Jak řešit něchutenství na začtku těhotenství?

annanoskova
15. kvě 2019

Ahoj, jak řešíte nebo jste řešili nevolnosti, popřípadě nechutenství, na začátku těhotenství.? Beru jakékoli tipy triky na to co Vám pomáhalo, jestli tedy vůbec něco :D

petulejan
15. kvě 2019

mě jedině jablko,pak mi bylo na chvíli dobře.

vaseli16
15. kvě 2019

Ja jakekoli kysele ovoce,nejvice jablka a blumy 🙂 a nez jsem vstala mela.jsem v nocnim stolu treba bebe susenku nebo piskoty vzdy jsem si kousla.nebo snedla par piskotu a slo to...

annanoskova
autor
15. kvě 2019

To ovoce přes den zkusím. Ráda bych něco snědla hned po probuzení, ale beru léky na šťítku a kopřivku takže se můžu najíst až v práci :/

radullah
15. kvě 2019

Mě dneska udělala dobře kedlubna, ale neplatí to pro mě na všechny dny. Když nemůžu nic pozřít a je mi fakt zle, mívám většinou chuť na vychlazené jablko nebo hroznové víno. A jak tu holky píšou, sníst něco ještě v posteli před vstáváním. Taky beru léky na štítnici, ale kvůli tomu kousku se to nezblázní doufám :D Jinak mě endokrinoložka doporučila brát si léky večer na noc, když je mi ráno zle a musím hned jíst.

annanoskova
autor
15. kvě 2019

@radullah Mě ráno udělal dobře rohlík s taveňákem, ale s dlouhodobější perspektivy nic moc :D Díky za tip na ty léky, zkusím se na takovou možnost zeptat ;)

tulikiss
15. kvě 2019

porad neco maleho zobat, ale stejne sem zvracela i 6x-9x za den.. pak sme hlavne uvazovala nad tim co jim aby to nebylo tvrdy, palivy a proste se to dobre zvracelo 😀, nejlepsi byl rybizovy dzus, chutnal stejne i kdyz sel ven 😀 😀
Jinak beru Letrox a doktorka mi rikala, ze ho mam klidne brat az vecer, staci tam rozestup 2 hodiny po jidle

bayt
15. kvě 2019

@annanoskova Ledově vychlazené ovocné džusy.

luj89
15. kvě 2019

nepomohlo nic. Vzdycky rikam, ze komu neco zabere, tak nevi co jsou echt necolnosti 😀. Zvracela jsem i po cole a zazvorovych lizatkach

andrea2016
15. kvě 2019

S dovolenim se pripichnu. Zrovna resim to same. Nepomaha absolutne nic. Uz jsem z toho fakt KO. Unava a bolesti hlavy jsou urcite z toho. Doufam, ze to brzy skonci, jinak asi umru. 😁

krista25
15. kvě 2019

Me pomohl Emesin tablety😊

sisakysela
15. kvě 2019

Mne nepomahalo absolutne nic. Trochu jsem se zklidnila po kapacce,deganu a neschopence. Jsem 17.tyden a tak teprve 2 tydny je mi celkem prijatelne,obcas jeste den prozvracim, ale spis se to uz stabilizuje. Pokud muzes,nech si napsat neschopenku alespon na par dni.

sisakysela
15. kvě 2019

@luj89 souhlasim. Uz jsem byla uplne alergicka na ty rady ostatnich at si dam to nebo to. Obcas jsem mela chut na neco urciteho (vetsinou ovoce,zrmzlina nebo ledove piti), ale to slo do hodiny ven. Prosla jsem si fakt peklem, ktere nikomu nepreju.

