Gestační váček. Co myslíte vy?

elkora
29. led 2024

Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor, doktorka mi toho moc neřekla a abych pravdu řekla, já se ani moc neptala, jinak bych se rozbrečela.
Dle poslední menstruace jsem těhotná 5+5. Poslední 4 dny jsme silně špinila, včera jsem měla červenou krev, ale žádné bolesti nemám.
Doktorka našla gestační váček, ale řekla, že to vypadá na neprosperujicí těhotenství.
Vzali mi teda poprvé hcg.
Hodně jsme se dočetla, že je v tomto týdnu normální vidět jen gestační váček.
Proto teda nerozumím tomu, proč mi to vůbec říkala.
Samozřejmě jsem z toho špatná.

lilian2111
29. led 2024

@elkora Chápu, každopádně teď je to buď a nebo. Hodně žen na začátku těhotenství může špinit, u mě to ale bohužel vždy nedopadlo dobře.
Budu držet palce 🙏🏻🙏🏻

safulik
29. led 2024

@elkora ahoj, mám teď čerstvou zkušenost. Byla jsem na kontrole zhruba tak jako ty, byl vidět pouze gestační váček. Po cca 2 dnech od kontroly jsem začala špinit. Doktorka mi předepsala utrogestan, že se to prostě někdy děje. Pak jsem asi tak 3x zakrvácela. Šla jsem na další kontrolu gestační váček stále prázdný, ale že dáme ještě týden. Po týdnu znovu kontrola a gestační váček pořád prázdný a byl zhruba 8 - 9 tt. Měla jsem ovulaci později takže spíš ten 8tt. Minulý týden v pátek revize. Neříkám že to může být i tvůj případ, spousta žen v těhotenství i normálně krvácí a miminko donosí zdravé a v pořádku. Za mě ale zatím špinění - problém. Držím palce ať máš šťastnější konec. Když budeš chtít povykládat klidně napiš 🍀☺️

cassidyc
30. led 2024

Já kolem této doby i zakrvácela v obou těhotenstvích a nic to neznamenalo. Pak ještě znovu. Bylo to ale spíš jednorázovější, jednou z toho byl hematom.
Taky záleží, jak má doktorka kvalitní ultrazvuk. Pokud se ti nespustí krvácení, tak je pořád naděje. A někdy i tak je to dobré. 🍀 Držím palce.

mimi2024
2. únor 2024

Ahoj, já prožívám něco podobného. v Úterý jsem byla u doktora kdy podle MS jsem byla 6+0. Doktor těhotenství potvrdil, viděl gestační váček a vněm byla taková kulička předpokládám, že to byl žloutkový váček, ale ještě bez srdeční akce. Vyděsil mě tím, že říkal, že je to menší ( takže podle něho asi posunutá ovulace ) jenže já si jsem stoprocentně jistá, že ovulace byla 01.01.2024, s tím, že 31.12.2023 jsem měla bolesti a pozitivní ovulační test a 02.01.2024 jsem šla na preventivku a tam mi gynekolog potvrdil, že ovulace proběhla. Navíc už 09.01.2024 jsem měla slabě pozitivní těhotenský test, takže ovulace prostě nemohla být posunutá. na další kontrolu jdu za 14 dní a jsem úplně na nervy že se jedná o neprosperující těhotenství. Ale věřím, že to tak nebude a vše bude jak má být.

veruniznaa_
3. únor 2024

Ahoj pripojim se do diskuze dneska jsem byla na pohotovosti kvuli krvaceni asi 5+4 tt doktor videl jen prazdny gestacni váček a hcg 14381, říkal že při takové hodnotě už by v něm něco mělo být vidět. Nekdo podobnou zkusenost a nakonec to dopadlo dobře?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru