icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

misak48
autor
8. kvě 2021

@pexi já mám největší problém s dojidanim 🙈 byla jsem zvyklá, že když jsem malé něco nandala a ona to nechtěla nebo snědla málo, tak to normálně dojíst, abych to nemusela vyhazovat. No a to teď nemůžu žejo... Buď to pro mě není vůbec vhodné (třeba jogurt s marmeládou) nebo bych to měla navíc... ale já jsem za ty dva roky změnila stravování, takže ohledně vážení to teď mám jednodušší. Manžel totiž přišel s tím, že by chtěl, abych mu vařila paleo (kvůli hubnutí). No a já zjistila, že mi tahle strava na cukrovku krásně vyhovuje a většina jídel se obejde dokonce bez inzulínu. Takže vážím jen když si občas dám něco se sacharidy 🙂

madamas
8. kvě 2021

@kaaacaaatkooo jsem byla dnes se synem a manželem, nechala jsem si alespoň prostříhat konečky. Naše kadeřnice je moje švagrová, navíc skoro sousedka, takže pohoda.. Říkala že melír nejde vůbec na kůži, navíc to jde hned do alobalu. A co se týče vdechování tak ona sama barvila lidi v obou těhotenstvích od začátku téměř do porodu..ale chápe moje ,, postižení" po letech snažení tak říkala že až když budu chtít tak mám cinknout a přijít 😆

pexi
9. kvě 2021

@misak48 tak to je super. To by u nás bohužel neprošlo. Ale jinak naše běžná strava zatím v klidu prochází. Naštěstí mimi asi ví, co potřebuje, protože na sladké nemám chuť (jinak ho mám bohužel ráda).
Dneska celkově byly hodnoty docela fajn, snad to bude i tím, že mě konečně opustila nějaká viroza, co malá donesla že školky... uvidíme, doufat můžu 😁 hlavní je zdravé miminko 🍀

fifinka2020
9. kvě 2021

@nikishkaaaa Mne teda 3 cm prijde dobry... mozna spis zalezi, jestli se to nejak meni, ale i to se pry může menit behem hodiny... mne jen rikal, ze snad kdyz je 15 mm, je 60% sance, ze zena do tydne porodi...

misak48
autor
9. kvě 2021

@pexi tak to máš super s tím sladkým 🙂 já ho miluju a trpím strašným způsobem :-/ moje tělo to nějak instinktivně nevycitilo, že ho nemá jíst 🤣 ale jak píšeš, důležité je zdravé mimi a to už snad doklepeme 🍀

nikishkaaaa
10. kvě 2021

@fifinka2020 děkuji, kéž bych to doklepala aspoň do toho 36tt 🙈

kaaacaaatkooo
24. kvě 2021

Holky, tak coo? Užíváte si těhotenství? 🙂 Já si asi zřejmě naposledy stříhala nehty na nohách (to bylo jak ponor!!! Zatajit dech, nohu přisunout... malíčky jsem skoro nedala 😀 ) 😀 😀 😀 a jinak je to pořád krásné 🙂 Strašně se na mimčo těším, jsem zvědavá, jak bude vypadat 🙂 . Někdy mi to přijde hrozně daleko do půlky srpna a někdy mi přijde, že to uteklo ani sama nevím jak a že se mi ten stav líbí 🙂 Po mnoha letech si dovoluju nosit i úplá trička 😀 (když počasí na chvilku zavelí jaro) a těším se na letní šaty (snad se dočkám, moc to na léto zatím nevypadá 😀 ).

maky977
24. kvě 2021

@kaaacaaatkooo Ahojky,no já si ho užívala do minulého týdne,kdy mi dr řekla,že se mi zkracuje čípek a je i měkký,takže ten náš prcek chce ven😃 tak mám narizeny klidový režim,ale jinak si to vcelku užívám,jen teda nasadit ponožky,oblect se,nebo si dat boty..to je nadlidský úkol 😂 a nehty na nohou mo striha přítel,protože to proste nejde jak píšeš 😁😁 ale taky už se na toho prcka tesim❤️ Hrozne rychle to uteklo🥰🥰🥰 tak se hlavně opatrujte!!! A hodně zdraví ❤️❤️❤️

bomo1
24. kvě 2021

@kaaacaaatkooo no nehty na nohou dám ještě celkem v pohodě, ale oholit se tam dole, to už je docela problém 😃

maky977
24. kvě 2021

@bomo1 no o tom radši ani nemluvím 🤣🤣🤣 si tam nevidim vůbec 😂😂 takže mi pomaha zrcatko,ale není to idealni😂😂😂

bomo1
24. kvě 2021

@maky977 tento týden jsem to ještě zvládla, ale nevim nevim jak dál, asi budu na kontrolách za yettiho 😃

maky977
24. kvě 2021

@bomo1 tak to jsi dobra😃 ja musím jediné se zrcatkem,ale už to není tak precizní😂 na tohle se tesim po porodu,ze se budu moct normálně oholit😃😃😃

misak48
autor
24. kvě 2021

Teda já si stěžuju, že mám břicho oproti prvnímu těhotenství dvojnásobné, ale tohle je zatím pořád v pohodě všechno ☺️ tak mám být ráda, jo? 😅 Akorát se mi občas teda stane, že břichem někde narazim, třeba do futer dveří, jak na něj nejsem zvyklá 🤣🤣🤣
Jinak pořád jezdím na kontroly jako blbec (co 14 dní teď), ale všechno je ukázkové, tak snad to do srpna vydrží a už to rychle uteče 🙈

madamas
24. kvě 2021

Tak já až na zjištěnou těhu cukrovku dobrý, naštěstí si nemusím ani měřit glykémii, jen vynechat cukry. ,, Samoobsluhu" ještě zvládám obstojně, akorát to holení už pouze po hmatu 😆 Jsem 25 + 5, mám nahoru 4,5 kg, dnes v poradně vše ok, čípek 4,5 cm. Od 28 TT začínám chodit častěji na utz, kvůli růstu miminka. U syna mě předčasně vypověděla funkci placenta a narodil se předčasně s nízkou porodní váhou. Stále doufám že tentokrát to bude ok 🙏 Jinak holky, co už máte připraveno? Já zatím jen sepsaný seznam a vyklízím komodu, abych mohla začít s nákupy 😆

pexi
24. kvě 2021

Já si už připadám jako velryba, a to máme ještě kus před sebou 😃 zatím za největší výzvu považuji zavazování tkaniček 😄
Pro mimi začínám chystat po kouskách. Na sebe mám koupené jen 2 věcičky, co vybrala dcerka 🥰 ale jinak mám dojem, že toho hodně mám právěpo ní, něco jsme ani nevyužili. Teď se to chystám začít dávat do kupy.

nikishkaaaa
24. kvě 2021

@maky977 mám stejný problém se zkracováním čípku, který jste týden? A nevíte kolik čípek měřil? 🙂

maky977
24. kvě 2021

@nikishkaaaa v sobotu jsem začala 29tt,ale zjistila jsem to ve 27tt. Bohužel nevim,kolik měří,jediné,co mi dr řekla je,ze to tam mám zkrácené a měkké ( při prohlídce ) a ze jestli nechci skončit na kapačkách,tak si mám koupit magnesko a nic nedělat a ležet s nohama nahoře 🙇🏻‍♀️ A jak jste na tom vy? Co vám rekl váš dr? 🤔🤔

bomo1
24. kvě 2021

@nikishkaaaa ja teda nevim kolik má mít, ale dnes jsem byla na kontrole, jsem 28+4 a čípek má 4cm a prý je to v pořádku.

nikishkaaaa
24. kvě 2021

@bomo1 to máte krásné, já jsem měla v 25tt 3,2 cm a to je prý na spodni hranici, při 2,5 cm musím do nemocnice :(
@maky977

maky977
24. kvě 2021

@nikishkaaaa no tak to je málo😕 a co vám na to rekl dr??😶 klidový režim a ještě něco?😱

bomo1
24. kvě 2021

@nikishkaaaa tak to mě mrzí, držím palce ať odpočinek stačí a nikam nemusíte

nikishkaaaa
24. kvě 2021

@maky977 mám utrogestan, hořcik a vic se delat neda, pokud se zkrati na 2,5 cm tak hospitalizace. Mi ale zatim cipek nemekne, coz je pry dulezite 🤷‍♀️

maky977
24. kvě 2021

@nikishkaaaa to mě utrogestan nedala🙄😕 a měkne mi,tak snad to bude ok,nechci do nemocnice,mám jeste moc věci,co potrebuju zařídit 😶 a i tobe přeji,aby bylo vše v pořádku a nemusela jsi do nemocnice 🙏🏻❤️

nikishkaaaa
25. kvě 2021

@maky977 taky držím moc pěsti! Já mám doma 3 letou dcerku tak si to vůbec neumím bez ní představit ☹

kaaacaaatkooo
25. kvě 2021

@maky977 @bomo1 Jo, no 😅 😅 To je peklo 😀 A bude hůř, děvčata, ještě nám to bříško poroste 😀

kaaacaaatkooo
25. kvě 2021

@maky977 Taky se opatruj, ať u tebe bobánek zůstane co nejdéle 🙂 ❤

maky977
25. kvě 2021

@nikishkaaaa to chapu,ale určitě to bude dobrý,ty naše mrňata v brisku jsou ještě dost malí na to,aby si mohli dělat co chtějí,takže je v brisku udrzime,musí poslouchat😁❤️
Jinak moc dekuji 🙏🏻❤️ @kaaacaaatkooo ❤️❤️

nikishkaaaa
19. črc 2021

Holky, tak koukám, že nám to tady nějak utichlo 😀 jak jste na tom? Já mám ode dneška velké bolesti podbříšku, jsem 33+5tt a moje první dcerka se narodila v 34+0tt tak začínám být hodně nervózní. 🙈🙏 navíc na kontrole před týdnem měla malá váhový odhad jen 1590g, tak by to chtělo ještě vydržet, modlím se za každý den. A jak se cítíte Vy, taky máte bolesti podbříšku jako při silné menstruaci nebo jen já mám zase něco extra? 😀

madamas
19. črc 2021

@nikishkaaaa Ahojky🙋 můžu tě uklidnit že bolesti mám taky, více v bedrech s tvrdnutím bříška. Většinou tedy po námaze, musím prý více odpočívat. Dnes jsem byla v poradně, čípek dlouhý a miminko vysoko. Jsem vlastně také 33+5😀 na váhový odhad jdu ve středu, byla jsem naposledy ve 31 TT a malá měla 1 800 g. Chodím častěji na utz kvůli tomu že syn se narodil ve 36 TT s váhou 2000g. Nefungovala mě placenta, takže teď lékař kontroluje po třech týdnech průtoky. Tak doufám že holka přibrala a taky ještě pobydem 2v1 😉 Napínají nás ti mrňouskové takhle ke konci že 😀

misak48
autor
20. črc 2021

@nikishkaaaa tak držím palce, ať jsou to jen plané bolesti a mimco ještě aspoň ty tři týdny vydrží 🍀 já teda bolesti nemám, jsem 35+0, malá měla.minuly týden odhad už 2,5 kg a přibírá cca 0,5 za 14 dní teď (chodím na UTZ po dvou týdnech). Ale já se zase naopak modlím, aby se něco začalo dít vcas a nemusela jsem na vyvolání jako s první 🙂

Strana