Jaké těhotenské vitamíny brát v prvním trimestru?

elu001
30. čer 2018

Jaké jste braly vitamíny v prvním trimestru? Doktorka mi řekla, že pokud jim vše, není potřeba nic brát. Listovku samozřejmě beru.

priefi
30. čer 2018

@elu001 ja brala u syna a ted u druhatka chytre miminko super folin 2, kupuji v giga lekarne. A budu to brat asi jako u syna, 1.trim.cely, 2.trim ze zacatku ob den a pak mene a mene a ve 3.uz nic. Ale jak budu kojit, tak se asi k tomu opet vratim

stefanovamarket
30. čer 2018

Mně bylo z vitamínů zle. Hned po spolknuti tabletky do pul hodiny na zvracení,mdlo,hnus. Nepomohlo drtit,rozpoustet,jist s jidlem a na noc..miminko si z tebe vezme,co potřebuje,takže jsem nebrala nic a věřím,že kdybych to udělala hned a poslechla dr a okoli,nevim,co jsou to nevolnosti.

evakaspar
30. čer 2018

Nebrat nic, jist vse na co je chut. Jedine co dr rekl ze sem tam zobnout listovku a horcik, pozdeji železo podle krve.

pavla555
30. čer 2018

Brala jsem Superfolín, a myslím že tím nic nepokazíš. Říka se, že může i zabránit rozštěpu u mimi. Brala jsem před těhotenstvím v 1. a 2. trim a ve třetím jen magnesium. Ve 3. už se brát nemá, už jen hodně pestrá strava.

journals
30. čer 2018

Beru Femibion (kvůli jódu a pro jistotu i štěpené listovce), vzhledem k tomu, že je mi pořád špatně a zvracím, jsem ráda, že vitamíny do sebe dostanu i jinak, než stravou (je to problém). Testy na železo mi dělali - byla jsem upozorněná, že velmi pravděpodobně vyfásnu ještě železo k tomu, ale není (zatím) potřeba.
Co se týče toho, zda vitamíny brát, nebo nebrat, tak se hlavně nenech ošálit fámou, že po vitamínech jsou miminka velká a vitamíny by se neměly brát - je to hloupost. Ať se vám dobře daří!

gabrielaolitob
30. čer 2018

GS mamavit👍

barchen
30. čer 2018

@elu001 Nic, pouze kys.listovou. Po "maminkovskych" vitamech pribiram. Nekdo tvrdi, ze to je blud ale mam to vyzkousene pred tehotenstvim a kdyz si drzis vahu i proporce 13 let tu samou, pak za 3 mesice naberes 10 kg a po vysazeni tech 10 je dolu, tak na tom neco je. Zrejme je to nekterym ze skupi.vit. B.

zdenkaklok
30. čer 2018

@elu001 brala jsem kyselinu listovou , pak jsem později brala vápník na zuby a brala jsem vitamíny AZ mam z dm drogérie a byla jsem spokojená 🙂.

hvezdicka18
30. čer 2018

Před otěhotněním a kousek prvního trimestru Fertipronu, pak Femibion 1. Ve druhém trimestru Femibion 2 - ten během pátého měsíce postupně doberu (už ne denně) a pak už nic brát nebudu...

lolam10
30. čer 2018

Listovku a jeste mi dr.doporucil vigantol,tj.vit.D...jinak je vse pry jen reklama☺

kristymaty
30. čer 2018

Snažíme se o druhátko. Beru Femibion 1. 🙂

bekyc
30. čer 2018

Kyselina listová je základ, ostatní bych doplnila spíš ve stravě. Železo na doporučení gynekologa.
@journals Jak to víš? Nám to říkala PA na kurzu, že prý už to v porodnici mají jako takový fenomén - větší miminko okolo 4 kg- matka brala chytré miminko. Ne vždy samozřejmě 🙂 Tak já nevím, kde je pravda.

journals
30. čer 2018

@bekyc Protože to je jedna velká fáma. Nikdo neprokázal, že velká miminka se rodí kvůli vitamínům. To mi potvrdila moje lékařka a psala to zde myslím i ta maminka - gynekoložka, která se tu občas objeví (jméno si nevybavím). Nicméně žádná podložená diskuze, která by prokázala, že velká miminka se rodí kvůli vitamínům neexistuje - lépeřečeno neprokázala přímou souvislost.

journals
30. čer 2018

Možná by @janyshka měla co k tématu říct 🙂 a vysvětlit jak to s těmi vitamíny je? 🙂

bekyc
30. čer 2018

@journals Ok, docela by mě zajímalo jak to tedy je, pokud není podložená studie, je to jasné. Nicméně si furt stojím za tím, že je lepší oživit jídelníček a necpat do sebe chemii, ale to už je asi věc každého...

journals
30. čer 2018

@bekyc to je sice ideál, ale kdo má ideální 1. trimestr, že? Kdybych tak mohla sníst všechno, co bych měla...

bekyc
30. čer 2018

@journals No to je pravda. Já ho ideální měla, tak jsem jedla superzdravě. Kdyby mi to tak vydrželo i po porodu, byla bych asi supermodelka.

barchen
30. čer 2018

@bekyc Vyšší váha rodících se dětí je v posledních letech způsobená stravou a zdravotním stavem nastávajících maminek. Zejména vyšší příjem cukrů, sladidel a sloučením (syntetických ale i přírodních). Problém je, že spousta těhotenských vitamínů obsahuje cukry v nějaké podobě nebo sladidla.

journals
30. čer 2018

@bekyc Závidím... já pravidelně "odkládám" polovinu toho co sním, takže nic moc... a proto vitamíny beru 🙂

kafr
1. črc 2018

Nic, jen lištičku. Teď při kojení GS Mamavit, ale malá se osypala. Nevim, jestli z toho, ale nejspíš ano...

bajunka
1. črc 2018

No vitaminy by me taky zajimaly, krom tehotenstvi kojim jeste dvouletacku...

elu001
autor
1. črc 2018

Holky díky. Zůstanu asi zatím jen u listovky

priefi
1. črc 2018

@bekyc ja brala chytre miminko a syn mel 3,62kg a 49cm

kafr
1. črc 2018

*listovku

janyshka
1. črc 2018

Děvčátka spustila jsem dotazník na toto téma...čím více bude odpovědí, tím lepší budeme mít odpověď 🙂 Prosím o šíření...Jinak žádná studie nepotvrdila, že by těhotenské vitamíny měly vliv na větší hmotnost miminka...
https://tehotenske-vitaminy-hmotnost.vyplnto.cz/

jednaholkaa
4. črc 2018

Ja beru krome listovky jeste Omega 3 a probiotika..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru