Jsem v 6tt - můžu po sexu potratit?

kacinka96
26. kvě 2017

Zdravím Vás maminky,

dneska odpoledne jsme s přítelem měli první pohlavní styk ode dne kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. Doktor mi řekl, že jsem momentálně v 5+4tt. Po pohlavním styku jsem měla na kapesníčku narůžovělé čmouhy, ale nic hrozného. Avšak pár hodin na to, až teď do večera, pokaždé když jdu na záchod (a tedy i na kalhotkách) mám pokaždé trochu krve. Není to moc silné, ale přeci jen je to červenější než odpoledne. Břicho mě nebolí jinak než vždy, ale už začínám mít opravdu strach. Myslíte si, že to přejde nebo že mám ráno zajet na pohotovost?

Děkuji moc za každou radu.

bobulinka
26. kvě 2017

Hele no, dnes se strašně v každém článku podporuje sex v těhotenství, ale pravda je taková, že mi porodnici, když jsem taky kolem 14tt přišla s krvácením řekl doktor, že osobně doporučuji se sexu v těhotenství vyhýbat, právě z důvodu potratu (v těch prvních 3 měsících).

Krvácení samozřejmě může znamenat počítající potrat, ale i to, že vajíčko zahnizďuje. Zažila jsem oboje. Potíž je, že na UTZ ještě není nic moc vidět, takže i pokud pojedeš do nemocnice nic ti neřeknou. Maximálně ti v pondělí tvá lékařka udělá HCG z krve, zda neklesá. Pokud se ale jedná o potrat, tak s tím ani lékař nic neudělá, v této fázi se to nechává na přírodě.

aaani
26. kvě 2017

Milá kacinko,

no, doktor nejsem, čekám druhé zlatíčko, ale být tebou, tak buď opravdu opatrná. Záleží na poloze dělohy nebo placenty, teď nevím - já ji měla nízko, tudíž mě styk bolel a doktorka mi doporučila, abychom to dělali "jen tak na krajíčku". Žádné prudké přírazy apod. Teď jde o to, aby se vaše miminko hezky vyvíjelo, první trimestr je přece jen nejcitlivější. Mimochodem, samozřejmě blahopřeji k miminku!
Taky snad záleží na barvě té krve - kdyby z tebe tekla a byla tmavá, tak to je tuším už nic moc znamení. Hlavně klid, radši další intimnosti odložte a můžeš zítra, jestli máš možnost, zajet na pohotovost do porodnice, kde tě snad věřím uklidní. Nicméně pro to krom klidového režimu asi moc neuděláš.

Moc držím palečky! <3

slunea
26. kvě 2017

Ahoj, po sexu potratit nemůžeš, miminko je v děloze dobře chráněné. Kdyby šlo způsobit potrat sexem, nedělají se interupce a v dřívějších dobách by se nepoužívaly všelijaké jiné nebezpečné metody. U potvrzeni těhotenství mi právě tohle říkal doktor, prý není jednoduché se těhotenství "zbavit".
To lehké krvácení bude buď nějaká oděrka, asi z čípku, který je teď citlivější, nebo je běžné trochu krvácet, když se miminko hnízdí, to je právě tuším někdy kolem 6tt (?)

vanea
26. kvě 2017

@kacinka96 Ahoj, dělo se mi to samé , sex máme stále zakázaný, jsem už ve 23tt, od začátku nemůžeme. To špinění může být způsobeno propustností čípku, případně překrvenou dělohou, prasklou žilkou...může a nemusí to nic znamenat, musíš se zeptat u doktora a popsat mu problém=) Na rizikovém nejsem..

@slunea vajíčko hnízdí 4-10 dní po ovulaci..teprve po uhnízdění může být těhu patrné z krve a o 2-3 dny později z těhu testu. Dokud není zahnízděno, nic nepoznáš..v 6 tt už bije srdíčko;)

pus
26. kvě 2017

ano,me se to stalo.

kristynatita
27. kvě 2017

@pus opravdu? mela jste podrazdeny cipek? ci prilis vasnivy sex?

giovik
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
hesstia
27. kvě 2017

@giovik sorry, ale trošku trapná výtka ne? doraz je úplně normální a nedivím se, že má strach... bravíčko dávno vzalo za své a dnes fičí internet....

@kacinka96 já po sexu špinila a někdy fakt dost až do 9.tt, dle dr. vše oka, jen jsem měla hodně prokrvený čípek.... mimčo se narodilo v termínu v pořádku... ale když to bylo víc, tak jsem vždycky raději jela na pohotovost a od nervů jsem sex pak spíš odmítala...

brokovich
27. kvě 2017

@giovik Tak si tu pastelku bez vyndat a netrolluj tady.

@kacinka96 Ja jsem take po sexu spinila (6tt) ) a doktor nam sex nedoporucil, aby se to tam nedrazdilo. Takze sance, ze se sexem neco pokazi, tam byt muze.

bledulka84
27. kvě 2017

Ano, muze se to stat, jinak by u rizikoveho tehotenstvi doktori sex nezakazovali. Pokud se to nekterym zda divne a nemozne, tak jim gratuluju k tomu, ze zazily pouze bezproblemova a nerizikova tehotenstvi 😉

kacinka96
autor
27. kvě 2017

Maminky @bobulinka @aaani @slunea @vanea @pus @bledulka84 Vám bych ráda poděkovala za Vaše rady a za sdílení Vaší vlastní zkušenosti. Koukám, že je to opravdu všelijaké, chvilku jsem se uklidnila, pak zase znervoznila.

Vám maminky @hesstia @brokovich děkuju za podporu a zastání, že to není dotaz jako z Bravička. A též děkuji za sdílení Vaší osobní zkušenosti.

Nejbližší pohotovost mám přes hodinu cesty a ještě k tomu mám neschopenku - vycházky a auto v servisu. Ale odpoledne mám slíbeno odvezení, tak snad se uklidním a všechno dopadne dobře.

bledulka84
27. kvě 2017

@kacinka96 pokud bys ted uz jen spinila hnedou (=ne cerstvou) krvi, tak se jen docistuje to ze včerejška (mohlo to byt fakt jen podrazdeni cipku) a pohotovost nebude potreba, pokud by se potrat spustil, tak by to krvaceni bylo silne a mela bys silne jakoby MS bolesti, coz nepises. Ted uz si spis dej nozky nahoru a v pondeli zavolej a zkonzultuj to s doktorem, jaky rezim doporucuje... pokud si nejses necim jista, tak si klidne jeste dnes zavolej na tu ambulanci pohotovosti a popis svuj stav, at rozhodnou, jestli mas nebo nemas dojet, at nemusis cestovat treba zbytecne. 😉

kristynatita
27. kvě 2017

... u mormalne probihajiciho tehotenstvi ken tak potrat sex nezpůsobí. Krev se po sexu objevuje kvuli podrazdeni cipku, ktery je zvetseny a prokrveny damotnym tehotenstvim...

samaber
27. kvě 2017

Mám za sebou tři tehu a vždy jsem se snažila v prvním trim sex nemít, šance tam je, nechtěla jsem to pokoušet. stejně jsem většinou měla dřív nebo později tehu rizikové a sex stejně nedoporuceny. Ale to co popisuješ jsem měla někdy 4-5tt jako projev těhotenství a prokrvení sliznice

giovik
27. kvě 2017

@hesstia proto se muze asi na tisicovce stranek docist spoustu informaci 🙂

giovik
27. kvě 2017

@kacinka96 Jestli se vas muj prispevek dotkl, tak se tedy omlouvam 🙂 ale kazdy lekar Vam rekne, ze to nejde, to by lidstvo vymrelo 😉

kacinka96
autor
27. kvě 2017

@giovik Víte, nepříjde mi, že je to jako dotaz z Bravíčka. Ano, píše se toho na internetu opravdu mnoho, ale nikde jsem nenašla přesně to co jsem hledala a proto jsem napsala příspěvek, protože od toho tu to fórum je. Kdo odpovědět chtěl a měl co, tak odpověděl, komu to přišlo směšné jako Vám, tak to nemusel ani rozklikávat. Jsem opravdu mladá a hlavně prvorodička a nemám v blízkosti nikoho kdo by mi v tomhle mohl poradit. Na první poradnu pro těhotné jdu až 6.6. a doktor mi zatím k mému stavu nic neřekl. Pouze to, že jsem těhotná a v kolikátém týdnu jsem. Takže děkuju za omluvu a na shledanou..

evik19
27. kvě 2017

@kacinka96 Mne doktorka na každé kontrole v 1.trimestru kázala, abych hlavně neměla pohlavní styk, že to může spustit potrat, takže možné to je, ale jak psaly holky, kvalitně založené těhotenství sexem nevyzenes. Každopádně já po sexu v dalším průběhu těhotenství taky vždy spinila a mimco jsem v pohodě donosila, i když každé to krvácení nebo špinění pro mě znamenalo strach z potratu. Spinila jsem ale tak nějak průběžně, ne jen po sexu. Držím palce, ať se mimco drží!

hesstia
27. kvě 2017

@giovik tak potom je asi forum naprostá zbytečná věc, když máme fajnového googla, že jo? zrušme rovnou celýho koníka, jelikož pak jeho význam úplně zaniká.... nenapadlo tě, že nechce číst žádné poučky a moudra z wikipedie, ale například slyšet příběhy ostatních, jestli to měli také tak nebo co ji radí? že si člověk chce o problému pokecat? asi ne, opravdu jen inteligent může někomu psát o strkajících tužkách do vagíny, zatímco on se opravdu trápí... ono ti to dojde, až se dostaneš do srabu ty a příjde někdo tobě podobný a vysměje se ti...protože mu je to jedno, on nebude ten, kdo se bude bát o své dítě, těhotenství atd....

giovik
27. kvě 2017

@hesstia ale zakladni informaci se tam dozvi, ze? treba ze sex sam o sobe neni problem, problem je zdravotni stav, sex je pouze spoustec, stejne jakojakakoliv jina vetsi namaha, ono je lepsi napsat na forum, ze krvacim, protoze mi tu vsechny zname jeji zdravotni stav a vidime, co se s ni deje, v prve rade mela jit k doktorovi a nechat se vysetrit, pokud to ma daleko muze volat treba na gynekologickou pohotovost, ale to Vam jako neprijde divny, ze to prvne resi tady nez u lekare.... kdyz ji reknete, to je v pohode, ze je to bezne, tak k tomu lekari driv nepujde, kdyz ji zacnete desit, co vsechno ji muze byt, tak spis nez sexem, tak potrati nervama... a ony jsou ty nase pribehy fajn, ale tisic lidi a tisic pribehu a kdyz jedna krvaci kvuli tomu, tak ta druha kvuli naprosto necemu jinemu... zvolila jsem neortodoxni zpusob, ale vubec me neznate, nevite jaka jsem, ale ja kdybych jenom v tehu spinila, tak uz bych si nasazovala kalhoty a snazila se vselijak dostat k doktorovi... nepsala bych to na forum, to ji pred potratem nezachrani...

hesstia
27. kvě 2017

@giovik každý jsme nějaký, já letěla hned, ty taky, paní se ale nejdříve ptá.... to ale nemění nic na tom, že mi příjde opravdu dost nevhodné někomu psát takové věci ve chvílích, kdy má člověk opravdu strach a problém... na to člověka nemusím znát, představu si jsem schopná udělat už jen z té věty.... já neznám vás, ale vy paní znáte? kde berete tu jistotu, že neví o tom, že i kdyby jela ihned na pohotovost, tak s ní stejně nic neudělají, protože je teprve v brzkém začátku? že je to prostě buď anebo... že se chtěla z toho vypsat a slyšet aspoň na uklidněnou nějaké příběhy se šťastným koncem, protože věděla, že s tím stejně nic nezmůže ona ani doktoři.... že ji stejně jako to bylo u mne, na pohotovosti udělají akorát UTZ a řeknou, jestli je "to"tam pořád je nebo není, jestli srdíčko bije nebo nebije a pošlou ji zas domů.... je fajn, že ty o pisatelce víš vše. Stačilo napsat ať na nic nečeká a hned jede anebo to přejít a házet moudra v jiných diskuzích... myslím, že kde nemůžeš poradit ani nijak přispět, nemá fakt význam do lidí s problémy kopat a o takových mám svůj obrázek aniž bych je potřebovala hlouběji znát....

brokovich
27. kvě 2017

@giovik Myslim, ze uz jste se vyjadrila dost, bohuzel jste nijak neporadila ani nepodporila. O hodnoceni sve osoby a sveho jednani tu autorka nežádala.

giovik
27. kvě 2017

Vypsat je hezke, ale ulevi to na chvili, problem nezmizi, rano se zase probere s tim samym pocitem... a k lekari stejne pobezi... uz se o tom nebudu dohadovat...

demetritis
27. kvě 2017

ze skušenosti sex v prvním 8.tydnech moc nedoporučuji moc nedoporučuju , ve zdravem prosperujícim těhu nic nehrozí ale u rizikových tehu po potratech , u špinení a při jinych problemech problem buže nastat, sama poznaš jestli ti sex vadí nebo ne , jinak ja byla na pohotovosti temer v každém tehu a večinou nic nedelali obvilke řeknou kupte si ascorutin a klidový režim popr napiši utoš , zvíši davku listovky +železo a vit C a tim to hasne , jinak z 12 tehu mam 3 deti u syna hrozící předčasný porod po par tydnech kapaček vše ok zkus magnesko a odpočívat , u dcerky hematom o velikosti pomeranče marodeni od 10 tt do 22tt predtím kvuli velkemu zvracení a kolabsum od6di pulky8 tt ve špitala a ted u nejmladčí sem ve dvanackém chvily krvacela a samo to odeznelo mala se narodila 42+1 tak klid uvidíš jinak porad lepší když to zkončí hodne brzo neš pak pozdeji až uz vipada jako človiček hodně štestí a ad to dopadne jak si přeješ

hesstia
27. kvě 2017

místo toho snažit se být ve foru vtipná, by neuškodilo příště více empatie...... také mám třeba někdy pro někoho stupidní dotazy, ale pro mne jsou v tu danou chvíli celkem důležité.. a ono to zamrzí, když do diskuze lezou lidi ne s radou, ale jen si ulevit, kopnout.... také se už nemíním dohadovat, tohle bylo dle mne přes čáru.....

karlajasmine
27. kvě 2017

Já bych ti zakladatelko naopak řekla, ať se nebojíš. Pokud sex způsobí potrat, tak by ten potrat dřív nebo později stejně pravděpodobně sám nastal. Pokud sex způsobí krvácení, člověk se lekne, ale bývá to jen prokrvením čípku. Pokud doktor poradí se sexu vyhýbat, dělá to proto, že si nechce cokoli vzít na triko, kdyby se kdykoli něco pokazilo - aby mu někdo nevytknul zanedbání péče. Doktoři taky rádi radí,ať člověk nezvedá nic těžkého (to u druhého dítěte těžko jde), ať člověk nikam nejezdí (já teď byla na letecké dovolené 😝) a podobně. Pokud budeš krvácet, jeď se poradit s dr nebo na pohotovost ale na sex bych to opravdu nesváděla. Určitě bude vše ok.

demetritis
27. kvě 2017

jo ještě jestli tě to povzbudí tak u nejmladčí dcerky sem dlouho neveděla ani že těhu sem protože sem první 10tt krvacela co 5-9dni vzdy 3-4dny a pak za za 5až 9 dní řešila bych i barvu krvacení , svetla nebo hneda je ok čerstva nebo tmaěrudou
až dočerna u čerstve krve šup na pohotovost ad to zkouknou u tmave obvikle už je zytečné někam jezdit , ted se nestresuj podle toho jak si na tom bud jed nebo ne a uvidíš rano , navic mimi muže byt mladší než podle ms a ješte tam srdíčko být nemusí

pus
28. kvě 2017

@kristynatita cipek asi ne,ale drazdivou delohu.Kdyz se to stalo poprve po sexu,tak jsem si to take nepripoustela.Podruhe mi to potvrdila i gynekolozka,ze tehot.skoncilo par hodin po sexu.Proste ty stahy delohy ,ktere pri sexu a orgasmu jsou, me tehotenstvi ukoncily.Nekdo nad tim mavne rukou,ze to tak neni,ale ja mam jinou zkusenost.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru