icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

ovesova
25. pro 2020

@misak48 taky se tedy přidávám s clear blue

fififjonka
25. pro 2020

@misak48 jo, večerní nevolnosti znám z prvního těhotenství, celý 1. teimestr jsem přesně v 6 večer začala zvracet 🙈

martinie88
25. pro 2020

@maky977 Ja zvracela cele tehotenstvi a nic mi nepomohlo🙈 Drzim palce at se ti brzy udela lip💗

bondie
25. pro 2020

@misak48 ano 🥰🥰 nemohla jsem to udělat lépe

maky977
25. pro 2020

@martinie88 jejda nestraš😱😂 to by mě asi kleplo😂 ja dneska rano skoro omdlela,jak mi bylo zle😂😂😂 děkuji moc❤️❤️❤️

martinie88
25. pro 2020

@maky977 Hele kazda to nema tak na prd jako ja🙈 Moje segra treba nezvracela vubec, mamka taky ne a ja byla furt na wc🙈 Ono se to urcite zlepsi neboj💗

ela_ellie
25. pro 2020

@misak48 ja s tim bojovala!!! Ale stalo to za to 🙂 😊

maky977
25. pro 2020

@ela_ellie ja vím,ze pak ten malinký uzlicek bude za to stát. I dnes,jak jsem byla na tom ultrazvuku a videla toho prďolku a jak mu ťuká srdíčko ,tak mě to nakoplo a vydrzim to🙈💪🏻 Jen za tyden se vracím do práce a chci tam chvíli vydržet,protože mi konci smlouva 6.1.,takže ji potřebuji prodloužit 🙈 jen nevím,jak to tam zvládnu,když budu mít takové stavy🤣

vendousek
25. pro 2020

@misak48 Ahojky,hlásím se do klubu,moc ráda se k vám připojím😊 Jsem 7t+4..Potvrzené těhotenství v děloze,na kontrolu jdu 8.1.Čekáme 1.miminko♥️

ovesova
26. pro 2020

Tak jsem zvedava jak toto dopadne. Jsem dnes 11-12 dpo čárka sílí.
Je to moje první Ťehu. A máme z toho obrovskou radost. Zatim priznaky nic moc jen nemám moc chuť k jidlu musím se nutit. Ale to mi upřímně moc nevadí protože už zeď jsem dost tlustá😪 bojím se abych tolik nepribrala. Jo a chodím často na záchod. A jsem taková citlivá rozbrecel me dnes film sám doma. 🙈

misak48
autor
26. pro 2020

@ovesova já dneska zjistila, že se nevejdu do žádné podprsenky 🤣 tentokrát jsem to fakt nečekala, vzhledem k tomu, že pořád ještě kojím první dítě 🤣

ovesova
26. pro 2020

@misak48 tak zrovna u prs by mi to nevadilo Haha. Ale já musím nějak zhubnout. Nejsu úplně super tlustá ale doktor říkal ze mám se hejbat a jist zdravě. Ze to vubev neuškodí když zhubnu do 5 kg

misak48
autor
26. pro 2020

@ovesova já mám v tomhle "výhodu" té cukrovky. Hned po zjištění těhotenství musím najet na dietu a záhy dostanu i inzulín. Měla jsem před prvním tehu taky dost nadváhu a díky tomuhle jsem šla rodit s +4 kg a z porodnice jsem šla -10 než před těhotenstvím. Během prvních pár měsíců kojení šlo dolů ještě dalších 5 úplně samo... Každopádně kdybys fakt chtěla teď během toho tehu držet nějakou dietu, tak ta na tehotenskou cukrovku je vhodná. Je to vyvážený jídelníček a většinou když se na něj přejde, tak jde váha trochu dolů...

ovesova
27. pro 2020

@misak48 no on mi doktor totiz strašil tím že bych ji mohla dostat. Mám 169cm a 75kg. Jak jsi na tom ty byla před první těhu? A ty jsi nikdy predtim cukrovku neměla?
Tu dietu Máš přímo na míru sepsanou nebo jsis ji jen vygooglila?

katulatko12
27. pro 2020

Ja jsem dneska 7+1tt uz v 5tt zatim jen gestacni vacek se zloutkovym dalsi kontrola az 11.1.

b91
27. pro 2020

@misak48 a prosím, nemáš někde vzorový ten jídelníček? 🙂

misak48
autor
27. pro 2020

@ovesova já nemám tehotenskou, ja mám diabetes normálně dědičný zjištěný už v pubertě. Ale normálně jsem relativně bez omezení, jen v těhotenství píchám inzulin a mám přísnou dietu kvůli miminku. A tvůj doktor kecá pěkné nesmysly. Jednak ta váha mi přijde úplně v pohodě, byla jsem na tom o dost hůř (měla jsem na 175 cm skoro 90kg). Ale hlavně s tou tehotenskou cukrovkou to v podstatě nesouvisí. Proto je tak nebezpečná a testuje se plošně, protože se předem právě moc nedá předpokládat, kdo ji bude a nebude mít. Mají ji i holky s BMI indexem 18 klidně....
Dieta je nejlíp popsaná tady: https://www.tehotenskacukrovka.cz/jidelnicek/

misak48
autor
27. pro 2020

@b91 viz odkaz výš. Obecně na info o tehu cukrovce bez hoaxu je nejlepší ta stránka tehotenskacukrovka.cz
Dělají ji diabetolozky od Apolináře (já k nim do poradny jezdím celé těhotenství, jak mám speciální typ diabetu, tak mě tam moje Dr předává vždycky) a opravdu vědí, o čem mluví. Je totiž úplně neuvěřitelné jaké blbosti jsou schopni tvrdit někteří doktoři (hlavně gynekologové) svým pacientkam o tom 🤦

b91
27. pro 2020

@misak48 moc děkuju, už to studuju! 🙂

ovesova
27. pro 2020

@misak48 Haha no manzel taky říká že kecá. On měřil na takovým to inbody. To sem šla jen potvrdit těhu krevním testem.
Ale jinak je to docela dobrý doktor dost rázný. Je to takovy trochu Naturopath. Má dost k přírodnímu léčení ale nevyhýbá se západní medicíně pokud je to nezbytné. Žiji v Americe takze je to jiný tu.

boruvkovy_kolac
27. pro 2020

Tak já se s Vámi loučím, u nás to nedopadlo, ráno jsem začala krvácet. Tak ať se Vám daří a nedopadnete jako já 🍀

misak48
autor
27. pro 2020

@boruvkovy_kolac to mě mrzí :-/ ať se brzy zadari znovu 🍀
Já sem zrovna šla psát, že u nás je dneska "veselo"... Začala jsem krvácet kolem oběda, takže jsme si udělali výlet na pohotovost. Zatím je to padesát na padesát, mimco se vyvíjí, v úterý byl na UZ jen gestacni vacek, dnes už větší i se žloutkovým. Takže tohle krvácení může být buď začínající potrat nebo jen prostě nějaké krvácení, že kterého nic nemusí být. Dostala jsem Utrogestan a Ascorutin na případnou podporu udržení, kdyby to ten potrat nebyl a čekáme...
Křeče teda nemám a krvácení během odpoledne přestává, tak naděje možná ještě je...

vendousek
27. pro 2020

@boruvkovy_kolac to mě mrzí 😔 Snad se brzo zadaří znovu,budu držet pěstičky

vendousek
27. pro 2020

@misak48 držím pěstičky ať je všechno v pořadku😊

ovesova
27. pro 2020

@boruvkovy_kolac to mě
Moc mrzí 😪
Kolik si byla týdnů.

ovesova
27. pro 2020

@misak48 misi držím palečky 🍀

boruvkovy_kolac
27. pro 2020

@ovesova 5+1 t

boruvkovy_kolac
27. pro 2020

@misak48 držím palce ať vše dobře dopadne 🤞

b91
27. pro 2020

@boruvkovy_kolac to mě moc mrzí 😢. Věřím, že se vám brzo zadaří ❤️.

b91
27. pro 2020

@misak48 tyjoo, držím pěsti 🙏🏼❤️

Strana