Jak řešit deprese v těhotenství?

nyna2222
16. dub 2019

Ahojte,jsem v 11 tt. Ze jswm těhotná vim skoro od začátku. S přítelem jsme se o dítě snažily dva roky. Predtim jsem v 11 tt potratila. Dite jsme s přítelem hrozně chtěli a kdyz se nedařilo byla jsem z tiho nešťastná. Uz tak cca tyden mě trápí deprese. Šílená, skoro si říkám ze by bylo lepší dítě nemít. Vse co me na dítěti lákalo, me teď hrozně děsí. Bojím se jak to zvládnu. Stydím se za své myšlenky a nikomu bych to ani nechtela říkat, protože se stydím. Jswm zavrhnutihodna .. Příští týden mame jit na screening.. nás první. Ma jit semnou i přítel. Mam takové dwprese, ze premyslim jestli vubec miluju mojeho. Je to děsné, citim se jak vyvrhel. Mate někdo zkušenosti nebo jsem zralá na psychiatrii? 🙂

nikolaamiminko
16. dub 2019

@nyna2222 Ahoj, mozna by to mohlo uz byt z hormonu..neco jako poporodni deprese, ale pred porodem. Pokud to bude opravdu spatne, hlavne se sver nekomu komu veris (idealne partner? Mamka?) a sup k psychologovi, neni to prdel a v dnesni dobe uz se nemusis trapit sama - nekdo ti pomuze!

treasurka
16. dub 2019

@nyna2222 Jojo, já jsem tohle měla, při každém těhotenství jsem byla přesvěddčená, že manžel je nějhorší na světě, že mě podváděl, podvádí, je to prasák... Vyhodila jsem ho z bytu a řešila rozvod. Děsná schíza. Přitom nic z toho nebyla pravda a neměla jsem ani žádný racionální důvod si to myslet. Při prvním dítěti z toho byl celkem navětvi, s každým dalším už jsme to oba brali s většíí rezervou. Zlepšilo se to někdy po druhém trimestru a odeznělo po šestinedělí.

lastovenka
16. dub 2019

Určitě vyhledej doktora!!!! Dětátko jste si přáli, ted ho čekáte, takže si dojdi někam za doktorem. Pokud uvidí, že jsi na tom fakt psychicky špatně, určitě to bude nějak řešit a něco ti na to dá nebo doporučí co dělat, ale nenchávej to jen tak. Deprese jsou vážná věc! Drž se a nedej se!

atakatak
16. dub 2019

Poradit se můžete 24 hodin denně na lince důvěry Centra krizové intervence (PN Bohnice). Pracuji tam a mohu jen doporučit. Nic za to nedáte, hodně sil ;)
Tel.: 284 016 666

tynatyna89
16. dub 2019

Měla jsem podobnou depku, když jsem nasla dvě čárky. Tejden, možná dva....přešlo to. Podle mě proste všechny nejsme okamžitě a prirozene tak šťastný jak tu většina vypada. Njn, není to prdel 😂😂 bude lip 🍀🌞

crejzy
16. dub 2019

Kamarádka to měla taky, řekla o tom gynekolozce a ona jí nabídla nějaké prášky na tyto stovy spojené s hormony, které lze brát v těhotenství. Nebylo nutné běžet hned k psychiatrovi.

kristyn.g
16. dub 2019

@atakatak já na tu linku důvěry volala xkrat a nikdy jsem nedovolala

danahladnickova
16. dub 2019

Ahojky...neboj já to měla taky...porád sem testovala a když jsem nakonec našla dvě čárky a těhu potvrdila i doktorka tak místo taho abych měla radost tak jsem dostala obrovský strach jak to všechno bude...ale na tom prvním UTZ jak toho drobečka uvidíš tak uvidíš že to bude všechno jinak...tekly slzy ale tentokrát už štěští 😉😘

merope
17. dub 2019

Přečti si libovolné povídání o těhotenství a tam zjistíš, že v jisté fázi takové ty úvahy, jak to zvládnu a zda to bylo dobré rozhodnutí, má skoro každá. Takže není potřeba se na sebe dívat blbě, že ač jste se snažili, tak pochybuješ. Já mám doma super syna, 5. IVF, mnoho let snažení a věz, že když mi tu brečí hodinu v kuse někdy ve 3 ráno, tak mám taky pochybnosti, zda už na to opravdu nejsem stará. Ale pak se vyspím a je to moje zlato, které bych nedala.

Ale na druhou stranu nikdy není špatně toto všechno probrat s psychologem/psycholožkou. Nejlíp nějakou, co se soustředí na holky a věci kolem. Případně začít za ní chodit pravidelně, protože ono těch momentů, které jsou kritické, je v těhotenství více a je fajn mít se na koho obrátit (mimochodem není špatné ani být s ní domluvená, zda by tě mohla navštívit v porodnici, kdybys skončila např. na rizikovém, předčasným porodem a podobně).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru