Je normální mít jen jednu kontrolu v prvním trimestru?
Ahoj holky, kolik kontrol jste měli prosím v prvním trimestru? Byla jsem na potvrzení těhotenství 6.tt a doktor mi dal termín kontroly, až na první screening v 14.tt není to moc dlouhá doba bez kontroly? Díky za odpovědi
je to v poradku 🙂 ze zacatku se chodi min, 1x za mesic az mesic a pul. Vic kontrol je az druha pulka,treba od 8 mesice
@hanka_12345 děkuju za odpověď.🙈 Já už jedno mimčo doma mám, tak trošku vím jak to chodí. Ale měla jsem za to, že jsem s prvním byla ještě na jedné kontrole mezi potvrzením a screeningem🫢😃 to bude dlouhé čekání 🥲
@hanka_12345 děkuju za odpověď.🙈 Já už jedno mimčo doma mám, tak trošku vím jak to chodí. Ale měla jsem za to, že jsem s prvním byla ještě na jedné kontrole mezi potvrzením a screeningem🫢😃 to bude dlouhé čekání 🥲
@todas me pripada ze ty kontroly trosku osekali. Ted mam druhe a mam pocit ze jsm taky chodila ke konci casteji. Je mozny ze i kontrola mezi temito byla, jak pises.Me treba na gynde dali termin mesic od sebe a to me uz poslali na registraci do porodnice. Kdyz me tam rekli ze na gyndu jdu az za mesic ze to je pozde a kroutili hlavama, moje gyndarka rekla ze to staci. Pritom vim ze s prvnim jsem ten 9 mesic uz chodila snad po 14 dnech
Ne, měla jsem to taky tak, potvrdili mi těhotenství a pak mě objednali až na první screening, po kterém se teprve vydávala těhotenská průkazka.
@todas me pripada ze ty kontroly trosku osekali. Ted mam druhe a mam pocit ze jsm taky chodila ke konci casteji. Je mozny ze i kontrola mezi temito byla, jak pises.Me treba na gynde dali termin mesic od sebe a to me uz poslali na registraci do porodnice. Kdyz me tam rekli ze na gyndu jdu az za mesic ze to je pozde a kroutili hlavama, moje gyndarka rekla ze to staci. Pritom vim ze s prvnim jsem ten 9 mesic uz chodila snad po 14 dnech
@hanka_12345 tak to já jsem s prvním chodila celý 9.mesic každý týden. To je mazec. Je možné, že ty kontroly vážně osekaly 😳 tak aspoň vím, co mě čeká 🤣 děkuju!
@hanka_12345 tak to já jsem s prvním chodila celý 9.mesic každý týden. To je mazec. Je možné, že ty kontroly vážně osekaly 😳 tak aspoň vím, co mě čeká 🤣 děkuju!
@todas třeba ne,ja.nevim nic ofiko ale vim ze ted jich bylo mene
Těhotná jsem byla roce 2013 a 2015 a v obou případech jsem měla kontrolu pro potvrzení těhotenství a pak až první screening. Mezitím max odběry krve bez kontroly.
Já mezi potvrzením a screeningem kontrolu měla, ale proto, že na screening posílala na jiné pracoviště a chtěla mi dát žádanku "čerstvěji před ním", projít výsledky těch úvodních odběrů a tak.
Ja chodila snad každé dva týdny, ale je fakt ze jsem v minulosti měla nejake potraty a byla vic sledovaná. Ale pokud dr uz viděl srdíčko, tak neni důvod proč chodit někam znovu pred tim screeningem.
Já u všech tří chodila 1x za měsíc, ale doporučené už tehdá bylo rozmezí 4-6 týdnů. Až snad poslední měsíc častěji, ale to už si přesně nepamatuju.
Já teda u obou těhotenství chodila v prvním trimestru na kontrolu po dvou týdnech. Ale před těmito těhotenstvími jsem jednou potratila. A na konci se u mojí dr chodi jednou týdně, ale má teda i monitor, takze se nemusí do porodnice.
U obou těhotenství jsem šla na potvrzení za 7- 10 dní na odběry i s další kontrolou. Pak byl první screening. Pak jsem chodila po 4-5 týdnech. Ten konec nevím u prvního praskla voda 35+0. U druhého si mě přebírala porodnice kvůli jizvě.
Ten první trimestr je stejně buď a nebo. I kdyby to nedej bože nedopadlo, stejně s tím nikdo nic neudělá....podle mě naprosto stačí jít na první kontrolu 6-7tt, kdy už by mělo být srdíčko a pak screening. Myslím, že tak jsem to měla taky.
@todas chodím co 4-6 týdnů v prvním trimestru jsem byla 2x na kontrole a pak 1. sreen
Super, děkuji moc všem za odpovědi, docela mě to uklidnilo 🙈 on si to asi každý gynekolog dělá trochu po svém 🫢😃 ale je pravda, že když jsem měla první těhu v pořádku tak nevidí důvod proč mi dávat kontroly častěji 🙈
@todas ja byla poprvé v 8tt na potvrzení, dřív ze to nema význam … a pak tam byla jedna kontrola cíleně navíc .. protože minule těhotenství vse ok a najednou byl v 11tt konec, tak at neni na screeningu velký šok…
Já byla v prvním trimestru u své doktorky třikrát (když brala odběry, stejně mě vždy zkontrolovala i ultrazvukem) +screening.
@todas ja byla poprvé v 8tt na potvrzení, dřív ze to nema význam … a pak tam byla jedna kontrola cíleně navíc .. protože minule těhotenství vse ok a najednou byl v 11tt konec, tak at neni na screeningu velký šok…
@janule0123 z toho mám právě také velký strach 😞

je to v poradku 🙂 ze zacatku se chodi min, 1x za mesic az mesic a pul. Vic kontrol je az druha pulka,treba od 8 mesice