Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
Holky a vy co uz mate po screening, tak uz to vědí všichni? Uz to říkáte? Nebo ještě čekate? Ja to vytelila všem hned v den úspěšného screeningu
Ahoj holky, tak ja mam teda brisko uz aspon 3 tydny a to teprve zitra podle UTZ zacnu 12.tyden ☹ u toho druheho je to nejake rychlejsi, takove brisko jsem mela u prvniho az tak v 5.mesici 🙈 skoro si rikam, ze je to tim, jak tam byla dve mimi puvodne, tak uz si tam udelala dost mista 🙈 na screening jdu pristi ctvrtek, ale uz jsme to rekli minuly tyden, beztak uz to kazdy poznal a nikdo nebyl nejak uplne prekvapen 🤷
@ircza007 teda, to bude mít malé asi spoustu mlíčka 🙂 je fakt, že taky teď nemůžu dopnout některé košile 😆 minule jsem ale skončila "už" u D 😅 ale bradavky mi netmavly vůbec
@pepsikkeksik já taky, taaak jsem se těšila 😊
@pepsikkeksik naši to ví od půlky ledna kdy jsme měli covid, mamka ta to řekla babičce, takže je dost možné že to už ví dost lidí 😃 ale řekli jsme to teda jen rodičům a sourozencům. A já pak třem kamarádkám se kterýma řešíme spoustu věcí 😁 "oficiálně" to na fb psát asi j stě nebudeme, ikdyž kdo ví jak moc se budu potřebovat pochlubit po screeningu 😅
@nikishkaaaa tak moc gratuluju, že nakonec je vše Ok 🙂
@crejzy mě začaly nevolnosti trochu povolovat začátkem 14 týdne. Nejhůř mi bylo kolem screeningu.
@misak48 já doufám ☹
Holky, vy ktere jste byly na screeningu v 13tt, kolik merily Vase miminka? U nad 64 mm, neni to malo?
@nikishkaaaa je to úplně akorát, nám teď naměřili 66 mm, první dceři tenkrát 63 mm. Pro zajímavost přidávám graf (mám ho ve zprávě ze screeningu) 🙂
U nás už to ví docela dost lidí 🙈 Někteří se dovtípili sami, protože jsem musela ukončit nějaké činnosti, kdy jsem tahala těžké věci, takže ačkoliv jsem to neřekla na plnou pusu, dost lidí si to domyslelo. Rodiče to taky ví a ségra taky. No a pak moje dobré kamarádky, takže jsem to vykecala už dost lidem, ale našlapujeme okolo toho opatrně, protože vzhledem k těm všem komplikacím....dneska konečně kontrola, i když měla být bez UTZ, tak doktorku poprosím, protože jsem hrozně nervózní, myslím teda, že i ona sama to bude chtít zkontrolovat. Tak snad bude vše v pořádku a zítra screening.
@misak48 my měli 12+2 55mm. A odpovidalo 12+0
@nikishkaaaa já 12+5 64mm. Je to od hlavicky po zadecek. Pripocitas cca 3-4cm na nožičky a hele, už je docela veliké 🙏🏼❤️
@nikishkaaaa Jsem dnes 13+0, dle UTZ 12+6 a fazole má 64mm, takže myslím, že úplně v pohodě..Doktorka byla spokojená ☺️
Ahoj holky tak mám taky po screeningu ještě musím počkat na krev. Jinak nevím ještě jak dopadl ultrazvuk doktor mi řekne až v pátek. Ultrazvuk delal technik. Ale podle minulého ultrazvuku nesedi týden a jsem o 1 napřed.
Pěkné ráno holky, tak já už mám taky po screeningu. Ultrazvuk dopadl dobře, minimální riziko, uvidíme co krev. Mimčo má všechny ruky, nohy, prsty.. moc pěkně mi to doktor všechno ukázal a popsal 😊 Termín mám na moje narozeniny, tak jsem zvědavá, syn je o dva týdny dřív, ikdyž plánovaným cs. Snad to tentokrát zvládneme bez něho.
@nikishkaaaa 12+2 a má 57,3mm
Ahoj holky, tak já dnes také po screeningu. V Gennetu to všechno posuzují vcelku, že to nekouskuji na krev a utz, coz jsem ráda, i tak jsem to obrecela. Já teď rvu pořád 🙈 Mno výsledek screeningu je v pořádku, nicméně krev je hraniční na DS. UTZ byl v pořádku. Takže mi ještě dnes nabrali krev na DNA test, který by měl odchytit 99,2% všech vrozených vad atd. Také se dozvím pohlaví. Je to ekvivalent k tomu testu za 12500, já ho naštěstí budu mít na pojišťovnu. Riziko vyšlo na 1:500, s tím, že mi je 34, tak základní riziko je 1:420, takže jsme ho díky UTZ nepatrně snížili, ale nic moc. V prvním těhotenství jsem měla riziko 1:4900, tak mě to dnes rozhodila, ale věřím, že tam jsou odborníci a kdyby to byl průšvih, tak mě ženou hned na odběr plodové vody, což říkala doktorka, že teď k tomu není důvod.
@ircza007 řeším to stejné, ultrazvuk mi vyšel krásně, ale krev špatně. Závěr 1:623. Že prý je to hranicní tak mě poslali na lepší ultrazvuk, ta vše v pořádku ( nosni kustka, prutoky, tak se riziko snizilo na 1:9324. Ja jsem ale stale hodne nervozni a uvazuji o neinvazivnim testu Panorama
@nikishkaaaa Právě tohle je nějaká alternativa toho testu. Jen ten Panorama, Trisomi, Prenascan atd je jistota na 99,9 a ten, co budu mít já je na 99,2. Tak to zkusím, kdyby vyšel i ten blbě, tak tam už by spíš byl na místě odběr vody, ale do toho se mi teda moc nechce. Mě taky dali ještě dva UTZ navíc a tripletest mi ani dělat nebudou. Já myslím, že ty se nemáš čeho bat, takové nízké riziko jsem neměla ani v prvním těhotenství a to mi nedělali žádné testy navíc, protože říkali, že není důvod. Neboj ❤
@ircza007 A muzu se zeptat, kolik ti vysla ta krev presne? Mne taky nevysla zrovna nejlip (i kdyz me nikam dal neposilaji), hloda mi to v hlave, tak patram...
Jinak myslim, ze nikde to nekouskuji, respektive vysledek je dany dohromady vzdy krev + utz, jen nekde se na tu krev ceka, ale pripoctou to pak k tem hodnotam a udela se z toho to vysledne cislo...
Mne treba vcera prave vysvetlovala, ze krev je jen 1 parametr (asi z 5) a dle nej je to riziko xy, ale kdyz se pripoctou data z utz, tak to cislo skoci uplne jinam. Proto je potreba to brat dohromady...

@vaculovav Já tím, že máme v rodině vývojovou vadu, chodím do Gennetu.