Ultrazvuk 5+3tt gestační váček. Uklidníte mě, prosím?

alice2222
23. pro 2022

Hezký den všem,
potřebuji poradit/uklidnit. V úterý jsem byla na utz (dle MS 5+4, dle UTZ 5+3). Doktor našel jeho slovy pěkný gestační váček o velikosti 15mm. Víc neříkal, ptala jsem se na embryo a vidět není, prý tam asi někde bude, ale ještě není vidět. Měl hodně na spěch a nestihla jsem se na vše zeptat. A protože jsem pitomá, doma jsem hledala na netu a dočetla se, že v této fázi by měl být vidět žloutkový váček. A teď jsem z toho nervozní. Že na tom utz není, to je mi jasné, ale nedokážu vyčíst, zda se značí aspoň nějaké struktury, na utz v tom gestačním váčku vidím "čmouhy" ale nedokážu říct co to je. Dr mě objednal na kontrolu až za 3 týdny s tím, že je vše ok. Před pár měsíci mi tento dr při preventivce řekl že to vidí na těhotenství a nic z toho nebylo, tak mám nalomenou důvěru. Zvažuji změnu lékaře, ale u nás po okolí je to dost problém. A proto se ptám, že normální v 5+3 vidět pouze gestační váček? Nebo měl to někdo podobně? Snažíme se už přes rok a tak mám strach aby něco nebylo špatně. Cyklus mám 30/31dní a ovulace proběhla 16DC (dle testu).
Vím, že se na kontrolu má chodit až kolem 7tt, nicméně vyšetření si vyžádat hematolog, mám onemocnění krve a doktor chtěl ještě před svátky vědět co a jak, kvůli změně léčby.
Děkuji,

hezz17
23. pro 2022

Jsko takhle… proc porad nekdo ma potrebu chodit na uz 5+? Proc?

mamikry
23. pro 2022

@alice2222 V klidu. Měla jsem to taky tak a teď má můj gestační váček 18 měsíců. Je hodně brzo na ultrazvuk. Za měsíc už tam bude sněhuláček. 🙂

mamikry
23. pro 2022

@hezz17 Někdo musí. 🤷‍♀️ Já šla takhle brzo kvůli špinění, pro vyloučení mimodělozního těhotenství.

alice2222
autor
23. pro 2022

@hezz17 Píšu to už v úvodu, není to má potřeba, chtěla jsem se objednat až po svátcích, ovšem hematologovi se to nelíbilo. Beru léky kvůli jiné nemoci, které mi na základě gynekologického vyšetření změnil. I gynekolog říkal že kvůli tomu j etřeba být hlídaná od začátku, příští týden by byl ideální, ale to mají všude zavřeno, prostě to tak vyšlo a já nebudu doktorovi odporovat že ne že je moc brzy.

alice2222
autor
23. pro 2022

@mamikry Děkuji za uklidnění. 🙂

jjasmina
23. pro 2022

@alice2222 5+3 je brzy, ono fakt nezbývá než vyčkat ❤️

andelka
23. pro 2022

Je to naprosto normální nález. Po Vánocích uvidíte víc, i srdíčko by mělo už být.
Taky jsem z různých důvodů byla v několika těhotenstvích takhle brzo.

alice2222
autor
23. pro 2022

@andelka Moc děkuji za podporu, hned jsem klidnější 🙂

hezz17
23. pro 2022

@alice2222 coz nic moc nemeni na panice, ze neco neni videt

andelka
23. pro 2022

@hezz17 co není vidět? Obrázek přesně odpovídá době po ovulaci a tomu,co tam být vidět má.

hezz17
23. pro 2022

@andelka to co tam zakladatelka videt chce- podle googlu- zloutkovy vacek

andelka
23. pro 2022

@hezz17 což neznamená,že za ty tři týdny tam nebude vidět všechno. V tomto stadiu tam víc jak černý flek nebývá. Důležité je,že je to v děloze. Další vývoj se uvidí.

hezz17
23. pro 2022

@andelka 🙈

janule0123
23. pro 2022

@alice2222 to je ta nevýhoda brzkyho ultrazvuku, třeba zbytečně si v panice, u nás zvou až cca měsíc po pozitivním testu, právě aby nebyl zbytečný stres a bylo jasno… taky musím případně těhotenství řešit zavcas, kvůli úpravě léčby, ale naštěstí stačí pozitivní test a odběry krve pro specialistu…kamarádky co šli tak brzo jak ty, na tom byly stejně, něco tam je, ale uvidi se .. něco už by mohlo byt vidět ale není …něco dopadlo dobře, něco nedopadlo, jen se protahoval stres, protože se čekalo jestli se neobjeví/objeví co má.. tak když jdeš po měsíci je vesměs rovnou jasno.. jinak je to proste 50:50 🙄v tom prvním trimestru…

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru