icon

Je bezpečné navštívit termály na začátku těhotenství?

28. pro 2022

Zdravím všechny, máme zaplacený silvestrovský pobyt na víkend v Bešeňové a 2dny zpátky jsme objevili pozitivní TT. Můj doktor má do konce roku dovolenou tak teď nevíme jak se tomu postavit, zda si dat kalíšek kvůli případné infekci a vyhnout se těm nejteplejším bazénum (38+) a užit si to aspoň v omezené míře (šlo by vlastně jen o den a půl koupání s tím že tam ještě vložíme i nějakou procházku po okolí) nebo raději oželet penízky a nejet vůbec ?
Má někdo osobní zkušenost že opravdu vlivem pobytu v teplejší vodě o plod přišel?

janule0123
28. pro 2022

Nemusíš o nej přijít, ale co jsem pochopila, vlivem teploty muže mít nějaký “defekty”

j.a.n.i
28. pro 2022

@janule0123 Vlivem jake teploty? Ona se jede koupat, nehodla se nechat uvarit.

janule0123
28. pro 2022

@j.a.n.i tak u toho koupání v horké vodě nejde myslím jen o možný potrat, ale o nějaký změny ve vývoji ne ? Což bych brala nad těch 38plus …ale určitě bych nezůstávala doma… půjde to přizpůsobit … jeli jsme na dopredu objednaný wellnes a taky se to nějak vymyslelo

drep
28. pro 2022

@janule0123 má čerstvě pozitivní těhotenský test. Teď je to hop nebo trop, termály netermály. Buď embryo projde dál a bez postižení nebo prostě nepřežije. Moc ovlivnit se to nedá.

mydlova
28. pro 2022

@janule0123 gratuluji k těhotenství 🥰 a chovej se těhotně. On těhotenský test ukazuje těhotenství a ne angínu. Na to nepotřebuješ papír od lékaře. Já bych tebou, tak bych určitě jela na dovolenu, taky jsem se v těhotenství koupala v bazénu 👍 a nebo se můžeš procházet. Jen ty termály jsou myslím špatne pro tehotenstvi

j.a.n.i
28. pro 2022

@janule0123 A o kolik myslíš, ze se ti zvedne vnitřní teplota, když se budes koupat ve vode, ktera ma k tem 38 stupnum? Nehlede na to, ze priroda neni blba, takze člověk nepoleze nekam, kde je mu to pocitove nepříjemné a hned mame teplotu vody zregulovanou.

ada22
28. pro 2022

Na dovolenou bych jela jen se vyhla koupání v té teple vodě. Normální bazén v pohodě.

kubesovaadelka
28. pro 2022

Jela bych, ale v teplé vodě, kdybych si miminko přála bych nebyla, i my doma máme na vířivce nakreslený obrázek že těhotná tam nemůže. Rozhodnutí je však na tobě

cuuza
28. pro 2022

Normálně jeď a užij si to. Do těch nejteplejších bych nechodila, jinak podle pocitu.
Největší nepřítel těhotenství je stres...

nita1984
28. pro 2022

Když jsem se na tohle ptala doktora, odpověděl mi: Myslíte si, ze kdyby bylo možné potratit zdravé miminko po horké vane, byly by plne dětské domovy ? Ne, po horké vane žena opravdu nepotrati, pokud je miminko v pořádku.

brambora28
28. pro 2022

Ja bych se v termálech nekoupala.. mám k tomu obrovský respekt.. koupání v teple vodě není v těhotenství doporučeno a už vůbec ne v začátku, dokonce ani v druhém trimestru.. ale osobně bych jela, buď smocit nohy a procházky, užít si to, ale bez koupání.. to můj názor, abys pak případně nelitovala, že ti to za to nestalo..

veroniquecz
28. pro 2022

@nita1984 jenže termální voda je ještě něco jiného než normální vana.

mignet
28. pro 2022

Dva dny před tím, než jsem měla dvě čárky na testu (test jsem si dělala asi pět dní dní po vynechání), tak jsem byli na wellness - vyhřívaný bazén, vířivka, pára, sauna... První trimestr úspěšně za mnou, podle vyšetření se zdá, že to žádnou škodu nenapáchalo.
Jela bych, užila si to, a dělala jen to, co mi je příjemné.

fifinka2020
28. pro 2022

Měla jsem to samé, gynekolog nedoporučil (A k tomu samému jsem došla i ja). Tedy doporučil pouze chladnější vodu, tak pokud lze absolvovat takhle, tak jeď. A pozor na infekce.

fifinka2020
28. pro 2022

Jinak zkus si vyhledat nějaké diskuze na netu, já tehdy našla, byly tam tuším i důvody... to mi přijde k rozhodování lepší než názory typu "Já bych jela" nebo "mně se nic nestalo".

jjasmina
28. pro 2022

Po prodelanych potratech mi doktor nedoporucoval vanu. Nicméně asi na 100% neřeknu, že třeba ten první potrat byl tím, že jsem si dopravala vanu no..

nita1984
28. pro 2022

@veroniquecz hele, každý ať dela podle svého rozumu.

jjasmina
28. pro 2022

Já bych nejela, ale to si musíš rozhodnout sama

janule0123
28. pro 2022

@j.a.n.i do 38 bych neřešila … ale když jsem byla v termálech tak tam byly bazénky s vodou okolo 40stupnu… jako jo, pokud by bylo něco špatně na tom startu, tak se to samo chytré vytřídí, stopne se vývoj… je velká šance ze se to stane ikdyz proste nic špatného neudelas … ale z druhé strany ti muze v hlavě šrotovat, jestli by to třeba nebylo všechno dobrý… kdybys tam nesla … když jsem nevěděla ze jsem těhotná snedla jsem po chirurgickym zákroku ibalginu jak nikdy v životě a mám zdravý dítě …

xnikax1
28. pro 2022

Já jsem byla ve virivce a v sauně, když jsem byla těhotná a nevěděla jsem o tom. Mám 6 letou dceru. Ale zase vědět o tom, tak do toho nejdu.

j.a.n.i
28. pro 2022

@janule0123 jo, tak to uz si musi nechat projít hlavou zakladatelka, nicmene objektivne ve vode, ktera je ji prijemna, ji s ohledem na teplotu nic nehrozí.

autor
28. pro 2022

Děkuji za názory 😊

evinahosta
28. pro 2022

Ja bych se bala i infekce….byli jsme pred lety v termalech v Podhajske a dovezla jsem si z tama nejakou infekci, byla to teda pekne hnusna sv*ne, ktere jsem se zbavovala hodne dlouho…i muj doktor se hned ptal, jestli jsme nebyli nekde v termalech..jako ja bych jela, posedet u vody, na prochazky a tak, uzit si ten pobyt..ale do te vody bych po mych zkusenostech nesla 🙂

verka86
28. pro 2022

Určitě bych jela a užila si to. Já byla po IVF, s dcerkou jsme chodily na kurzy plavání, kde měla voda 38 stupňů a doktorka mi doporučila tampóny do vody. Nejsou menstruační, jsou napuštěny něčím, co dovnitř nic nepustí, takže nehrozí žádná infekce, což na veřejných koupalištích hrozí. A mimichodem moc gratuluju 🍀🍀🍀

ivivi
30. pro 2022

My byli v Madarsku v termalech, ldyz jsem byla v 8.tydnu. Sama dr mi rikala, ze muzu tam, kam mohou deti. Jo a mela jsem tampony do vody