icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

vaculovav
29. led 2021

@ircza007 můj doktor to špinění vůbec neřeší. Ascorutin jsem si koupila sama a po tom se to zlepšilo. Krom toho a listovky neberu nic.. včera mi zubařka řekla že mi chce trhat 4! Zuby najednou na konci března 🥺

pexi
29. led 2021

@vaculovav to lze? 😱 moje zubařka mi teď nechtěla ani najednou vrtat všechny kazy... tak to mám rozloženo do více návštěv...

pexi
29. led 2021

Nemáte taky někdo hrozně žravou? Přestaly se mi objevovat nevolnosti 🎉 ale místo toho mám teď každou chvíli hlad, a když ho ignoruji, tak mě začne být špatně... takto budu mít za chvíli velikost velryby...

vaculovav
29. led 2021

@pexi no prý je to nejlepší dělat uprostřed těhotenství. Ale jako mám z toho hrůzu. Nevím jak pak budu jíst 🙄 a hlavně němůžu pořádně ani nic od bolesti

pipiinka
29. led 2021

@vaculovav nedokážu si představit 1, natož 4 najednou.

pexi
29. led 2021

@vaculovav tak to je mazec... nejste v tom sami. Mě taky ještě čeká zábava se zuby... v 7 týdnu mě chytnul zánět nervu a teď to mám už podruhé provizorně ošetřené..., druhý zub prasknul... Přeji hodně sil, ať je vše v pohodě. 🍀🍀🍀

jenssy
29. led 2021

@maky977 děkuju, ale já mám jedno o 2 týdny opožděné a druhé ještě o další týden 😔

ircza007
29. led 2021

@vaculovav Mě doktorka řekla, že tam.mam hematom jako 🐮, ale že v pohodě, že se vstřebá. No když jsem to viděla na tom UTZ, tak jsem se zhrozila, ale snad doktorka ví, co říká. Utrogestan mi předepsali na pohotovosti, hořčík jsem si přidala sama, brala jsem ho i v prvním těhotenství. A zubařka je taky taková laxní, jen mi doporučila hygienu a vše ostatní, že vyřešíme, až porodim. Jenže jestli bude druhej mimiš, jako ten první, tak se nehne od prsa a to teda nevím, jak bych to udělala. Mě čeká také trhání a pak asi implantáty, takže ještě ranec peněz 😬

martinie88
29. led 2021

@ircza007 Ahojky muzu se zeptat jak velky hematom jsi mela? Ja ho mam taky velky 4,5x2cm, pod miminkem. Me rekli, ze se bude bud pomalicku zmensovat a nebo zase praskne. Pry je to ted 50/50😔 U ne nikdo moc pozitivni nebyl😔To je tvoje doktorka moc hodna🍀 Kdy mas jiz zase na utz? Ja az 9/2🤦‍♀️

maky977
29. led 2021

@misak48 brala jsem dva v noci a jeden rano a mám teď mít už jen dva v noci a další tyden dávat jen jeden v noci a v pátek už nic 🙂 na screening jdu 22.2.,ale doktorka moje říkala,ze to stačí,tak nevím no🙈😂 aha,tak dobrý,mě praveze zarazilo,ze mě objednala až tak za dlouho😱🙈😂 nejradši bych tam chodila každý tyden😂😂 ale jsem rada,ze to mimi zvládlo ten víkendový stres🥰 a ze je v pořádku ❤️

maky977
29. led 2021

@jenssy Jo takhle,no uvidíš 🤍 určitě se alespoň jedno udrží,neboj se🙏🏻 Ono je to teď hlavně na přírodě ten první trimestr🙈 ale určitě to dobre dopadne,dej pal vedet❤️🙏🏻

pepsikkeksik
29. led 2021

Ahojky holky, můžu se k vam přidat? Nevím, jak se mam přidat do skupiny sprnovky, zarijovky. Dneska jsme 9+3, v pondělí jdu na kontrolu.. Konečně nevolnosti ustali ale začal,, žlutý,, vytok. Dneska mi mudr dal nějaké globule.
Doma mame dvojcatka 2 a pul lete a toto miminko bylo vy modlene

bomo1
29. led 2021

Ahoj holky, chci se zeptat, vyšlo vám některé zvýšené riziko preeklampsie?

ircza007
29. led 2021

@martinie88 Mě neřekla, jak je veliký, ale že je plošný nad plodovym vejcem a že se vstřebá. No ale když si představíš jakoby vejce, tak ten hematom ho nahoře kopíroval, jakoby měl čepičku 😕 Mě přišel mega, ale doktorka byla úplně v klidu, těžko říct.
Tak on i jestli praskne, tak to ještě neznamená, že smete miminko, může to ustát. Upřímně, to co jsem měla minulý týden, to byly jatka, fakt to bylo příšerný a mimi to ustalo. Ale pak jsem opravdu tři dny jen ležela, manžel odjel s malým k našim a já se zvedala jen na záchod a ohřátí jídla. Zkus co nejvíc odpočívat a moc na to nemysli, i když je mi jasné, že to jen tak nejde 😕 Moc ti držím palce ❤ Já jdu na kontrolu 5/2, ale tu jsem měla standardně naplánovanou.

