icon

Jak zvládnout únavu a nízký tlak v prvním trimestru?

klokanka31
Dnes v 09:51

Poraďte prosím jak přežít 1.trimestr 🥺 Furt mám nízký tlak, žaludek téměř pořád na vodě, hrozná únava...na Elišku nemám kapacitu, a už mě to pěkně se** 😞 Nejradši bych se šla někam zahrabat 😒

dashyyy
Dnes v 09:56

@klokanka31 strašně moc mi pomohla cocacola, když mi bylo fakt ouvej, tak sklínka mě vždycky zvedla ze dna, dovolená od doktora, byla to poslední meta před kapačkama, já jsem teda fakt opravdu fakt moc zvracela

klokanka31
autor
Dnes v 10:05
@dashyyy

@klokanka31 strašně moc mi pomohla cocacola, když mi bylo fakt ouvej, tak sklínka mě vždycky zvedla ze dna, dovolená od doktora, byla to poslední meta před kapačkama, já jsem teda fakt opravdu fakt moc zvracela

@dashyyy Já naštěstí zatím nezvracím ale žaludek je fuj 🙁 I aviváž na oblečení mě natahuje 🤢

anonym_53ead9
Dnes v 10:16

V obou těhotenstvích pomohl pouze čas, jakmile jsem se přehoupla přes polovinu, konečně se mi udělalo dobře. První jídlo muselo proběhnout v posteli v leže hned po probuzení, jinak bych prozvracela den. V prvním těhotenství jsem ráno snesla jen suchý rohlík a těhotenský čaj, ve druhém studený pomerančový džus a piškoty.

drep
Dnes v 10:27

Na nauzeu a zvracení funguje Xonvea (ne u mě, jsem po ní tak ospalá, že nejsem schopná dolézt do práce).

klokanka31
autor
Dnes v 11:13
@drep

Na nauzeu a zvracení funguje Xonvea (ne u mě, jsem po ní tak ospalá, že nejsem schopná dolézt do práce).

@drep Děkuju zkusím se zeptat doktorky

klokanka31
autor
Dnes v 11:36
@drep

@drep Tak doktorka mi už poslala recept, tak snad to zabere. Moc ti děkuju ❤

pilzzee
Dnes ve 12:04

Ja jsem Xonveu objevila az pozde, nekdy v 13. tydnu, ale zabrala mi. Jakmile mi po mesici dosla, tak to bylo cejtit. Ale to se ty nevolnosti postupne vytracely, a v druhym trimestru byly pryc uplne, jak podle ucebnice 😀

mackys
Dnes ve 13:42

Taky můžu doporučit Xonveu.
Je teda pravda, že je po ni člověk ospalý (proto se v příbalovém letáku píše, že se má brát večer před spaním), ale opravdu funguje.
V prvním těhu před 10 lety jsem o ní nevěděla (pokud už byla) a je to teda rozdíl.
Jsem teď v 10tt a díky ní dokážu celkem fungovat a normálně jíst.
V prvním těhu jsem ty první měsíce žila na mléčné rýží 🫣🤣, teď jím obyč jídla.
Ale taky se děsím toho, až ji doberu, jak mi pak bude 🤣
Vidím, že ti Dr už posílala recept, tak přeji, ať zabere i tobě 🍀🍀

klokanka31
autor
Dnes ve 14:12
@mackys

Taky můžu doporučit Xonveu.
Je teda pravda, že je po ni člověk ospalý (proto se v příbalovém letáku píše, že se má brát večer před spaním), ale opravdu funguje.
V prvním těhu před 10 lety jsem o ní nevěděla (pokud už byla) a je to teda rozdíl.
Jsem teď v 10tt a díky ní dokážu celkem fungovat a normálně jíst.
V prvním těhu jsem ty první měsíce žila na mléčné rýží 🫣🤣, teď jím obyč jídla.
Ale taky se děsím toho, až ji doberu, jak mi pak bude 🤣
Vidím, že ti Dr už posílala recept, tak přeji, ať zabere i tobě 🍀🍀

@mackys Děkuju. Už se těším na večer abych si ho vzala

reeeza
Dnes ve 14:34

Já jsem nezvracela, ale od rána do večera mi bylo fest na zvracení. Snad až do 16tt. Hrůza🤢

Pomáhala mi Coca Cola a pila jsem bublinkovou vodu ( normální jsem nemohla🤢). Byla jsem o chlebu a sýru, z toho mi až tak špatně nebylo..😅

klokanka31
autor
Dnes ve 14:54
@reeeza

Já jsem nezvracela, ale od rána do večera mi bylo fest na zvracení. Snad až do 16tt. Hrůza🤢

Pomáhala mi Coca Cola a pila jsem bublinkovou vodu ( normální jsem nemohla🤢). Byla jsem o chlebu a sýru, z toho mi až tak špatně nebylo..😅

@reeeza Mně vadí i ta cola, čaje, všechno...Tuhle jsem měla extrémní chuť na pomerančový džus, tak jsem si decku dala, a mně bylo tak zle, že ho už nechci nikdy ani vidět 🙈

strom14
Dnes v 19:32

Taky jsem mela xonveu, abych mohla fungovat s ditetem.
Az do 27tt kdykoliv jsem vynechala, vse bylo zpatky a najezd zpet pomaly, takze doporucuju brat opravdu kazdy vecer.

klokanka31
autor
Dnes v 19:45

Jojo budu. Už mám první v sobě tak jsem zvědavá...