Jaká interrupce je lepší: chirurgická nebo farmakologická?
Dobrý den holky jdu si pro radu. Nechci tu žádné odsuzovani a urazky.Jde o nechtěné těhotenství je mi 38 let. Mam 2 děti 13 a 16let, v té to době jde především o finance. A cítím se i na další dítě stará.Vzdy jsme si při sexu dávali velký pozor. Ale teď to tak bohužel nebylo. Jsem v 6tt. a nevím jakou interupci zvolit je Chirurgická interrupce a Farmakologická interrupce (neboli interrupce tzv. potratovou pilulkou). Nevím co je lepší a kolik platí za určitou interupci? A mám jít napřed ke svému gynekologovi nebo mohu jít rovnou tam kde se výkon provádí?Vážně nevím jak postupovat. Prosím poradte. Děkuju
@marselina Tohle je zcela podružná informace. Já bych třeba po 40 dítě už nechtěla, a reálně si ani neumím představit, že bych to fyzicky, psychicky, finančně, prostorově..prostě všeobecně zvládla. Natož sama a s domem. Pokud někdo (ty) ano, tak super. Byla to stejně správná volba jako to, že na to člověk už nemá a nepůjde do toho.
@marselina To je dobře že všechno zvládáte klobouk dolů. Ale ja to beru především z finančních důvodů, jedno dítě mám na střední škole tam se platí celkem dost, druhé půjde za 3 roky na střední, ještě k tomu hypotéka. A ja uz se cítím stará na další dítě. Takže každý znas musím přehodnotit svoji životní situaci. A ted ještě se zvedají ceny u všeho.
@agneska7 jo dobře vezmu si více, zatím nevím jestli budu platit předoperační nikdo mě nic neřekl, gynekolog chtěl peníze za žadanku a to že si mám vzít peníze k zákroku o žádném jiném placení nikdo nic neřekl. I obvodní dr. nic neřekla že budu platit za předoperační. Tak uvidím
@luciesofiealex děkuji bude všechno v pořádku. Pak vám dám všem vědět.
@ninive211 Ano paní to zvládá klobouk dolů. Ale ja jak říkáte je to zmnoha důvodů u nás hlavně finance. A ted je tato doba naprd.
@andelka Myslíte že ji můžu odmítnout?Ne neplánujeme už teď to je nechtěné.
@andilek007 můžete. Podepišete doktorovi papír,že injekci odmítáte. Určitě to pochopí. Pokud je v plánu další těhotenství, smysl to má. Jinak ne. Zbytečný výdaj.
Držím palečky, ať je vše v pořádku a ať se k Vám v nemocnici chovají jako k člověku, ne jako ke kusu hadru nebo dalšímu inventárnímu číslu (aspoň u nás v MN je to bohužel na denním pořádku).
Úplně Vás chápu, taky si říkám už od 35let, že další dítě už nechci (a to mám jen jedno), ale cítím se na další strašně stará a hlavně už nějaký čas mě trápí fybrinomyalgie, která mě někdy ochromí i na několik dní. Z tohoto důvodu jsem nechtěla už i užívat antikoncepci a rozhodla jsem se konečně po 3 letech (i z důvodu rakoviny prsu v rodině) podstoupit laparoskopickou sterilizaci. Zákrok už mám od 12.9. za sebou (podstoupila jsem ho na soukromé gynekologické klinice) a ničeho opravdu nelituji.
@ehrdlicka taky o tom uvažuju, ale nikdy jsem na operaci nebyla, docela se bojím. HA beru, nic lepšího jsem nevymyslela. Ale do přechodu ještě tak 10 let je a další dítě rozhodně neprochází v úvahu.
Jinak na zákrok bych asi do nemocnice nešla. Byla jsem po zamlklém a nic moc přístup. Asi bych si připlatila za nějaké menší zařízení.
@ehrdlicka Snad se budou chovat dobře a když ne tak to nějak přetrpim z jedné strany by se měli někdy v cíti do role těch druhých.U vás jsou na denním pořádku interupce? Prosím vás o jakou nemocnici jde?
@andilek007 interrupce jsou na denním pořádku v každé nemocnici🙂 ano, personál většinově empatií nepřetéká, těch případů je prostě moc. S tím si ale nelamej hlavu, hlavně aby to proběhlo bez zdravotních komplikací.
@andilek007 jelikož je to na zákrok, který nehradí zdravotní pojištovna platí se i předoperační což by podle netu mělo být cca 1800 Kč , praktik by si to neměla od koho ,,strhnout,, kdyby jsi neplatila
@andilek007 Dobrý den, takto jsem nemyslela...spíš to arogantní chování doktorů. Jedná se o Masarykovu nemocnici v UL.
@andilek007 Dobrý den holky tak mám po zákroku. Všechno proběhlo v pořádku, ještě tu teda ležím a čekám na propuštění. Sestry i doktoři jsou příjemný. Jak zákrok stál 3300kč. Předtím žadanka u gynekoložky 700 Kč. To je všechno za předoperační jsem nic neplatila. Teď trochu krvacim ale prý je to normální.
@andilek007 to je dobře že je vše v pořádku tak odpočívat teď ano je to ok teď jste v 6 neděli tak že můžete špinit - lehce krvacet
@andilek007 určitě je. To přejde. Měli by po pár dnech udělat kontrolu.

@andilek007 nemusíš. Já jsem taky Rh-. Pokud už neplánuješ nikdy žádné děti, tak by neměla ani význam. Pokud ji nedostaneš, neohrozíš sebe jen potenciální dítě z dalšího těhotenství. Ale pokud už žádné nehodláš mít, tak nemá smysl ji platit a dostat. Můžeš ji odmítnout.