martinie88
29. led 2021

@ircza007 Moc dekuji💗 Ja ho mam dole a ted trochu klesl, ale v utery byl tak do 1/3 toho plodoveho vejce. V pondeli to byla taky jatka, nastesti jsem jela do nemocnice v cernem, mela jsem to vsude a ordinaci pak museli chvili uklizet🙈 Ale miminko to taky dalo. Taky odpocivam co to jde a zitra bere manzel dceru na vikend k babicce tak si jeste polezim😊 Take ti moc drzim palecky💗

misak48
autor
29. led 2021

@maky977 tyjo tak to doufám že nevadí, že jsem ho prostě vysadila ze dne na den úplně :-/ mě prostě došel a doktor neříkal nic o tom brát ho dál... Ale v srpnovkach se to řešilo a taky to tak někdo měl. Tak snad to bude OK, když jsem ho měla kvůli hematomu, který už tam není 🤷

@pepsikkeksik tyjo klobouk dolů, že jste chtěli ke dvojčatům ještě sourozence s malým věkovým odstupem 🙂 skupiny se dají vyhledat nebo tě to do nich hodí automaticky, když si zadas na profilu termín porodu 😉

@bomo1 v prvním těhotenství úplně minimální a teď mám screening až v únoru. Tobě vyšlo? A dá se to nějak řešit? Pokud doktori něco navrhují, tak bych do toho určitě šla, bojím se jí jako čert kříže...

ircza007
29. led 2021

@martinie88 No to budeš mít nejlepší, aby sis hezky odpočinula. Tyjo tak to máš asi velikej teda, věřím, že to zvládneš, hlavně netahat malou. Já byla s malým venku, párkrát jsem ho zvedala na houpačku atd a večer jsem zase zašpinila 😕 To dáme! 💪

ircza007
29. led 2021

@misak48 V prvním těhotenství jsem ho také brala a vysadila pak najednou a bylo to bez problémů ☺️

nikishkaaaa
29. led 2021

@pepsikkeksik ahoj, ja jsem podle posledni menstruace 9+2 a taky jdu v pondeli na kontrolu 😉 doma mam 3 letou certici

bomo1
29. led 2021

@misak48 vyšlo mi dneska riziko 1:147, pry se takhle brzo nasazuje acylpyrin který riziko snižuje. Kdyby se to zhoršilo, tak vůbec nevím co se s tim dá dělat

maky977
29. led 2021

@misak48 třeba to tak může byt,ale mě moje dr říkala,ať ho vysazuji postupně😶 tak nevím 🙈

martinie88
29. led 2021

@ircza007 No prave, ze je velkej😔 Malou uz nastesti nenosim a ven ted chodi manzel a pak pracuje po nocich. Na jare jsme o jedno miminko prisli a tohle s nami proste vydrzi💗 Ja spinim furt, ale doktor rikal, ze je to dobre, ze se hematom vypousti🙏 Presne to dame💪💗🍀

ircza007
29. led 2021

@martinie88 Zkus taky ten hořčík, úplně obyčejný šumak. No ono po tom krvácení bude asi nějakou dobu odcházet sražená krev. Ja jsem také na jaře potratila 😕 No já syna taky nenosim, ale jsou situace...šla jsem třeba nakoupit a najednou mi došlo, že ho musím zvednout do košíku, nebo právě na tu houpačku. Ale když ti teď vypomáhá takhle manžel, tak to máš lepší. Ten můj může jen o víkendu, a to se fakt snaží. Věřím, že to špatné jsme si už vybraly a budeme mít krásná miminka. Posílám další srdíčko ☺️

pepsikkeksik
29. led 2021

@nikishkaaaa tak si v pondělí napíšeme, jak jsme dopadly.. To bude dlouhý viiikend

nikishkaaaa
29. led 2021

@pepsikkeksik bude, ja jsem mela kontrolu jen v 5+5 a to byl jen vacek bez srdecni akce, tak se bojim. Minule tehotenstvi skoncilo zamlklym potratem, tak tam pujdu v pondeli s velkym strachem 🙈 urcite si dame vedet. Moc drzim pesti 🙂 a at nam vikend utece

fifinka2020
29. led 2021

@misak48 Muzu se zpetne zeptat? Ja myslela, ze screening ma vetsi casove rozpeti... 12+5 je nejpozdeji?

fifinka2020
29. led 2021

@ircza007 Je, tak to jsme na tom stejne... 3 roky v pulce dubna 🙂. A ven ho ted dostanu pomalu nasilim 🙂. A nespavec k tomu...

ircza007
29. led 2021

@fifinka2020 Syn je na Čarodějnice. Doteď si pamatuju, jak jsem tlačila a cítila z oken ohně 😀 U nás je momentálně největší problém oblékání, jakékoliv. Převlékání z pyžama, oblékáni ven, převlékání do pyžama...často mi tady ještě v jedenáct lítá v pyžamu, protože prostě ne a ne a ne neprevlikne se 😀 Moje nervy! 😀

misak48
autor
29. led 2021

@fifinka2020 nene, dá se dělat ještě v průběhu 14. týdne ale ty informace se různí, někde píšou 13+6, někde jen 13+4, někde 13+2. Tak jsem tam radši volala, protože už jsem se tam objednávala po několikáté a oni si mě vždycky brali 12+5. Kdyby to pak bylo ještě o něco starší, tak aby to nebyl problém asi...

martinie88
29. led 2021

@ircza007 Horcik mam Magnosolv, az dojde Magne B6. Ja ho beru kvuli migrenam🙂 To me moc mrzi😢 Takze my jsme si to spatne opravdu vybraly a ted se jen budeme tesit na prvni kopanecky💗🥰

Strana