pamatuju, jak jsem tlačila a cítila z oken ohně 😀 U nás je momentálně největší problém oblékání, jakékoliv. Převlékání z pyžama, oblékáni ven, převlékání do pyžama...často mi tady ještě v jedenáct lítá v pyžamu, protože prostě ne a ne a ne neprevlikne se 😀 Moje nervy! 😀
@fifinka2020 nene, dá se dělat ještě v průběhu 14. týdne ale ty informace se různí, někde píšou 13+6, někde jen 13+4, někde 13+2. Tak jsem tam radši volala, protože už jsem se tam objednávala po několikáté a oni si mě vždycky brali 12+5. Kdyby to pak bylo ještě o něco starší, tak aby to nebyl problém asi...
@ircza007 Horcik mam Magnosolv, az dojde Magne B6. Ja ho beru kvuli migrenam🙂 To me moc mrzi😢 Takze my jsme si to spatne opravdu vybraly a ted se jen budeme tesit na prvni kopanecky💗🥰

@ircza007 můj doktor to špinění vůbec neřeší. Ascorutin jsem si koupila sama a po tom se to zlepšilo. Krom toho a listovky neberu nic.. včera mi zubařka řekla že mi chce trhat 4! Zuby najednou na konci března 🥺