kac9
15. kvě 2019

Já žila na chlazeném ovoci 😅 všechno jsem strkala do lednice 😁 nejlepší byly jahody, maliny, kanadský borůvky a později jablka golden 😅 pití bylo složitý, kvůli žaludku i tlaku mi byla doporučená cola a je fakt, že prvních pár týdnů jsem nic jiného nepozřela, smrděla a natahovala mě i voda...
Jinak nevolnost a zvracení je rozdíl 🙂 někdo to má i s šíleným zvracením, ale abych pravdu řekla, já sice nezvracela, ale nevolnosti jsem měla opravdu silné ☺ no, na váze se to neukázalo 😂 jsem ve 22.tt a mám +6kg 🙈😅 a to poslední dvě kila za 3 týdny, protože mě opravdu začaly chytat chutě 😁 držím palce, ať to brzy přejde 💕

malytlustyhroch
15. kvě 2019

Nejvic mi pomahalo v obou tehu spat. V prvnim mi obcas pomahalo proti zvraceni vetrat (byla zrovna zima). V druhem proti nechutenstvi nejdriv nic, pozdeji porad jist - co jsem byla s to snist se ale ze dne na den menilo. Nejdriv susene pecivo, pak hrozny, redeny dzus, pak jahody, ale dzus a vodu jsem zas uz nemohla ani videt, tak sodovka, nakonec jsem presla na bonbony, jabka a male sladkosti, to, kdyz uz to bylo skoro dobry, a potrebovala jsem mit neco jen tak pohotovostne v kapse.

kkk612
16. kvě 2019

@annanoskova nechutenstvim trpím celé těhotenství, teď 30. tt. Jedině fakt jíst jen to, na co má člověk opravdu “chuť” a malé porce.

slunecnice358
16. kvě 2019

@annanoskova nic... čekat až to přejde. Držím pěsti.

sister05
16. kvě 2019

Nechutenství mám od začátku. Jsem. 29t a přibrala jsem 3kg 😂 Žiju na sladkém, ovoci, zelenině, Cole, dzusich, plnotučném mléku a případně jogurtech. Když mi je fakt ouvej, bastim antimetil tabletky, to je zázvor. Maso ani teplé jídlo nerada, vydrzim i nejíst.

luj89
16. kvě 2019

@sisakysela jak dlouho jsi mela nevolnosti? Ja nastesti mela tenhle silenej stav jen asi tri tydny, musela jsem na neschopenku a doma jsem spala skoro nonstop. Za den jsem snedla tak pul bananu. Pak uz to bylo snesitelnejsi, zvracela jsem pak uz jen rano a mohla celkem normalne fungovat. Jen se modlim, abych mela druhe tehotenstvi bez nevolnosti, protoze si fakt neumim predstavit u toho jeste pecovat o dceru..

krasna_neznama86
16. kvě 2019

Trpela jsem nechutenstvim obe tehotenstvi, ale nezvracela jsem ani jednou...v prvnim jsem jedla hlavne banany, ted v druhym treba pomerance... Mohla jsem.jist trochu dopol, blbe mi bylo zasadne odpol, coz pry popisuji stare porodnicke knizky... Resila jsem s dr, rikal, at hlavne piju a jim jen to, co mi chutna a dela dobre... Okolo 10-12 tt mi to preslo.

sisakysela
16. kvě 2019

@luj89 od 6.tydne do 15.tydne jsem zvracela nekolikrat denne,nechutenstvi ke vsemu a jeste ted si musim dat k jidlu vzdy jen to,na co mam zrovna chut. Ja jsem se zarekla,ze kvuli tomuhle stavu uz druhe nechci. Obdivuji maminky,ktere timto trpi a zvladaji peci o dite. Ja bych to nedala.

luj89
16. kvě 2019

@sisakysela Tak ono se to časem trochu zapomene. Navíc druhé těhotenství může být uplně jiné ;)

andrea2016
16. kvě 2019

Tak ja dnes kvuli tomu zvraceni a daveni skoncila s krvacenim ve spitale. To je fakt sileny. Doporucili mi i nejaky Antimetil, je tu nekdo, kdo ho ma a pomaha?

sisakysela
17. kvě 2019

@andrea2016 mne doporucili Degan, a kdyz jsem si ho vzala ve chvili kdy jsem nezvracela,tak pomohl.

luj89
19. kvě 2019

@andrea2016 Antimetil je jen zazvor v tabletach. Manzel mi ho koupil, ale bylo to uz v dobe, kdy mi ty nejhorsi nevolnosti ustavaly, tak nevim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru